Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Komandā jau divus mēnešus valda play-off atmosfēra"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Komandā jau divus mēnešus valda play-off atmosfēra"
Lauris Dārziņš. Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" rītvakar pulksten 19:30 aizvadīs savā vēsturē otro spēli zem klajas debess, uzņemot Minskas "Dinamo". Lai gan gaisa temperatūra ir virs nulles, mača norisei tas netraucēs. Savukārt par kaujiniecisku gaisotni parūpēsies fakts, ka rīdziniekiem punkti ir nepieciešami cīņā par iekļūšanu Gagarina kausā.

Pirmā spēle zem klajas debess tika aizvadīta pirms gada, un Rīgas "Dinamo" savā laukumā piekāpās minskiešiem ar 2:3. Izlaists pārsvars neveiksmi padarīja sāpīgu, tomēr rīdziniekiem tobrīd nebija cerību pacīnīties par kaut ko vairāk. Savukārt šoreiz mačam ir milzīga likme – turpinās cīņa par iekļūšanu Gagarina kausā, un uzvara varētu ļaut "Dinamo" panākt 8. vietu.

Atstatums līdz priekšā esošajai Soču komandai ir divi punkti, bet galvenajiem konkurentiem rīt sarežģītāka spēle – izbraukumā jācīnās ar Maskavas "Dynamo", kas atrodas uz viļņa. Ja Soči zaudēs, bet Rīgas "Dinamo" uzvarēs pamatlaikā vai pagarinājumā, tad komandas apmainīsies vietām, rīdziniekiem iesoļojot play-off zonā.

Pēdējā laikā Rīgas "Dinamo" un "Sochi" spēles notiek paralēli, bet komandas kapteinis Lauris Dārziņš atklāja noslēpumu. "Vienmēr jau visi saka, ka neseko līdzi tam, kas notiek otrā spēlē. Bet kaut kāda informācija vienmēr aiziet. Nespēlējošie hokejisti starpbrīdī parasti nāk uz ģērbtuvēm ēst cepumus, un tad arī notiek sačukstēšanās," pauda Dārziņš, kurš mačam pret Minsku gatavojās vienā virknējumā ar Miķeli Rēdlihu un Līnusu Videlu.

"Es tikai apskatos rezultātu. Nav jēgas neko vairāk petīt – koncentrējamies savam darbam. Esmu pārliecināts, ka to nevajag darīt, jo tas var izsist no sliedēm. Piemēram, iepriekšējā spēlē Soči izvilka pēdējā minūtē un uzvarēja pagarinājumā. Diez vai tās būtu patīkamas emocijas," norādīja Ģirts Ankipāns, galvenais treneris.

"Komandā play-off atmosfēra valda jau divus mēnešus, tāpēc rīt nekas nemainīsies. Sezonas sākumā gribējām, lai ap šo laiku viss būtu izšķirts un varētu gatavoties izslēgšanas spēlēm. Situācija ir tāda, kāda tā ir. Cerības ir dzīvas. Jau divus mēnešus strādājam šajā režīmā, un rīt nebūs nekas jauns," skaidroja Dārziņš.

Līdz regulārā čempionāta noslēgumam rīdziniekiem jāspēlē pret Minskas "Dinamo", Bratislavas "Slovan" (pirmdien mājās), Čerepovecas "Severstal" (trešdien izbraukumā) un Maskavas CSKA (piektdien izbraukumā). Savukārt Sočiem rīt mačs pret Maskavas "Dynamo" viesos, kam sekos Minskas "Dinamo" (svētdien izbraukumā), Maskavas "Spartak" (trešdien mājās) un Bratislavas "Slovan" (piektdien mājās).

"Šis pasākums vairāk domāts faniem. Loģiski, ja man dotu iespēju izvēlēties, aizvadītu maču Arēnā. Bet fani ir mūsu sastāvdaļa, un viņi mūs šogad ir spēcīgi atbalstījuši. Esam parādā viņiem, un spēle būs lieliski svētki," norādīja Ankipāns. "Apstākļi abām komandām būs vienādi. Nedomāju, ka cīņas likteni izšķirs tas, kas notiks apkārt. Izšķirs tas, kura komanda būs labāk gatava spēlei. Un mēs būsim gatavi."

"Nedomāju, ka šeit ledus ir mīkstāks. Halle tomēr ir siltāks, ap astoņiem vai desmit grādiem, bet te būs ap nulli. Drīzāk liekas, ka nūjas citādi reaģē, un tas var atsaukties uz metieniem," par niansēm stāstīja Dārziņš. "Bet halles arī nav vienādas. No visiem komandas biedriem dzirdēju tikai labas atsauksmes, pie tam būs forša atmosfēra."

Treniņa laikā rīdziniekiem bija jācīnās ar saules stariem, un gan Dārziņam, gan pārējiem hokejistiem zem acīm tika uzkrāsotas melnas līnijas. Uzbrucējs norādīja, ka tās tiešām palīdzot. "Ja uzkrāso, tad mazāk spīd acīs. It kā pievelk gaismu tās melnās strīpas. Zini kā, uz šādām spēlēm tomēr ir jābūt savam dreskodam," pauda Dārziņš. "Spēlēsim vakarā, tāpēc nāksies pretinieku žilbināt citādi."

"Minskai patīk iemidzināt un padarīt spēli lēnāku, bet mūsu uzdevums ir viņus piespiest spēlēt ātri, un tādā hokejā viņi nejūtas tik komfortabli. Iepriekšējā mačā Rīgā pret viņiem tas labi izdevās. Īpaši otrajā trešdaļā nokāvām viņus, iespiedām zonā, un tas nospēlēja galveno lomu," pretiniekus raksturoja Ankipāns.

Viņš atklāja, ka rītdienas spēlē Rīgas "Dinamo" joprojām nevarēs palīdzēt smadzeņu satricinājumu guvušais uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš vēl netrenējas kopā ar komandu, un saslimušais aizsargs Uvis Balinskis.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-14 17:15, pirms 5 gadiem
Tāda pašvaka tā play off atmosfēra jums....jo pēdējos divus mēnešus spēlējat diezgan briesmīgi!LAURI!!!

  +4 [+] [-]

, 2019-02-14 17:19, pirms 5 gadiem
Ar šo sastāvu tā atmosfēra nekad nemainīsies. Ceru tomēr ka beidzot sasniegs pleiofus bet objektīvi skatoties tiešajiem konkurentiem sastāvi ir stiprāki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-02-14 17:26, pirms 5 gadiem
Banzai!

 +10 [+] [-]

, 2019-02-14 17:38, pirms 5 gadiem
Negribās jau noskaust,bet atgādināšu,ka divas uzvaras pēc kārtas Rīgas Dinamo nav izcīnījis ļoti sen.Ja precīzi,tad kopš pērnā gada 20.oktobra,kad izbraukumā tika uzvarēts Vitjaz,bet pirms tam Spartaks.Tad sekoja divi zaudējumi un pēc tam lielais brīnums.Sērija ar četrām uzvarām pēc kārtas pret Severstaļ,Lokomotīvi,Ņeftehimik un Torpedo un sākot no 15 novembra pat divas uzvaras pēc kārtas mums ir sapnis.Pienācis pēdējais brīdis atkārtot brīnumsēriju ar četrām uzvarām un tad varbūt būsim astotie rietumos,ja Sočiem neveiksies.Teorētiski Minska,Bratislava mājās vienkārši ir jāņem.Tad Čerepovecā pret nemotivēto Severstaļ un tā būtu brīnumsērijas atkārtošana.Tiesa,brīnumi jau tāpēc ir brīnumi,ka bieži tie nenotiek.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-14 18:04, pirms 5 gadiem
sūdīgi, ka tā. Jo tad PO mums jebkurš pārbrauks pāri.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-14 18:24, pirms 5 gadiem
Gan jau beigās noplīsis un nekus netiks.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-14 18:32, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Gan jau beigās noplīsis un nekus netiks.
Virsrakstā teikts ka ir jau tikuši - 2 mēnešus jau spēlē PO. Citi sāks vēlāk, kad ģinamka beigs

  -2 [+] [-]

, 2019-02-14 19:34, pirms 5 gadiem
nu ja jau 2 mēnešus džeki jūtās kā play-off, tik ilgi stresā, tad saprotu, ka jau noguruši un vairs negrib īpaši iespringt - papildus 4 zaudējumi nebūtu patīkami ..

     [+] [-]

, 2019-02-15 11:24, pirms 5 gadiem
Neizskatās. Kā pa buļļa pēcpusi viss iet