Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Janičenoks: ''Papildus komanda ir vitāli svarīga Latvijas basketbola līgai''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Janičenoks: ''Papildus komanda ir vitāli svarīga Latvijas basketbola līgai''
Kristaps Janičenoks. Foto: Ritvars Stankevičs

Ar joni tuvojas jaunā Latvijas basketbola līgas un Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas sezona. Portāls ‘’Sportacentrs.com’’ uz plašāku sarunu aicināja Latvijas līgu direktoru Kristapu Janičenoku, kurš skaidroja jaunu komandu meklējumus LBL, vakcinācijas un TV pārraižu tēmu gaidāmajā sezonā, kā arī iespējamo izspēles formāta maiņu Latvijas-Igaunijas līgā.

Arī 2021./2022. gada sezonā Latvijas augstākajā līgā spēlēs sešas komandas – ‘’VEF Rīga’’, ‘’Ventspils’’, ‘’Ogre’’, ‘’Liepāja’’, ‘’Valmiera Glass/ViA’’ un ‘’Latvijas Universitāte’’, visām piedaloties arī apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā. Starptautiskos turnīros ar dalību FIBA Čempionu līgā sevi apliecinās čempione ‘’VEF Rīga’’ , bet ‘’Liepāja’’ ar ‘’Valmieru Glass/ViA’’ izmēģinās spēku jaunizveidotajā Ziemeļu basketbola līgā. Iepriekšējās sezonas izskaņā portāls ‘’Sportacentrs.com’’ aicināja uz plašāku sarunu Latvijas basketbola līgu direktoru Kristapu Janičenoku, aktuāliem jautājumiem esot arī pirms gaidāmās sezonas.

- Kad runājām pavasarī, teici, ka daudzu organizatorisku jautājumu dēļ basketbola spēles vairs nav sanācis jēgpilni redzēt. Vai vasarā esi sekojis līdz kādai spēlei bez uztraukuma par apkārtējām lietām?
- Pamazām pierodu pie sava darba specifikas un, lai arī visam pievēršu uzmanību, tad ar laiku uztraucos mazāk. Esmu bijis uz Latvijas izlases spēlēm, kuras vēroju vairāk ar fana interesi, nepievēršot uzmanību, kas notiek apkārt.

- Pagājusī sezona tev bija pirmā pilnā kā LBL direktoram. Vēsu prātu atskatoties, vai bija kādi secinājumi, kurus vari ņemt līdz uz gaidāmo sezonu?
- Protams! Sapratu, kurām lietām nevajag pievērst tik lielu uzmanību. Jāsaprot, ka iepriekšējā sezona bija ļoti specifiska un pietiekami sarežģīta, taču ceru, ka gaidāmajā sezonā varēsim domāt plānveidīgāk un strādāt ilgtermiņā. Mana lielākā pagājušās sezonas kļūda bija domāšana uz priekšu. Šie plāni neīstenojās, kā rezultātā tika pazaudēts darbs, laiks un finanses, tāpēc šogad, ņemot vērā apstākļus pasaulē un Latvijā, darbā ar vērienīgākām idejām es pamainīšu taktiku.

- Vai bija vēl kādi secinājumi bez kļūdas plānošanas procesā?
- Es varētu saukt daudz secinājumus. Man tas bija pirmais gads, darbu sāku no nulles. Bija ļoti daudz jaunumu, un bez pieredzes līgu vadībā nevari atnākt, apsēsties krēslā un teikt, ka visu saproti. Tu mācies laika gaitā, arī pieļaujot kļūdas, bez kurām nav progresa. Uz nākamo sezonu raugos pozitīvi. Ir atsevišķas problēmas jau pirms sezonas, bet, ja tā ir problēma, tad tai ir risinājums.

- Vai varam teikt, ka uz gaidāmo sezonu esi arī gatavāks Latvijas basketbola līgu direktora amatā un savu pudu sāls jau apēdis?
- Zināmu pudu sāls noteikti esmu apēdis, bet tik skaļi teikt, ka gatavāks, gan negribētu. Ceru, ka pudu sāls, ko esmu apēdis, ir pieredze, kā arī atsevišķas manas kļūdas, kuras centīšos nepieļaut šajā sezonā.

- Iepriekšējā sezona tik tiešām bija specifiska, izspēlējot tikai augstākās līgas LBL sezonu. Uzreiz jājautā – vai ir plāni B un C Nacionālajai, Reģionālajai līgai un Latvijas kausa izcīņai gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija Latvijā pasliktinās?
- Šobrīd ir ģenerālplāns A, kurš paredz, ka spēlēt drīkst vakcinēti sportisti un sportisti ar vismaz 48 stundu negatīvu Covid-19 testu. Vai tā būs visu sezonu, šobrīd nevar pateikt neviens, jo tas būs atkarīgs no Covid-19 statistikas. Ir arī alternatīvi plāni, taču šobrīd koncentrējamies uz plānu A. Ja situācija prasīs, tad ieviesīsim plānu B, kurš būs kas līdzīgs kā iepriekšējā sezonā Sieviešu līgā.

- Ja ir pieteikušās komandas gan Nacionālajā, gan Reģionālajā līgā, tad visi spēlētāji piekrituši šiem noteikumiem un viņi ir vakcinēti vai nodos testus.
- Protams! Ir informācija, ka esot atsevišķi spēlētāji, kuri šiem noteikumiem nepiekrīt. Es cienu jebkuru viedokli, un negribu uzspiest savu, tamdēļ pastāv otrs variants, ka tu testējies.

- Man gan jājautā Latvijas Basketbola savienības (LBS) nostāja vakcinācijas tematā. Tā nav obligāta vakcinācija?
- Šajā brīdī nē. Mēs nevaram šobrīd to uzspiest un vadāmies pēc Ministru kabineta noteikumiem, kuri nosaka, ka sportisti var piedalīties sacensībās vakcinējoties vai ar vismaz 48 stundu vecu testu.

- Kāda situācija šajā jautājumā ir augstākās līgas klubos? Ja, piemēram, ‘’VEF Rīga’’ līgumos noteikusi obligāto vakcinēšanos, tad aizkulisēs dzirdēts, ka dažu vienību treneri iebilst pret vakcinācijas ideju.
- Arī es esmu dzirdējis, bet konkrēti ar šiem treneriem runājis neesmu, tomēr atkārtošos - viņiem ir brīva izvēle veikt testu, kas būs jāveic pirms katras spēles. Jāsaka gan, ka, mainoties Ministru kabineta noteikumiem, citādāki būs arī mūsu noteikumi. Tos pamīkstināt mēs nekādā veidā nevaram.

- Intervijā pie Jurija Žigajeva ‘’Tavs Gājiens’’ teici, ka Nacionālā un Reģionālā līgas tev šķiet simpātiskas. Kāpēc tā?
- Tā kā biju profesionāls sportists, tad karjeras laikā sekot amatieru sportam, ieskaitot basketbolam, nesanāca. Runājot ar basketbola entuziastiem reģionos, sajutu lielu enerģiju, interesi par basketbolu, kā arī ieguvu vairākas inovatīvas idejas. Es šajās līgās saskatu lielu potenciālu, kā arī lokālpatriotismu. Nezinu, kā situāciju būs ietekmējis Covid-19, taču dažas Nacionālās līgas komandas varētu izrādīt cienīgu konkurenci augstākās līgas klubiem. Ne visas sezonas garumā, bet uz kādu spēli noteikti, tāpēc Latvijas kausa formāts man ļoti patīk.

- Iesāki teikt, ka dažas Nacionālās līgas varētu izrādīt konkurenci LBL vienībām. Cik tālu esi no sava sapņa – LBL ar desmit komandām?
- Jūtu, uz kurieni tu velc… Būšu atklāts – esmu ļoti tālu. Šajā starpsezonā es un citi LBS pārstāvji mēģinājām runāt ar potenciālajām Nacionālās līgas komandām. Situācija nav spīdoša viena iemesla dēļ – finanses.

- Vai šāds sapnis šobrīd ir zināma utopija vai tomēr var kļūt par realitāti? Pat, ja no galda noņemam finanšu jautājumu.
- Ja nebūtu iesaistītas finanses, tad tā nav utopija. Ja ir iesaistītas, tad šajā brīdī tas ir ļoti grūti realizējams sapnis, taču es negribu apstāties pie sešām komandām – turpināšu strādāt, turpināšu runāt un meklēt risinājumus. Šobrīd mani apmierinātu arī astoņas komandas, jo mums profesionālo spēlētāju resurss nav tik liels, un nezinu, vai ar to pietiktu desmit konkurētspējīgām komandām. Varbūt kļūdos, jo mums daudz spēlētāju ir ārzemēs. Ir basketbolisti, kuriem uzskatu, ka ir jāspēlē ārpus Latvijas, taču ir tādi, kuri tikpat labi varētu spēlēt Latvijā, taču viņiem šeit nav vietas. Agrāk domāju, ko vēl viena komanda izmainīs, bet, esot šeit un sēžot otrā pusē, es pilnībā piekrītu tiem cilvēkiem, kuri uzskata, ka viena papildus komanda ir vitāli svarīga Latvijas basketbola līgai. Igauņiem ir astoņas komandas un viņi uz mums sāk skatīties no augšas. Klubu skaits ir būtisks Latvijas basketbolam un Latvijas Jaunatnes līgas spēlētājiem.

- Par igauņiem vēl paspēsim parunāt, bet augustā runāja par iespējamo Jūrmalas atgriešanos Latvijas basketbola līgā. Ieskicē, kā viss notika un vai Jūrmala atgriezīsies uz Latvijas basketbola kartes?
- Tieši gaidīju šo jautājumu... Nevienam nav noslēpums, ka mēs intensīvi Jūrmalu mēģinājām atgriezt LBL. Manuprāt, Jūrmala ir svarīga vieta – tā ir gan ar zināmām tradīcijām, gan no tās nākuši daudz sportistu. Vīzija bija sekojoša: mācības un profesionālais sports. Piesaistījām Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), kas ļautu veidot duālo karjeru – mācīties un spēlēt basketbolu. Devāmies pie Jūrmalas pašvaldības, taču kļūda bija, ka darījām to par vēlu. Šī projekta ideja nav atmesta un mēs turpināsim strādāt, lai atgrieztu Jūrmalu Latvijas basketbola līgā.

- Ja saprotu pareizi, tad pašvaldība bija gatava finansēt.
- Arī tas nav noslēpums, ka bez pašvaldības atbalsta klubam šobrīd Latvijā pastāvēt ir ļoti grūti. Pašvaldības finansējums bija plānots kā primārais, bet noteikti nāktos piesaistīt finansējumu arī no privātā sektora. Šovasar pašvaldības finansējums bija nepietiekams, kam bija vairāki iemesli. Viens no tiem – process tika uzsākts salīdzinoši vēlu un finansējums nebija ieplānots budžetā.

- RTU šogad spēlēs Nacionālajā līgā. Vai jau šajā sezonā abas puses sadarbosies?
- Rosība notiek, tikšanās tiek organizētas, bet vai RTU spēlēs kopā ar Jūrmalu Nacionālajā līgā jau šogad, to šobrīd vēl nevaru pateikt.

- Saldus, Jelgava, Gulbene, Kandava – arī iepriekš minētas pilsētas. Ar šīm pašvaldībām ir bijušas sarunas?
- Jā, runājām ar Gulbeni un Jēkabpili. Lai pārceltos no Nacionālās līgas uz LBL, nepieciešams četras reizes lielāks finansējums. Šobrīd to nav gatava nodrošināt neviena no minētajām komandām. Priecē, ka netiek teikts kategorisks nē. Ņemot vērā šo klubu tradīcijas, fanu interesi un vēsturi, arī agrāk piedaloties LBL, domāju, ka zināmā laika posmā tās varētu spēlēt LBL.

- Man jāatgriežas vēl pie iepriekšējās sezonas un viena temata. Covid-19 dēļ netika izspēlēta bronzas sērija. Vēlāk ‘’Twitter’’ vidē domas šajā jautājumā dalījās – bija uzskati, ka šāda sērija nav nepieciešama, bet citi pauda viedokli, ka iegūtā bronza palīdz budžeta piesaistē nākamajai sezonai. Tavs personīgais viedoklis – bronzas sērija ir nepieciešama?
- Kad atnācu šeit strādāt, tad nolikumā bija rakstīts, ka bronzas sērijai jābūt. Zinu, ka daudzās valstīs šo sēriju neizspēlē, un šādai diskusijai ir absolūts pamats. Manuprāt, mazākām pilsētām šī sērija ir nepieciešama. Spilgts piemērs ir Jēkabpils, kur joprojām atceras viņu izcīnīto trešo vietu. (2013./2014. gadā un 2014./2015. gadā - T.M.) Kad par Jēkabpili veidojām Nacionālās līgas videoklipu, tad pilsētas basketbola entuziasti šo panākumu uzsvēra un detalizēti atcerējās. Vai man kā sportistam tas būtu svarīgi – grūti pateikt. Ir forši, ka notiek diskusijas, jo taisnība ir abām pusēm.

- Ja pagājušogad ‘’Ventspils’’ bija 50:50 pozīcijā par dalību līgā, tad vai šajā starpsezonā no sešiem klubiem kādam bija bažas par piedalīšanos LBL un Latvijas-Igaunijas līgā?
- Šogad no klubiem neko tādu nedzirdēju. Zinu, ka komandām nav viegli, bet katrā ziņā neko tādu neesmu dzirdējis.

- Šķiet, ka komandas šajā starpsezonā spērušas soli uz priekšu komplektācijā. Ja VEF ir nedaudz priekšā visiem, tad ‘’Ogre’’, ‘’Liepāja’’, ‘’Ventspils’’ un ‘’Valmiera Glass/ViA’’ izveidojušas samērā sabalansētus sastāvus.
- Jā, piekritīšu, tiešām liekas, ka ir sperts solis uz priekšu. Papīrs ir papīrs, bet, kā tas realizēsies dzīvē, vēl redzēsim. Kad runāju ar kolēģiem no Igaunijas, tad arī viņi atklāja, ka igauņu klubi šajā vasarā kļuvuši spēcīgāki. Arī jaunpienācēja ‘’Viimsi’’ esot deklarējusi, ka cīnīšoties par medaļām.

- No organizatoriskā viedokļa gan jau daudzus interesē, kur spēles tiks translētas, cik daudz un kādā formātā?
- Diemžēl šis jautājums vēl ir procesā un ir aktuāls katru dienu. Esam pārrunās ar LTV7, ir panākta konceptuāla vienošanās ar ''Best4Sport'', kā arī spēles tiks straumētas ''Youtube''. Par formātu sadarbībā ar LTV7 vēl tiek domāts – vai tā būs nedēļas spēle, mēneša spēle vai tikai ‘’play-off’’. Jāsaprot, ka mums arī jāsaņem akcepts no saviem atbalstītājiem. Galvenais ir izdomāt loģisku stratēģiju, lai neciestu basketbols. Kā piemēru varu minēt Lietuvu, kur televīzija līgai maksā lielāku naudu nekā mums ir viss līgu budžets.

- Šim piemēram varu pretnostatīt Igauniju, kur spēles tiek translētas ‘’Delfi’’ portālā.
- Jāsaka gan, ka arī Igaunijā situācija nav tik viennozīmīga un pastāv problēmas. Tur spēles rāda ‘’Delfos’’ un ‘’Telia’’ (''Inspira'' – T.M.), bet arī Igaunijā tas nav tik lēti. Ja mēs skatāmies uz pagājušo gadu, tad mūsu izstrādātā koncepcija bija ok. Šogad tā būs citādāka Tet politikas un stratēģijas maiņas dēļ. Vēl ir daudz jautājumu, kas ne vienmēr ir atkarīgi no manis un manas prasmes komunicēt. Ceru, ka nākamnedēļ (saruna notika pagājušajā trešdienā 8. septembrī. – T.M.) translāciju jautājums būs atrisināts.

- Latvijas-Igaunijas līga. Starp abām valstīm sadarbība ir laba?
- Sadarbība ir ļoti laba. Ir redzamas atsevišķas nacionālās īpatnības un ir reizes, kad mums liekas, ka igauņi varētu ko darīt citādāk, bet arī igauņiem tā dažreiz šķiet par mums. Būsim godīgi – vadīt līgu no divām valstīm un divām federācijām nav tik vienkārši.

- Joprojām gan mājaslapā neredzu jaunās sezonas kalendāru. Sezona sāksies 1. oktobrī?
- Jā, ar spēli starp ‘’VEF Rīga’’ un ‘’Kalev/Cramo’’. Īsi pirms sezonas būs arī preses konference, kur visi tiks iepazīstināti ar plānotajiem jaunumiem.

- Intervijas sākumā teici, ka igauņi ar astoņām komandām uz mums sāk skatīties nedaudz no augšas. Ar ko Igaunija klubu basketbolā ir mums aizgājusi priekšā?
- Negribētu teikt, ka viņi mums kopumā ir priekšā, tas tā ir tikai komandu skaita ziņā. Nedomāju, ka basketbola līmeņa ziņā viņi mūs apsteidz. Ir skaidrs, ka viņi novērtē mūs kā produktu, jo Igaunijā spēlē daudzi latviešu basketbolisti. Šo jautājumu uzlabot palīdzētu vēl viena komanda LBL. Acīmredzot, Igaunijā ir nedaudz vairāk finanses un nedaudz plašākas rokas. Ja atgriežamies pie jautājuma par vēl vienu komandu LBL, gribētu, lai nāktu entuziasms no kādas pašvaldības vai cilvēka. Mākslīgi iet un kādu pierunāt nebūtu pareizi. Ir jābūt kādam cilvēkam, kuram ir pieredze, kurš ir entuziasts un kuram ir savs redzējums, bet tādu diemžēl Latvijā nav daudz.

- Tu vēl redzi šos basketbola entuziastus Latvijas basketbolā?
- Jā, daži vēl ir palikuši. Kad pats spēlēju, tad katrā klubā bija tāds viens ‘’trakais’’ jeb ļoti liels entuziasts kā Egils Čakars Gulbenē vai Cvaņķis (Andris Vanags – T.M.) ‘’Baronā’’. Šie cilvēki ir zelta vērtē, taču tādi ir jāatrod.

- Atgriežoties pie Latvijas-Igaunijas līgas. No publicētā mājaslapā sapratu, ka būs iepriekšējais formāts – divu apļu princips, ceturtdaļfināls un ''Final4''. Finālspēles šajā sezonā notiks Igaunijā?
- Par ''Final4'' vēl nevaru apstiprināt, jo var arī būt ''Final6'' vai ''Final8''. Runājot ar igauņiem, sapratām, ka fināla izspēles formāts var mainīties. Pēc mūsu vienošanās tā sanāk, jo pirmajā sezonā ''Final4'' notika Igaunijā, pagājušogad ''Final6'' burbulī Latvijā, tāpēc šogad tehniski finālspēles pienākas Igaunijai.

- Manuprāt, ''Final6'' šai līgai šķita ļoti saprātīgs formāts.
- Piekritīšu. Tas gan ir arī nedaudz dārgāks formāts. No klubiem bija pat ieteikums par ''Final8'' organizēšanu, taču burbuļa formātā tā sarīkošana prasītu ievērojamas finanses. To, kādā formātā izspēlēsim šo sezonu, rādīs laiks un situācija.

- Kad runājām pavasarī, tad tēma par latviešu spēlētājiem Igaunijā tev ne sevišķi patika, taču aina nav uzlabojusies arī šajā starpsezonā, mūsējiem Igaunijā kļūstot vairāk. Ar ko tas, tavuprāt, saistīts?
- Nedomāju, ka igauņu klubiem ir lielākas ambīcijas, taču citi piesauktie faktori kā lielākas finansiālās iespējas un vairāk vietas, jo igauņiem ir papildus divas komandas kā mums, spēlē nozīmīgu lomu. Ja vēlamies sevi mazliet mierināt un pat uzsist uz pleca, tad mēs igauņu klubiem liekamies lietderīgi, meistarīgi un labi spēlētāji. Tas arī nozīmē, ka Igaunijā nav tādu vietējo basketbolistu, kādi ir mums. Esmu dzirdējis, ka arī finansiālie nosacījumi Igaunijā ir nedaudz labāki kā Latvijā.

- Par pieredzējušajiem basketbolistiem viss saprotams, tomēr jaunu spēlētāju nonākšana Igaunijā finansiālu apsvērumu dēļ gan šķistu samērā dīvaina kā, piemēram, Vanaga pievienošanās ‘’Raplai’’. Šādam spēlētājam bija jābūt vietai arī Latvijā.
- Visticamāk, par viņu Latvijā nebija pietiekama interese vai arī netika izteikts tāds piedāvājums, kas apmierinātu viņa ambīcijas. Man acis dega par septīto klubu LBL, kad skatījos U19 Pasaules kausa spēles. Man šķita, ka tiem džekiem ļoti vajag Latviju. Septītais, astotais, devītais klubs varētu kļūt par peldriņķi Latvijas basketbolam. Ja kāda pašvaldība palikusi neuzrunāta, vai arī ir kāds entuziasts, kurš redz sevi kluba vadīšanā, tad dodiet man ziņu. Es, mēs un pārējie būsim pateicīgi, ja būs vēl viens klubs, kurš varētu noturēt jaunos spēlētājus.

- Vēl runājot par līgām, ‘’Valmiera Glass/ViA’’ un ‘’Liepāja’’ piedalīsies jaunizveidotajā Ziemeļu līgā. Cik daudz par to jūs zinājāt un vai bijāt kādā mērā iesaistīti?
- Viss bija ļoti korekti. Edgars Zanders atnāca pie mums un izstāstīja savus plānus. Sarunas laikā piedāvāja, vai Latvijas klubi šajā līgā varētu piedalīties. Vēlāk esam pāris reizes runājuši par kalendāru un spēļu grafiku. Tā ir klubu brīva izvēle, ja tas netraucē vietējā čempionāta kalendāram. Šajā līgā neko sliktu neredzu. Ja klubi var un grib, tad lai piedalās.

- Noslēgumā – ko man tev novēlēt gaidāmajā sezonā?
- Tu man varētu novēlēt veiksmīgi aizvadīt visās līgās čempionātu. Tiem, kam pienākas, izcīnīt visos turnīros medaļas un, domājot ilgtermiņā, lai mani sapņi piepildās!

  +2 [+] [-]

, 2021-09-13 13:41, pirms 3 gadiem
Finanses, finanses... Vai tad par LBS prezidentu netika ievēlēts ļoooti ietekmīgs cilvēks (Valsts Eksprezidentam taču tādam vajadzētu būt?), lai šo jautājumu varētu efektīvi risināt? Nu apmaksājiet augstskolu komandām dalības naudu, tiesnešus, spēlētāju studiju maksu, piemēram. Kur problēma kaut vai no 2 augstskolām 1 labu komandu izveidot?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-13 14:22, pirms 3 gadiem
Vai neienāk prātā doma ka tieši esošais LBS prezidents dod pretēju efektu, daudziem vēl atmiņā viņa (ne)prezidentūra un vēlme runāt ar šo tipāžu par kaut kādām sadarbībām liekas nepiedienīga....
eermss rakstīja: Finanses, finanses... Vai tad par LBS prezidentu netika ievēlēts ļoooti ietekmīgs cilvēks (Valsts Eksprezidentam taču tādam vajadzētu būt?), lai šo jautājumu varētu efektīvi risināt? Nu apmaksājiet augstskolu komandām dalības naudu, tiesnešus, spēlētāju studiju maksu, piemēram. Kur problēma kaut vai no 2 augstskolām 1 labu komandu izveidot?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-13 14:29, pirms 3 gadiem
Tas bija ar ironiju - doma jau tieši tāda arī ir. Bet no ko tad raudāt par U-19? Tiem čaļiem taču jāstājas augstskolās. Piedāvājiet - kurā augstskolā gribiet? Mācību maksa būs, spēlēsiet, mācīsieties... Ja tā nav, tad nav ko fantazēt par jauniešu pāreju uz lielo baskatbolu, un vairāk komandām LBL.

  +3 [+] [-]

, 2021-09-13 15:20, pirms 3 gadiem
Ticu Janičenokam! Darītājs. Lai pietiek pacietības un enerģijas izkustinot LBL vraku!

  +1 [+] [-]

, 2021-09-13 22:13, pirms 3 gadiem
Visu ko var Vējonim pārmest (arī nepamatoti ļoti daudz), taču viņš pilnīgi noteikti nav no tiem, kuri prot taisīt naudu. To no Raimonda nevajag gaidīt. Tad jau iepriekšējais LBS šefs daudz vairāk bija naudas krāniem pietuvināts...

     [+] [-]

, 2021-09-14 13:16, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: Visu ko var Vējonim pārmest (arī nepamatoti ļoti daudz), taču viņš pilnīgi noteikti nav no tiem, kuri prot taisīt naudu. To no Raimonda nevajag gaidīt. Tad jau iepriekšējais LBS šefs daudz vairāk bija naudas krāniem pietuvināts...
Nav jau runa par ''taisīt naudu sev'', bet piesaistīt basketbolam un LBL. Ja to nevar vai nespēj, neprot - kāda vella pēc tāds prezidents? Dekorācijai?