Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lijcam pārliecinoša uzvara ''Formulā 4'', uzvaru izcīna arī deviņus gadus vecs sportists (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lijcam pārliecinoša uzvara ''Formulā 4'', uzvaru izcīna arī deviņus gadus vecs sportists (+video)
Foto: 55ART

Aizvadītajā nedēļas nogalē Alūksnes pilsētā svinīgi tika atklāta jaunā 2020.gada ūdens motorsporta sezona. Nav noslēpums, ka šīs pirmās sacensības tika ilgi gaidītas, tāpēc katra komanda darīja visu, lai parādītu savu labāko sniegumu. ''Formulā 4'' uzvaru svinēja Ņikita Lijcs.

Sacensību dienā 11.jūnijā laika prognoze nevēstīja par neko labu - spēcīgs vējš, lietus un iespējams negaiss. Jau pēc pirmās dalībnieku kopsapulces sāka klīst baumas par sacensību pārcelšanu uz nākamo dienu dēļ sacensībām bīstamiem laikapstākļiem. Neraugoties uz bažām par drošību, Latvijas Ūdens Motorsporta federācija tomēr pieņēma dalībniekiem pozitīvu lēmumu - sacensības būs!

Viens no sacensību titulētākajiem ātrumlaivu pilotiem Ņikita Lijcs šo sezonu Latvijā iesāka ar Formula 4 ātrumlaivu. Kā atzīsts pats sportists: ''Mums svarīgi bija izpildīt visus mājasdarbus - sagatavot laivu, būt fiziskā un mentālā gatavībā, lai ir pārliecība, ka esam gatavi tikai labākajiem rezultātiem!'' Tieši to sportistam arī izdevās parādīt! Jau pirmajā braucienā Lijcs ar ievērojamu izrāvienu apsteidza savus konkurentus un visas sacensības laikā noturēja stabilu 1. pozīciju. Uzreiz pēc brauciena Lijcs dalījās savās sajūtās: ''Esam priecīgi un gandarīti par rezultātu, izdevās noturēt pirmo pozīciju, bet sacensības vel nav beigušās! Vējš ir jūtami pieņēmies spēkā, tāpēc mūsu stratēģija šobrīd ir netrakot, braukt mierīgi un darīt visu iespējamo, lai finišā būtu uzvara!''

Lijca prognozes piepildījās un arī pārējos divos braucienos viņš uzreiz ar lielu attālumu atrāvās priekšā konkurentiem, nosargāja savu pozīciju un finišēja pirmais! Lijcs atzina, ka sezonu sākt ar uzvaru ir patiesi motivējoši, jo tas parāda ieguldīto laiku un enerģiju sezonas starplaikos: ''Ir brīnišķīgi, ka ieliktās pūles atmaksājas - uzvara! Mēs to patiesi bijām pelnījuši!''

Sacensību uzlecošā zvaigzne bija Nikita Lijca audzēknis Otto Varkalis. Jaunietis, kurš ir tikai deviņus gadus vecs, šogad debitēja savās pirmajās ātrumlaivu sacensībās JT250 klasē un izcīnīja uzvaru! Varkalim šī ir 3. sezona komandā un jau no sešu gadu vecuma viņš trenējas Formula Future Delfīnu klasē, kas ir pirmā sagatavošanās klase uzsākot ātrumlaivu pilota apmācības. Ar izcīnīto uzvaru un Otto Varkaļa sasniegumiem lepojas viņa treneris Nikita Lijcs: ''Esmu no tiesas lepns par savu audzēkni! Mēs esam daudz strādājuši, trenējušies, gatavojuši tehniku un redzam, ka ieguldītais laiks un enerģija ir atmaksājušies! Uzvara savās pirmajās lielajās Formulas sacensībās ir visas komandas uzvara!'' Otto Varkalis pagājušajā gadā tika nominēts kā gada uzlecošā zvaigzne Jūrmalas pilsētas gada balvai sportā un ir lielas izredzes, ka šogad viņš izcīnīs arī uzvaru šajā kategorijā.

Šo sezonu Lijcs startēja zem jaunas šogad izveidotas komandas ''W4 Jurmala racing team'', zem kuras ir apvienojušās Lijca vecā komanda ''Jurmala racing team'' un Liepājas komanda ''W4 racing''. Komandu sacensībās Alūksnē pārstāvēja septiņi braucēji 5 klasēs.

''W4 Jurmala racing team'' komandas rezultāti:
Nikita Lijcs ''Formula 4'' - 1.vieta
Otto Varkalis ''JT250'' (Šī bija debija ātrumlaivās) - 1.vieta
Naglis Riabko ''GT15'' (Šī bija debija ātrumlaivās) - 1.vieta
Edgaras Riabko ''Formula 2'' - 1.vieta
Paulius Stainys ''Formula 4'' - 2.vieta
Jānis Zarečņevs ''GT30'' - 6.vieta
Renārs Eglītis ''SN550'' - 1.vieta

Jaunapvienotā komanda komandu kopvērtējuma ieskaitē ieņēma godpilno 2.vietu pa priekšu palaižot pagājuša gada čempionus Alūksnes komandu! Par apvienošanos ar Liepājas komandu Lijcs saka, ka: ''Viens nav cīnītājs! Apvienojot kopīgus spēkus, mēs zinām, ka varam uzrādīt un sasniegt daudz vairāk! Mūsu komandai ''W4 Jūrmala racing team'' ir lieli izvirzītie mērķi gan kolektīvi, gan individuāli sasniedzot augstus rezultātus Eiropā un Pasaulē.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Plinta