Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempiones "Avalanche" kapteinis Landeskūgs šosezon neaizvadīs nevienu spēli – jāizlaiž arī play-off

Agris Suveizda

Čempiones "Avalanche" kapteinis Landeskūgs šosezon neaizvadīs nevienu spēli – jāizlaiž arī play-off
Gābriels Landeskūgs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa īpašniece Kolorādo "Avalanche" šonakt pavēstīja, ka komandas ilggadējais kapteinis Gābriels Landeskūgs šosezon laukumā nedosies un izlaidīs arī izslēgšanas spēles.

30 gadus vecais uzbrucējs nav spēlējis kopš iepriekšējās sezonas finālsērijas. Oktobrī viņam tika veikta ceļgala artroskopija, pēc kuras tika paredzēta 12 nedēļu atlabšana. Landeskūgam vajadzēja atgriezties janvāra vidū, taču viņš nav spēlējis joprojām un šosezon arī nespēlēs.

Ceļgala operācija viņam tika veikta arī pagājušā gada martā, pēc kuras viņš drīzumā atgriezās laukumā, un ceļgala problēmas viņu nomokot jau kopš 2020. gada. Pašlaik neesot pieņemts lēmums par atlabšanas procesa tālāko gaitu un vēl vienas operācijas nepieciešamību, taču Landeskūgs ir pārliecināts, ka viņa karjera turpināsies un ka agri vai vēlu viņš atkal būs gatavs spēlēt.

Pagājušajā regulārajā sezonā Landeskūgs 51 spēlē sakrāja 59 (30+29) punktus, 78 soda minūtes un pozitīvu lietderību +27, bet 20 izslēgšanas spēles tika pie 22 (11+11) punktiem un pozitīvas lietderības +15. NHL karjerā 2011. gada drafta otrajam numuram 738 spēlēs ir 571 (248+323) punkts un 69 izslēgšanas spēlēs – 67 (27+40) punkti. Pašlaik rit tikai otrā sezona Landeskūga astoņu gadu līgumā par 56 miljoniem ASV dolāru.

Kolorādo "Avalanche" ar 107 punktiem 81 spēlē ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā, par punktu atpaliekot no Dalasas "Stars", un nākamajā naktī Nešvilā izšķirs savu likteni. Uzvaras gadījumā "Avalanche" izraus pirmo vietu divīzijā un Stenlija kausa izcīņu sāks pret Sietlas "Kraken", bet pretējā gadījumā paliks otrā un tiksies ar Minesotas "Wild".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/avalanche/news/...
https://www.nhl.com/avalanche/news/...