Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ķekavai" trešā uzvara "Ramirent" Nacionālajā līgā

Rolands Eliņš

"Ķekavai" trešā uzvara "Ramirent" Nacionālajā līgā
Foto: BK Ķekava

Šodien aizvadītas trīs spēles „Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā, un pie uzvarām tika „Ķekavas”, „Jelgavas” un „VeA/Spars” komandas.

Saldus sporta namā sacentās divas komandas, kas līdz šim bija guvušas tikai uzvaras. Rezultatīvā mačā šo tendenci spēja turpināt „Ķekava”, kas ar 104:100 pārspēja „Saldus/Sporta skola” vienību. „Ķekavai” līdz ar to ir trīs uzvaras trīs spēlēs, kamēr Saldus sezonu sākusi ar bilanci 2-1.

„Ķekavas” sastāvā lauvas tiesu punktu guva divi spēlētāji. Dāvis Klegeris iemeta sešus tālmetienus un sakrāja 33 punktus, kamēr Elvijs Mičulis tika pie 31 punkta un 13 atlēkušajām bumbām. Pret viņu noteikumi tika pārkāpti veselas 14 reizes. Savukārt Saldus komandā pa 19 punktiem guva Rendijs Feikners, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles, un Kārlis Apsītis.

Citā mačā „Jelgava” savā laukumā ar 87:83 pārspēja „Kandavu/Anzāģi”, izcīnot uzvaru papildlaikā. „Jelgavai” mača gaitā bija iekrāts pārsvars, vienubrīd esot pat 18 punktu vadībā, taču Kandavas komanda ceturtajā ceturtdaļā uzvarēja ar 30:19 un panāca papildlaiku. Ar 19 punktiem „Jelgavas” rindās izcēlās Kristaps Pļavnieks, bet pretiniekiem 29 punktus iemeta Guntars Strāķis.

Divu mācībspēku komandu mačā „VeA/Sparts” droši apspēlēja RTU ar 92:59. 18 punktus guva Kristiāns Šulcs, kurš Ventspils komandas rindās trāpīja trīs tālmetienus.

Jāpiezīmē, ka šodien pieņemtie Ministru kabineta noteikumi paredz Nacionālās līgas apturēšanu laika periodā no 17. oktobra līdz sestajam novembrim. Tas ir viens punktiem, ar ko paredzēts mazināt Covid-19 izplatīšanos, un tas attiecas uz sporta sacensībām, kurās nepiedalās valsts augstāko līgu komandas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība