Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gailītis: ''Otrajā puslaikā garie spēlētāji nospēlēja īpaši labi''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gailītis: ''Otrajā puslaikā garie spēlētāji nospēlēja īpaši labi''
Jānis Gailītis. Foto: Basket.lv

''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis pēc izcīnītā Latvijas kausa basketbolā portālam ''Sportacentrs.com'' cildināja pretiniekus par demonstrēto basketbolu, uzteica VEF garos spēlētājus un darbību aizsardzībā otrajā puslaikā.

Pirmdienas vakarā par atjaunotā Latvijas kausa basketbolā uzvarētājiem kļuva ''VEF Rīga'', kuri finālā, otrajā puslaikā ielaižot tikai 22 punktus, ar 74:62 apspēlēja ''Ventspili''. ''Double-double'' (19 punkti, desmit bumbas zem groziem) uzvarā sakrāja Aleksandrs Madsens, kuru vēlāk atzina par fināla spēles vērtīgāko basketbolistu.

''Visu cieņu ''Ventspilij'' par agresīvu un pārliecinošu spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā gandrīz visas spēles garumā,'' pretiniekus pēcspēles komentārā portālam ''Sportacentrs.com'' uzteica VEF galvenais treneris Jānis Gailītis, kurš pauda, ka viņa vadītajā komandā pēc izlašu pārtraukuma spēlētāji vēl atrodas dažādās kondīcijās. Piemēram, Kristeram Zorikam šī bija otrā spēle pēc savainojuma sadziedēšanas - pret ''Latvijas Universitāti'' iepriekšējā nedēļā saspēles vadītājs laukumā pavadīja 17 minūtes, kamēr finālā pret Ventspili jau 28.

''Varbūt sākām ne tik ātrā tempā, kādā gribējām,'' ne tik veiksmīgo pirmo puslaiku komentēja speciālists. ''Sākumā gribējām uzvarēt tehniski. Lai arī gatavojāmies fiziskai spēlei - viens ir gatavoties, bet kas cits to saprast,'' zaudēto pirmo puslaiku, kurā brīžiem bija 11 punktu deficīts, turpināja skaidrot Gailītis.

Otrajā puslaikā VEF mainīja akcentus spēlei gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Uzbrukumā vairāk tika iesaistīti garie spēlētāji, un tie nepievīla. Iļja Gromovs pāris reizes efektīgi trieca bumbu grozā no augšas, Aleksandrs Madsens kļuva par rezultatīvāko basketbolistu, bet Anrijs Miška no rezervistu soliņa uzvaru sekmēja ar septiņiem punktiem. ''Iļja bija stiprāks soda laukumā un realizēja svarīgus metienus. Otrajā puslaikā garie spēlētāji nospēlēja īpaši labi,'' visus trīs paslavēja galvenais treneris.

Tikmēr aizsardzībā VEF sāka spēlēt agresīvāk. Tas izpaudās tikai 22 ielaistajos punktos. ''Tā ir laba aizsardzība,'' paveikto otrajā puslaikā šajā elementā komentēja Gailītis. ''Svarīgāk bija pašiem spēlētājiem saprast, kā nepieciešams spēlēt un kāds ir agresijas līmenis. Lai uzvarētu šādas spēles, meistarības mums pietiek.''

Spēli jaunie kausa ieguvēji sagaidīja ar iztrūkumiem sastāvā. Laukuma malā komandas biedrus ar apsaitētu roku uzmundrināja Māris Gulbis. Viņš rīdziniekiem nepalīdzēs vairākas nedēļas. ''Mārim ir veikta operācija, grūti pateikt viņa konkrētu atgriešanās laiku,'' situāciju skaidroja treneris. Tikmēr Reišons Hemondss spēlēja tikai pirmajā puslaikā, pirmās ceturtdaļas laikā pēc neveiksmīgas piezemēšanās aiz laukuma gūstot sasitumu. ''Viņam kaut kas notika ar aci. Pēc tam viņš slikti redzēja ar vienu aci, bet cerams, ka nekas traks nav noticis.''

Pieteikumā vēl neatradās arī pēdējais jaunieguvums - ukrainis Vitālijs Zotovs. ''Mums joprojām nav skaidrs, kā no savainojuma atgriezīsies Kristers. Izslēgšanas spēlēs mazie spēlētāji dod lielu ieguldījumu. Viņš ir gudrs un metāli stiprs basketbolists. Domāju, ka Zotovs mums palīdzēs,'' ukraiņu aizsarga nolīgšanas iemeslus uzsvēra Jānis Gailītis.

''VEF Rīga'' no pirmssezonas nospraustajiem mērķiem šobrīd izpildījusi vienu - izcīnījusi Latvijas kausu basketbolā. Aprīlī noritēs izšķirošās cīņas par apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas čempiona godu, kurā rīdzinieki vēl nav uzvarējuši, bet pēcāk arī tiks noskaidrots Latvijas basketbola līgas titula ieguvējs.