Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Krivuņecs skaidro Baltijas līgas projekta plānotās nianses un mērķus

Rolands Eliņš

Krivuņecs skaidro Baltijas līgas projekta plānotās nianses un mērķus
Maksims Krivuņecs. Foto: Latvijas Futbola virslīga

Latvijas futbola Virslīgas vadītājs Maksims Krivuņecs sarunā ar futbola apskatnieku Edmundu Novicki viņa "Patreon" profilā detalizētāk skaidroja iepriekšējā nedēļā publiski pavēstīto nodomu uzlabotā versijā atjaunot Baltijas futbola līgu. Krivuņecs skaidroja šī plāna iespējamos ieguvumus, kā arī plānoto formātu.

"Nepieciešams konkrēts biznesa plāns, kāpēc Baltijas līga vispār vajadzīga, kādi no tās labumi būtu federācijam un klubiem," teica Maksims Krivuņecs. "Provizoriski redzu šī plāna īstenošanos 2026. vai 2027. gadā. Pēc brīža, kad taps skaidrs par līgas dibināšanu, tāpat būs nepieciešams laika posms, lai visi pielāgojas un vienojas par detaļām, ieskaitot reglamentu un formātu. Piemēram, lai arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā spēlē līdzīgs komandu skaits, reglamentos ir būtiskas atšķirības. Piemēram, leģionāru limitā."

"Plāns ir izveidot atsevišķu līgu, kas funkcionē kā sezonas pamatturnīrs tās dalībniecēm – desmit komandām no katras Baltijas valsts," turpināja Krivuņecs. "Līga būtu sadalīta divos posmos, un šobrīd plāns ir tāds, ka sezonas pirmajā pusē komandas izspēlē 18 kārtas jeb divus apļus pret savas valsts komandām, tas notiek apmēram līdz jūlijam. Ar to vajadzētu būt pietiekami, lai noskaidrotu spēku samērus tā, lai varētu 30 komandas sadalīt divās grupās jau Baltijas mērogā – viena grupa cīnītos par titulu, bet zemākā grupa par pārējo vietu sadalījumu."

"Formāts būtu tāds, ka izcīnītie punkti iet gan vietējā čempionāta, gan Baltijas līgas ieskaitē," paskaidroja Virslīgas vadītājs. "Piemēram, mums ir spēle "Riga" pret "Flora". Rīga uzvar ar 2:0 un iegūst trīs punktus Baltijas līgā, kā arī trīs punktus Virslīgas ieskaitē. Tas nepieciešams, lai visiem klubiem būtu motivācija cīnīties arī sezonas otrajā pusē. Taču te jāuzsver, ka pirmajā posmā gūtie punkti Baltijas līgas otrajā posmā līdzi nenāktu."

Krivuņecs skaidroja, ka šāds risinājums nepieciešams, lai nodrošinātu līdzvērtīgu cīņu par čempiona titulu, jo pirmajā posmā komandām ir dažādas pretinieces. Proti, ja, piemēram, "Valmiera", RFS un "Riga" ir Virslīgā iedegusies sīkstā cīņā un pirmajā posmā iekrāj, piemēram, 44, 42 un 40 punktus no 54 maksimāli iespējamajiem, bet citā valstī ir viena dominējoša komanda ar, piemēram, 49 punktiem, tad tā čempionāta, kurā ir lielāka konkurence, līderes šī fakta dēļ nonāktu iedzinējos jau sākumā.

Krivuņecs arī paskaidroja, ka, lai arī Baltijas mērogā gūtie punkti skaitītos klāt Virslīgas ieskaitei, arī tur tiks nodalītas komandas, kurā ir dažādi pretinieki. Piemēram, ja "Riga" ar piekto vietu pirmajā posmā kvalificējas čempionu grupai, bet "Tukums" ar sesto vietu nonāk otrajā Baltijas grupā, tad šīs komandas Virslīgas tabulā vairs vietām apmainīties nevar, proti, "Tukums" pat ar visām uzvarām Baltijas otrajā grupā nevarēs apsteigt kādu Baltijas pirmās grupas komandu un Virslīgā augstāk par sesto vietu tikt nevarēs. Kāds būs komandu sadalījums pa grupā (5:5 vai 6:4) gan arī vēl ir atklāto jautājumu vidū.

Viens no galvenajiem jautājumiem Baltijas līgas sakarā ir tas, kā pret to izturēsies UEFA, un Krivuņecs šajā sakarā varēja pajokot: "Kad pirms pāris mēnešiem uzrunāju UEFA ģenerālsekretāru, vaicājot viņa viedokli par Baltijas līgu, pirmais, ko viņš man atbildēja, bija vārdi "Ko, atkal?". Bet ja nopietni, tad skaidrojam, ka ideja kā tāda jau bija laba, tikai slikti realizēta, kamēr šoreiz esam patiešām nopietni un rūpīgi noskaņoti. Kopumā es teiktu, ka UEFA ir elastīgāka nekā dažus gadus iepriekš, un te mēs varam piesaukt Superlīgas projekta klātbūtni. UEFA grib parādīt, ka arī tās piramīdas ietvaros var realizēt citus čempionātus un izvērst savas idejas, tiesa, darīt to zem UEFA karoga un jurisdikcijas. Tā ir iespēja Baltijai un arī citiem." UEFA Eirokausu kvotas gan tāpat tiktu sadalītas pēc vecā formāta, proti, katra valsts to darītu savā čempionātā un savā kausa izcīņā.

Baltijas līgas galvenais mērķis ir attīstīt futbolu Baltijas valstīs, taču netiek aizmirstas arī komerciālās intereses, un Krivuņecs pārliecinoši norādīja, ka sekmīgi realizēta Baltijas līga sponsoriem un televīzijas auditorijai būtu daudz pievilcīgāka nekā trīs atsevišķas līgas Baltijas valstīs. "Uzreiz celtos tirgus apjoms – Baltijas valstīm apvienojoties, mums ir seši miljoni iedzīvotāju, kas šajā ziņā mūs noliek vienā plauktā ar Somiju un Dāniju," turpināja Krivuņecs. "Protams, ir lielas atšķirības infrastruktūras un pirktspējas ziņā, taču Dānijas čempionāta TV līgums vienai sezonai ir 43 miljoni eiro. Pat ja mēs realizēsim tikai 10% no tā, tie būtu četri miljoni, ko līga var izmantot attīstībai un sadalīt starp klubiem."

Savukārt sportiskās konkurences ziņā Krivuņecs minēja argumentu, ka Latvijas vadošie klubi pamazām tuvojas nākamajam līmenim, kuram vietējā līga pašreizējā izskatā kļūst par pārāk zemu pakāpienu, domājot par panākumiem Eirokausos: "Mums jādomā par nākotni, par to, kas būs pēc 3-5 gadiem. Ja mēs tagad iztēlojamies, ka mums ir līga ar 15 komandām, pa pieciem vadošajiem klubiem no katras valsts, tad var apgalvot, ka mūsu klubi spēlēs spēcīgākā līmenī nekā, piemēram, Slovākijas čempionāts. Un Slovākijas augstākajai līgai ģenerālsponsoru līgums ir sešu miljonu vērtībā, kas ir tas, uz ko mums jātiecas."

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 16:25, pirms gada
Edmunds atļāva visu sarunu publicēt?

     [+] [-]

, 2023-03-14 16:39, pirms gada
Ideja par kopīgu baltijas līgu kas aizstāj vietojo līgu (nevis ir paralēls bezjēdzīgs turnīrs) man patīk, taču nekad nav patikusi dalīšanša čempionāta vidū.

Protams ja 15 komandas jau no paša sākuma spēlē vienā turnīrā, tad ir problēma ar izkrišanu/ paaugstināšanu.
Līgas kopējos mērogos nevar skatīties, jo ar laiku būs nevienlīdzīgs skaits no katras valsts vai pat kāda valsts var pazust.
Katras valsts ietvaros arī jocīgi, jo teorētiski 5ā labākā komanda Baltijas līgā var izkrist jo ir sliktākā no savas valsts. (pat neminot pārspēles).

Dalīšana arī problemātiska (ne tikai ka man nepatīk), jo var uzlikt mērķi sasparoties, iztērēt naudu lai tiktu 5iniekā vietējā turnīrā un tad atlikušo pus gadu taupīt naudu, jo neko vairāk nevajag.

Cik saprotu (piedod Edmund neesmu patreons un visu nevaru noklausīties) tad nākošais līmenis (Nākotnes līga) paliek valsts līmenī un netiks organizēts Baltijas līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-14 16:58, pirms gada
No otras puses sezonas pirmo pusi lielie klubi varēs dzīt haļavu šādā sistēmā (kaut gan varbūt iespēlēt jaunos), jo tie punkti tā pat neko nenozīmē tik daudz cik iekļūt top5

  +2 [+] [-]

, 2023-03-14 16:59, pirms gada
marcy rakstīja: Ideja par kopīgu baltijas līgu kas aizstāj vietojo līgu (nevis ir paralēls bezjēdzīgs turnīrs) man patīk, taču nekad nav patikusi dalīšanša čempionāta vidū.

Protams ja 15 komandas jau no paša sākuma spēlē vienā turnīrā, tad ir problēma ar izkrišanu/ paaugstināšanu.
Līgas kopējos mērogos nevar skatīties, jo ar laiku būs nevienlīdzīgs skaits no katras valsts vai pat kāda valsts var pazust.
Katras valsts ietvaros arī jocīgi, jo teorētiski 5ā labākā komanda Baltijas līgā var izkrist jo ir sliktākā no savas valsts. (pat neminot pārspēles).

Dalīšana arī problemātiska (ne tikai ka man nepatīk), jo var uzlikt mērķi sasparoties, iztērēt naudu lai tiktu 5iniekā vietējā turnīrā un tad atlikušo pus gadu taupīt naudu, jo neko vairāk nevajag.

Cik saprotu (piedod Edmund neesmu patreons un visu nevaru noklausīties) tad nākošais līmenis (Nākotnes līga) paliek valsts līmenī un netiks organizēts Baltijas līmenī.
Dalīšana jau notiek vairākās Eiropas līgās, nebūtu pirmie.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 17:05, pirms gada
Rubentus rakstīja: Edmunds atļāva visu sarunu publicēt?
Viss ir kārtībā! Šī arī nav visa saruna.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 17:11, pirms gada
Kaut kā murgaini tas viss izskatās. Nu ok, piesaistīja viņi 6 milj. sponsoru naudās. Kā dalīs? Draudzīgi vai atkarībā no vietām? Ja draudzīgi tad 200k eiro katram un te nu ir lielākais klupšanas akmens. Ok, mazajiem klubiem tas ir izdevīgi. Nu aizbrauks D-Pils uz Narvu ar busu, apmetīsies hostelī, paēdīs kādā bistriķī un sezonas laikā iekrās plusus. Tas protams ir labi. Bet kāda jēga no šī pasāciena ir Rīgai, RFS, Viļņas Žalgirim vai Florai? Leišiem un estiem vispār bonusā ienāk pāris 600km braucienu. un Būs visas spēles jāmauc ar pamatsastāvu, jo nesanāks izlaist pret pastarīti rezervistus, jo galīgu vārguļu augšgalā nebūs. Un balvā par šo jezgu viņiem ieskaitīs Babeca vai pusotra Černomordija gada algu? Visai šaubīgi izskatās šis pasāciens. Ja runa ietu par lielākām summām tad jā, būtu jēga mocīties, bet tādas summas jau pat Baltijas futbola vadošo klubu līmenī ir sīkums. Un šaubos vai RFS - Nimme Kalju pulcēs krietni vairāk tautas nekā RFS Tukums. Moška uz RFS - Flora vai Valmiera - Žalgiris būs bišku kuplāks skaits, bet nu globāli tas neko nemaina vai spēli vēro 1k vai 2k cilvēku, tie biļešu ieņēmumi ir un paliek smieklīgi uz budžetu fona.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-14 17:14, pirms gada
Ātrumā iedziļinoties redzu vienu palielu mīnusu. Pirmais posms - 2 apļi pret savas valsts komandām. Kopā 18 spēles. Līdz jūnijam daudzām komandām tāds treniņspēļu līmenis, jo... nenāk līdzi punkti no pirmā posma. Jāiekļūst pirmā piecniekā. Kāda komanda jau pēc 10-12 spēlēm jūtas droša un spēlē ar otro sastāvu. Pussezona tādām komandām kā Riga un RFS netiek uztverta nopietni. Tās gatavojas eirokausiem, labus leģionārus pērk vasarā, jo nozīme tikai otrā sezonas pusē iegūtajiem punktiem.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-14 17:27, pirms gada
"Piemēram, lai arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā spēlē līdzīgs komandu skaits, reglamentos ir būtiskas atšķirības. Piemēram, leģionāru limitā."

Atļausiet minēt, ka Latvijas līga ir visatvērtākā leģionāriem, kamēr pārējās līgas vairāk rūpējas par vietējiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2023-03-14 17:40, pirms gada
Jāmaisa 2 turnīri vienā...
Ja gribat Baltijas līgu, tad labāk būtu 18 komandu čempionātu - 6 komandas no katras valsts, kur katrs pret katru nospēlē 2 reizes. 34 spēles - viena liela Baltijas līga. Otrā līga arī var būt Baltijas līga, lai pazūd problēmas ar izkrišanu un palikšanu, piemēram 5 vai 6 komandas no katras valsts. Katrs valsts Baltijas 1. līgas vājākā komanda nokrīt uz 2. līgu, un 2. līgas stiprākā uziet uz 1. līgu. Pēc tam, var veidot katras valsts atsevišķu čempionātu, kur uzvarētājs iekļūst Baltijas 2. līgā.
Katras valsts top komandas iekļūst eirokausos.
Šobrīd tas izskatītos šādi:

1. Līga: Riga FC, RFS, Valmiera FC, FK Liepāja, FK Auda, FK Tukums, Zalgiris, Kauno Zalgiris, Panevezys, Hegelmann, Riteriai, Suduva, FC Flora, FCI Levadia, Paide, Kalju FC, Kuressaare, JK Tammeka.

2. Līga: BFC Daugavpils, FK Metta, SK Super Nova, FS Jelgava, SC Grobiņa, FA Siauliai, Banga, Dziugas, Jonava, DFK Dainava, JK Trans Narva, Kalev, TJK Legion, Parnu Vapras, Harju JK.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-14 17:45, pirms gada
Komandu skaits 30 nozīmē, ka bez dalīšanās nevar iztikt. Divu apļu turnīrā tās būtu 58 spēles, uz ko neviens neparakstīsies. Daloties uz pusēm tās būtu 18 + 28 = 46 spēles (ja pēc dalīšanās tiek aizvadīti divi apļi). Tas ir padaudz, bet varbūt pavelkami. Šeit varbūt izdomās vēl kādas shēmas, lai samazinātu spēļu skaitu.

Es pieļauju, ka šis ir kompromisa variants, jo šobrīd visās līgās ir pa 10 komandām. Ja pateiktu, ka tikai 5, 6, 7... no katras līgas tiktu iekļautas, tad projekts ātri tiktu noraidīts no mazo klubu puses, kas paliek aiz strīpas. Domāju, ka lielie klubi arī nebūtu pārāk sajūsmināti, jo viens neveiksmīgs periods varētu viņus atstāst aiz borta uz pāris sezonām, jo drošības spilvens (vājas komandas) nebūs tik liels.

Pirmā posma spēles joprojām izskatās, ka būs svarīgas, jo cik saprotu, tad Latvijas komandas it kā paralēli spēlēs divos turnīros - Baltijas līgā un Virslīgā. Pirmā posma punkti joprojām skaitīsies Virslīgā, kamēr nullēsies tikai Baltijas līga. Latvijas čempiona tituls un vietas uz Čempionu līgu un UEFA kausu joprojām tiks noteiktas pēc Virslīgas vērtējuma - tātad pirmās 18 spēles joprojām būs aktuālas.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 17:48, pirms gada
Apinīc rakstīja: Jāmaisa 2 turnīri vienā...
Ja gribat Baltijas līgu, tad labāk būtu 18 komandu čempionātu - 6 komandas no katras valsts, kur katrs pret katru nospēlē 2 reizes. 34 spēles - viena liela Baltijas līga. Otrā līga arī var būt Baltijas līga, lai pazūd problēmas ar izkrišanu un palikšanu, piemēram 5 vai 6 komandas no katras valsts. Katrs valsts Baltijas 1. līgas vājākā komanda nokrīt uz 2. līgu, un 2. līgas stiprākā uziet uz 1. līgu. Pēc tam, var veidot katras valsts atsevišķu čempionātu, kur uzvarētājs iekļūst Baltijas 2. līgā.
Katras valsts top komandas iekļūst eirokausos.
Šobrīd tas izskatītos šādi:

1. Līga: Riga FC, RFS, Valmiera FC, FK Liepāja, FK Auda, FK Tukums, Zalgiris, Kauno Zalgiris, Panevezys, Hegelmann, Riteriai, Suduva, FC Flora, FCI Levadia, Paide, Kalju FC, Kuressaare, JK Tammeka.

2. Līga: BFC Daugavpils, FK Metta, SK Super Nova, FS Jelgava, SC Grobiņa, FA Siauliai, Banga, Dziugas, Jonava, DFK Dainava, JK Trans Narva, Kalev, TJK Legion, Parnu Vapras, Harju JK.
Diemžēl tāda Baltijas 2.līga nebūs nevienam vajadzīga. Būsim godīgi, kuru interesēs Super Novas spēle pret Jonavu? Ne skatītājiem, ne sponsoriem tas nebūs vajadzīgs, bet komandām palielināti izdevumi. 2. līga tad jau jātaisa 3 grupās pēc nacionalitātēs, bet diez vai Virslīgas otrā piecinieka klubus šāds priekšlikums iepriecinātu.

     [+] [-]

, 2023-03-14 17:50, pirms gada
Tas viss ir samudrīts pārāk sarežģīti un neloģiski. Viss apstāsies jau pie būtiski dažādā leģionāru limita.
Ko gan varētu izdarīt, izveidot Baltijas klubu kausu, kur komandas savu vietējo kausu izcīņas aizvieto ar vienu lielu Baltijas kausa izcīņu un katras valsts labākais klubs šajā kausa izcīņā saņem vienu, ceturto, ceļazīmi uz UEFA kausa turnīru. Tā kā tas ir atsevišķs turnīrs, tad, te ir iespējams limitēt vienādā apjomā leģionāru kvotas, vai, kā tas ir dažās citās valstīs un citos komandu sporta veidos, ļaut kausa izcīņā piedalīties tikai vietējiem futbolistiem. Tā būtu papildus motivācija un izaugsmes iespējas vietējiem futbolistiem.
Tas būtu vienkāršs un loģisks veids, kā organizēt turnīru. Ja ļoti gribas TV piesaisti, tad pēdējās četras komandas var savā starpā pat izspēlēt "četru turnīru", lai noskaidrotu Baltijas kausa ieguvējus.

     [+] [-]

, 2023-03-14 18:03, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Diemžēl tāda Baltijas 2.līga nebūs nevienam vajadzīga. Būsim godīgi, kuru interesēs Super Novas spēle pret Jonavu? Ne skatītājiem, ne sponsoriem tas nebūs vajadzīgs, bet komandām palielināti izdevumi. 2. līga tad jau jātaisa 3 grupās pēc nacionalitātēs, bet diez vai Virslīgas otrā piecinieka klubus šāds priekšlikums iepriecinātu.
man interesētu vairāk, nekā Super Nova : Metta un tad pēkšņi tas viss tiek dalīts mistiskās internacionālās tabulās

     [+] [-]

, 2023-03-14 18:09, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Diemžēl tāda Baltijas 2.līga nebūs nevienam vajadzīga. Būsim godīgi, kuru interesēs Super Novas spēle pret Jonavu? Ne skatītājiem, ne sponsoriem tas nebūs vajadzīgs, bet komandām palielināti izdevumi. 2. līga tad jau jātaisa 3 grupās pēc nacionalitātēs, bet diez vai Virslīgas otrā piecinieka klubus šāds priekšlikums iepriecinātu.
Man interesētu spēle Super Nova - Jonava. Jebkura spēle starp dažādu valstu klubiem interesē. Skatītos ar interesi minēto spēli.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-14 18:15, pirms gada
Apinīc rakstīja: man interesētu vairāk, nekā Super Nova : Metta un tad pēkšņi tas viss tiek dalīts mistiskās internacionālās tabulās
Tu esi futbola fanāts, bet parastajam svētdienas skatītājam šie futbola klubi neko neizteiks un līdzko tiek piestirpināta birka "otrā līga" tas pats būs ar sponsoriem. Man arī patiktu šāda struktūra, bet nu tas nav reāli. Šādas baltijas līgas reālas tikai football manager spēlē

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 18:30, pirms gada
Es esmu pret!

     [+] [-]

, 2023-03-14 18:34, pirms gada
Galvenie argumenti - LT un EE garie pārbraucieni savā starpā, kā arī noslāņošanās, nevis attīstība.

     [+] [-]

, 2023-03-14 18:36, pirms gada
Parak sarežģīti lai būtu vienkārši uztverams neitrālam sekotājam vai bērnam . Varētu kausu uztaisīt ar play-off formātu. Uzvarētajam vieta EK. Vai nu jāvienkāršo tabula . Pēc tam skaidrot apkārtējiem kas ta par spēli un kāpēc vajadzīga nez vai būs pa spēkam tadam kas ikdiena mazāk seko sportam , tadam ka es .

     [+] [-]

, 2023-03-14 18:41, pirms gada
Apinīc rakstīja: Jāmaisa 2 turnīri vienā...
Ja gribat Baltijas līgu, tad labāk būtu 18 komandu čempionātu - 6 komandas no katras valsts, kur katrs pret katru nospēlē 2 reizes. 34 spēles - viena liela Baltijas līga. Otrā līga arī var būt Baltijas līga, lai pazūd problēmas ar izkrišanu un palikšanu, piemēram 5 vai 6 komandas no katras valsts. Katrs valsts Baltijas 1. līgas vājākā komanda nokrīt uz 2. līgu, un 2. līgas stiprākā uziet uz 1. līgu. Pēc tam, var veidot katras valsts atsevišķu čempionātu, kur uzvarētājs iekļūst Baltijas 2. līgā.
Katras valsts top komandas iekļūst eirokausos.
Šobrīd tas izskatītos šādi:

1. Līga: Riga FC, RFS, Valmiera FC, FK Liepāja, FK Auda, FK Tukums, Zalgiris, Kauno Zalgiris, Panevezys, Hegelmann, Riteriai, Suduva, FC Flora, FCI Levadia, Paide, Kalju FC, Kuressaare, JK Tammeka.

2. Līga: BFC Daugavpils, FK Metta, SK Super Nova, FS Jelgava, SC Grobiņa, FA Siauliai, Banga, Dziugas, Jonava, DFK Dainava, JK Trans Narva, Kalev, TJK Legion, Parnu Vapras, Harju JK.
Tad būtu 3 vietas eirokausos uz visu Baltiju + kausa uzvarētāji no katras valsts. Tādēļ tā ir fantastika. Ir tāda valsts Lihtenšteina kur katru gadu EK kausos spēlē Vaduca, kura ikdienā spēlē Šveices čempī. Tādēļ vienīgais iespējamais variants ir tāds surogāts.

     [+] [-]

, 2023-03-14 18:56, pirms gada
Mēs jau esam gājuši cauri šim stulbumam! Bija Baltijas līgas ideja un tā izgāzās - dēļ ļoti atšķirīgās situācijas katrā valstī + mēs arī esam izgājuši to stulbumu, kad Virslīga sezonas vidū tiek sadalīta top komandās un apakšgala komandās (vienu tādu sezonu Virslīga aizvadīja) tas fanātiski atbaidīja līdzjutējus.
Lai Krivuņecs pajautā futbola līdzjutējiem Latvijā - kas viņiem šķiet aizraujošāk - Grobiņa spēs uzvarēt Liepāju, vai arī tas, ka Liepāja uzvarēs kaut kādu Flora no Tallinas?
Vēl viens jautājums? Par ko cīnīsies apakšgala komandas? Un par ko lai cīnās kaut kāda 5.vietas ieguvēja? Pēc Krivuņeca teiktā sanāk tā, ka līdz sezonas vidum komandai ir jānoturas vismaz top 5 Virslīgā un pēc tam viņa var izpārdot teju visu sastāvu un spēlēt ar rezervistiem, jo viņa pat zaudējot visas atlikušās sezonas spēles 100% paliek Virslīgā (pat tad, ja sezonas beigās komandai ir mazāk punktu nekā Virslīgas pēdējās vietas komandai).
Visus šos gadus Virslīgas vadība nespēj saprast, kas piesaista skatītājus stadionā un pie TV ekraniem - INFRASTRUKTŪRA un ŠOVS!!!!
Pirmais un galvenais uzdevums - sakārtot stadionus Latvijā - 100% jābūt jumtam virs galvas un mākslīgajam apgaismojumam. Pie mums Ventspilī spēles agros pavasara un rudens mēnešos notiek reizēm 14:00 dienā, jo nevar zināt, kas notiks, ja savilksies mākoņi un iestāsies tumšāks nekā vajadzētu būt - bet 14:00 sestdienas dienā pilsētā cilvēki ar sievām un bērniem dodas uz veikaliem un nevis skatīties futbolu satdionā - tāpēc arī ir tāds paradoks, ka atnāk 300 - 400 skatītāju. Ja spēles varētu organizēt cilvēkiem brīvajā laikā - ne ātŗak par kādiem 18:00, tad atnāks 1400 skatītāju.
Ejot uz stadionu vajag kaut kādu vienotu sistēmu par to, kas notiek pirms spēles, un spēles pārtraukumā - lai skatītāji var piedālīties kaut kādos konkursos, vai arī biļetešu izloze kur balvā var dabūt fanu atribūtiku, vai Virslīgas sezonas futbola bumbu ar spēlētāju autogrāfu utt.
Baltijas līgas vietā labāk būtu sākuši kārtīgi iesaistīties Nākotnes līgas sakārtošanā, lai varbūt 2026-2027 gadā varbūt Virslīga varētu pāriet uz 12 komandu turnīru trīs apļos - tas būtu aizraujošāk nekā skatīties kā FK Auda kapājas ar Narva Trans!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 19:10, pirms gada
Edmunds Novickis rakstīja: Viss ir kārtībā! Šī arī nav visa saruna.
Edmund - cik reizes Virslīgas vadība kāps uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem? Kā Virslīgas vadībai šķiet - kas būtu aizraujošāk vietējiem līdzjutējiem - FK Liepāja vs Grobiņa SC, vai FK Liepāja vs FK Paide? Un kur ir radusies ideja, ka leiši tupēs pie TV ekraniem, lai redzētu kā FC Kuressaare spēlē pret FK Auda?
Vēl viens jautājums - kas finansēs tādam klubam kā BFC Daugavpils transporta izmaksas, ja viņiem izdodas iekļūt top 5? Kā zināms BFC nevar atļauties pat paņemt viesnīcu te pat Latvijā - un bieži atbrauc uz izbraukua spēlēm tajā pašā dienā, kad ir jāspēlē, lai ietaupītu naudu.
Es personīgi ceru, ka šis projekts izgāzīsies jau pašā saknē!
Paldies.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 19:12, pirms gada
neatceros ka esti vai leiši būtu mums maukušies virsū ar kaut kādām apvienošanām , šito herņu visticamāk samurgojis pats maksimka , neizskatās ka lv klubiem tas būtu izdevīgi

  +2 [+] [-]

, 2023-03-14 19:16, pirms gada
bumbotava rakstīja: neatceros ka esti vai leiši būtu mums maukušies virsū ar kaut kādām apvienošanām , šito herņu visticamāk samurgojis pats maksimka , neizskatās ka lv klubiem tas būtu izdevīgi
Nu mērķis ir skaidrs - pielīdzināt Baltijas līgu tām pašām Slovākijām, Rumānijām utt. un parakstīt treknu TV dīlu. Viena pati virslīga to nevar pacelt.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 19:40, pirms gada
Iepako murgu kā vēlies,bet tas tāpat paliks murgs.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 19:45, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Nu mērķis ir skaidrs - pielīdzināt Baltijas līgu tām pašām Slovākijām, Rumānijām utt. un parakstīt treknu TV dīlu. Viena pati virslīga to nevar pacelt.
6 milj. ir baigais dīls? Man šķiet, ka Riga FC sezonas budžets ir lielāks!

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 19:51, pirms gada
Iemesls šādam turnīra veidojumam ir skaidrs - iesaistot labākās trīs valstu komandas uz papīra radīt spēcīgāku līgu. Cik tas reāli sanāks - kas to lai zin. Vai piedāvātais formāts ir smuks - ne pārāk. Vai ir iespējams labāks formāts - papīra bīdītāji var visu ko izdomāt, bet domāju, ka šis ir vienīgais formāts uz kuru klubi parakstītos, jo prātvēderiem viegli teikt - šis klubs spēlēs tur, bet šis nav gana smuks tāpēc spēlēs tur.

Tie kuri min par kaut kādu Baltijas kausa izcīņu, kurā komandas par kaut ko sparīgi cīnīsies. Tas gan būtu murgains pasākums, kurš nevienu neinteresētu. Pirmo sezonu uz emocijām notiktu. Varbūt otro vēl novilktu, bet trešajā būtu miris produkts. Līdzīgi kā vienu brīdi virslīgas klubiem bija ziemas kausa izcīņa. Padarīt interesantāku piesaistot UEFA kausa vietu - neiespējami. OK čempionam var iedot, bet dot komandai, kas nav čempions? OK. Ja labākā Latvijas komanda zaudē finālā viegli noteikt, kas ir labākais, ja labākās divas zaudē pusfinālā... ja četras labākās zaudē ceturdaļfinālā... Taisīs ekstra turnīru, kurā no šīm noskaidros labāko?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 20:19, pirms gada
varenais_eksperts rakstīja: Nu mērķis ir skaidrs - pielīdzināt Baltijas līgu tām pašām Slovākijām, Rumānijām utt. un parakstīt treknu TV dīlu. Viena pati virslīga to nevar pacelt.
lff nevar uztaisīt 10 komandām normālu kalendāru , tad ko te runāt , ja mūsu špīleriem būtu jāspēlē ik pa trīs dienām viņi taču uz laukuma vienkārši nosprāktu

  +2 [+] [-]

, 2023-03-14 20:55, pirms gada
Celms123 rakstīja: Iemesls šādam turnīra veidojumam ir skaidrs - iesaistot labākās trīs valstu komandas uz papīra radīt spēcīgāku līgu. Cik tas reāli sanāks - kas to lai zin. Vai piedāvātais formāts ir smuks - ne pārāk. Vai ir iespējams labāks formāts - papīra bīdītāji var visu ko izdomāt, bet domāju, ka šis ir vienīgais formāts uz kuru klubi parakstītos, jo prātvēderiem viegli teikt - šis klubs spēlēs tur, bet šis nav gana smuks tāpēc spēlēs tur.

Tie kuri min par kaut kādu Baltijas kausa izcīņu, kurā komandas par kaut ko sparīgi cīnīsies. Tas gan būtu murgains pasākums, kurš nevienu neinteresētu. Pirmo sezonu uz emocijām notiktu. Varbūt otro vēl novilktu, bet trešajā būtu miris produkts. Līdzīgi kā vienu brīdi virslīgas klubiem bija ziemas kausa izcīņa. Padarīt interesantāku piesaistot UEFA kausa vietu - neiespējami. OK čempionam var iedot, bet dot komandai, kas nav čempions? OK. Ja labākā Latvijas komanda zaudē finālā viegli noteikt, kas ir labākais, ja labākās divas zaudē pusfinālā... ja četras labākās zaudē ceturdaļfinālā... Taisīs ekstra turnīru, kurā no šīm noskaidros labāko?
Nu, sen jau ir futbolā izdomāts, kā sarindot komandas, kurām ir vienādi pamatrādītāji. Piemēram, ja visas 8 Latvijas komandas izstājas sešpadsmitdaļfinālā, var vērtēt pēc "fair play" sen jau praksē esošā kritērija, kuram mazāk sarkanās un dzeltenās kartītes. Nevajag izdomāt problēmas tur, kur to nav.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 21:11, pirms gada
FIFA apstiprinājusi PČ formātu, 12 grupas, pa 4 komandām katrā.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 21:31, pirms gada
Ambrē rakstīja: Edmund - cik reizes Virslīgas vadība kāps uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem? Kā Virslīgas vadībai šķiet - kas būtu aizraujošāk vietējiem līdzjutējiem - FK Liepāja vs Grobiņa SC, vai FK Liepāja vs FK Paide? Un kur ir radusies ideja, ka leiši tupēs pie TV ekraniem, lai redzētu kā FC Kuressaare spēlē pret FK Auda?
Ir daudz plusu un daudz mīnusu. Ja gribētu likvidēt Virslīgu un aizvietot ar Baltijas līgu, es būtu kategoriski pret. Šajā gadījumā var saskatīt arī priekšrocības. No desmitiem argumentu izvilkšu vienu (par sportisko, nevis finansiālo, kas acīmredzami ir lielākais potenciālais ieguvums) - ja tagad pēdējās kārtās lielklubiem nereti jāņem 3 punkti pret apakšgalu (atceramies 2021. gadu un RFS Daugavpilī), tad šai modelī ar būtiski lielāku varbūtību paralēli notiks cīņa par katras valsts čempionu titulu un Čempionu līgu vai vismaz Eirokausiem. Piemēram, Valmiera un Flora mačā vieniem izšķirsies Eirokausu ceļazīme, otriem čempionu tituls. Taču kopumā es personīgi vēl neesmu noformulējis savu attieksmi pret šo ideju.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-14 22:30, pirms gada
Baskrtbolā lat est liga laba mācība, piemērs parkabo un slikikto

     [+] [-]

, 2023-03-15 10:05, pirms gada
Celms123 rakstīja: Komandu skaits 30 nozīmē, ka bez dalīšanās nevar iztikt. Divu apļu turnīrā tās būtu 58 spēles, uz ko neviens neparakstīsies. Daloties uz pusēm tās būtu 18 + 28 = 46 spēles (ja pēc dalīšanās tiek aizvadīti divi apļi). Tas ir padaudz, bet varbūt pavelkami. Šeit varbūt izdomās vēl kādas shēmas, lai samazinātu spēļu skaitu.
Nacionālajā fāzē divi apļi (18 spēles) + Baltijas fāzē viens aplis (11-17) = 29-35 spēles.

     [+] [-]

, 2023-03-15 19:05, pirms gada
Ja ne es, tad mani kauli
Redzēs Baltijas līgas sauli