Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stemkosam trīs punkti, "Lightning" titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru

Rolands Eliņš

Stemkosam trīs punkti, "Lightning" titula aizstāvēšanu sāk ar uzvaru
Stīvens Stemkoss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā tika aizvadīta regulārās sezonas pirmā diena. Pārliecinošu uzvaru guva Tampabejas "Lightning", ar 5:1 pārspējot Čikāgu, kamēr pirms sezonas augstu novērtētā Kolorādo "Avalanche" ar 1:4 piekāpās Sentluisai.

Tampabejas komanda iepriekšējā sezonā izcīnīja čempiones titulu, kura aizstāvēšanu šonakt sāka pret "Blackhawks" vienību. Tampa jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 3:0, otrajā periodā Stīvens Stemkoss panāca arī 4:0, bet 47. minūtē pēc Stemkosa piespēles Breidens Points deva vadību jau ar graujošo rezultātu 5:0. Čikāga savus goda vārtus iemeta 57. minūtē.

Stemkoss uzvarētāju sastāvā kopumā izcēlās ar trim punktiem (1+2), tiesa, palika ar neitrālu lietderības koeficientu, jo visus savus punktus nopelnīja vairākumā. Tampa realizēja trīs no četriem vairākumiem, kamēr tās vārtos Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 22 no 23 pretinieku metieniem.

Pirmssezonas prognozēs pie titula favorītēm tika piesaukta arī Kolorādo "Avalanche" vienībai, taču tās sezonas ievads sanāca blāvs, savā laukumā ar 1:4 zaudējot Sentluisai. "Avalanche" ātri izvirzījās sākumā, realizējot vairākumu jau piektajā minūtē, bet līdz pirmā perioda beigām "Blues" jau bija pārņēmusi vadību un mača izskaņā iemeta vēl divus vārtus. Sentluisas vārtos Džordans Biningtons atvairīja 26 no 27 pretinieku metieniem, bet divus vārtus guva Oskars Sundkvists, 26 gadus vecais zviedru uzbrucējs, kurš līdz ar to sasniedza NHL 30 iemesto vārtu robežu.

Jaunajā Kanādas divīzijā pie pirmajām uzvarām tika Toronto un Vankūveras komandas. "Canucks" ar 5:3 viesos apspēlēja "Oilers", kas nerealizēja nevienu no savām četrām iespējām vairākumā. Edmontonas sastāvā viena rezultatīva piespēle iepriekšējās sezonas MVP Leonam Draizaitlam, kamēr Konors Makdeivids palika bez punktiem. Vankūveras sastāvā divi vārti Brokam Bosēram, bet vārtsargs Breidens Holtbijs savā debijā "Canucks" rindās atvairīja 28 no 31 metiena.

Vissapringtākā šonakt izvērtās Monreālas un Toronto komandu cīņa, kurā "Maple Leafs" uzvarēja ar 5:4, paveicot to papildlaikā, kad uzvaras vārtus guva Morgans Rīlijs. Pa trīm punktiem guva Džons Tavaress un Viljams Nīlanders, mača gaitā palīdzot Toronto atspēlēties no 1:3, kamēr "Canadiens" rindās divi vārti bijušajam Elvja Merzļikina komandas biedram Kolumbusā Džošam Andersonam.

NHL spēles, 14. janvāris

KomandasRez.
Flyers – Penguins6:3
Maple Leafs – Canadiens5:4 P
Lightning – Blackhawks5:1
Oilers – Canucks3:5
Avalanche – Blues1:4

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...