Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Manchester United" viesos pret "Benfica", Cauņa un CSKA sāks Lillē

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Manchester United" viesos pret "Benfica", Cauņa un CSKA sāks Lillē
Veins Rūnijs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas turnīrā tiks aizvadītas atlikušās astoņas spēles 1. kārtas ietvaros. C grupā centrālais mačs norisināsies Lisabonā, kur „Benfica” uzņems pagājušās sezonas finālisti „Manchester United”, savukārt debiju turnīrā varētu piedzīvot mūsu Aleksandrs Cauņa, kura Maskavas CSKA izbraukumā cīnīsies ar Francijas „Lille”.

B grupa: Cauņa Lillē, „Inter” eksaminēs turkus

B grupā bukmeikeri, futbola eksperti un pārējie vairumā gadījumu redz sekojošu vīziju: „Inter” bez problēmām tiek tālāk, „Trabzonspor” (kas aizvieto turnīrā diskvalificēto „Fenerbahce”) paliek aiz borta, bet par 2. vietu sīvi cīnās „Lille” un CSKA. Ironiski, bet jau 1. kārtā savā starpā Francijā tiksies „Lille” un Maskavas CSKA, un šī spēle lielā mērā noteiks, kurš tiks 1/8 finālā. Sen (septiņus gadus kopš Laizāna un Verpakovska gaitām Maskavas CSKA un Kijevas „Dynamo”) neesam redzējuši nevienu mūsējo ČL grupu turnīrā, bet ļoti ceram, ka jau pret „Lille” laukumā varētu tikt Aleksandrs Cauņa, arī armijnieku sastāvā. Mūsu pussargs Krievijas Premjerlīgā visai bieži nāk uz maiņu un pēdējā kārtā ļoti svarīgā mačā tika pat pie 25 minūtēm spēles laika. Ņemot vērā, ka savainojumus guvuši viņa tiešie konkurenti Marks Gonsaless un Keisuke Honda (šad tad spēlē malā), bet iepriekšējo spēli drausmīgi nospēlēja Seku Olisē, Cauņas izredzes nākt vismaz uz maiņu ir ļoti lielas. Apstākļu sakritības gadījumā, nav izslēgta arī viņa došanās pamatsastāvā (reālāks gan variants, ka malās spēlēs Tošičs un Dzagojevs).

"Lille" pagājušajā sezonā uzvarēja gan Francijas čempionātā (pēc 57 gadu pārtraukuma!), gan kausa izcīņā un arī jaunajā sezonā piecās kārtās spēlējusi itin veiksmīgi (3-1-1). Francijas līgas rezultatīvākais spēlētājs bija senegālietis Musa Sovs, iesitot 25 bumbas sāncenšu vārtos, viņam ar 15 vārtiem piebalsoja Žervinjo, kurš gan nu ir prom („Arsenal”), toties no Liverpūles uz īres tiesībām iegūts Džo Kouls. CSKA ir Krievijas vicečempione un šī brīža čempionāta līdere, kaut pēdējā kārtā piedzīvots fiasko 0:4 pret „Dinamo”. Maskavieši centīsies piecelties, varbūt palīdzēs arī Cauņa?

Otrajā mačā tikmēr tiksies grupas favorīte Milānas „Inter” un pastarīte uz papīra „Trabzonspor”. Forlans jaunajai komandai Eirokausos varēs palīdzēt tikai no janvāra, jo paspēja piedalīties ČL „Atletico” rindās, taču, protams, no „Inter” tāpat tiek sagaidīta vienīgi uzvara. Itālijas A Sērijā pirmajā mačā piedzīvota neveiksme (3:4 pret „Palermo”), un tas ir vēl viens iemesls, lai šovakar uzvarētu. Klubu pametis Eto’o, toties nepiepildījās spekulācijas par iespējamo Snaidera aiziešanu. Viņš, kā arī Stankovičs, Kambiaso un Milito priekšā varētu būt galvenie turku vārtu iekarotāji. „Trabzonspor” pagājušajā sezonā kļuva par Turcijas vicečempioni, taču ČL kvalifikācijā nespēja tikt galā ar „Benfica” (0:2 un 1:1). Pēc „Fenerbahce” izslēgšanas Trabzonas klubam gan nospīdēja, un tas varēs samērot spēkus ar spēcīgākajiem Eiropas klubiem. „Trabzonspor” steidzīgi papildinājās ar slovāku Viteku, taču diez vai tas turku vienībai būs glābiņš Milānā pret titulēto „Inter”... Interesants ir „Trabzonspor” ārzemnieku izvēles akcents – to pārstāv uzreiz astoņi čehi, poļi (arī brāļi Brožeki) un slovāki.

C grupa: „Manchester United” Lisabonā

C grupā jau 1. kārtā spēkosies abas grupas favorītes – „Benfica” un „Manchester United”. Anglijas čempioni mančestrieši spīdoši iesākuši jauno Premjerlīgas sezonu (uzvarētas visas četras spēles ar vārtu attiecību 18:3), un viņi tiek uzskatīti par vieniem no visa turnīra favorītiem. Arī cīņā pret „Benfica”, neskatoties uz Velbeka un Kleverlija savainojumiem (tāpat nebūs Vidiča un Ferdinanda), visi sagaidīs „United” pārākumu. Rūnijs četros mačos ir guvis astoņus(!) vārtus, un portugāļiem no viņa jāuzmanās īpaši. „Benfica” gan arī ir nopietns spēks, kas Eirokausos savās mājās uzvarējis visās pēdējās sešās spēlēs. Portugāļu treneris Žezuss atzinis, ka angļus jāapspēlē taktiski. „Benfica” pagājušajā sezonā izcīnīja 2. vietu, taču no „Porto” atpalika par 21(!) punktu. Šajā sezonā iesākts lieliski (3-1-0), kaut arī „Porto” tāpat ir priekšā. Galvenie „Benfica” vārtu guvēji ir paragvajietis Kardoso, spānis Nolito un argentīnietis Saviola, taču spēles gaitā, iespējams, vairāk būs jāaizstāvas. Izteiksim vēl vienu hipotēzi – neskatoties uz turnīra augsto statusu, Fergusons varētu neizlikt visus labākos, jo svētdien Premjerlīgā jācīnās ar „Chelsea”.

Otrajā grupas spēlē Šveices „Basel” uzņems Rumānijas „Otelul”. Tieši Bāzeles klubs tiek minēts kā iespējamais konkurences izrādītājs „Benfica” cīņā par 2. vietu, taču tad ir jāņem trīs punkti jau šovakar. "Otelul" treneris sapņos nelidinās: "Protams, mēs esam galvenie grupas autsaideri, taču centīsimies aizķert kādus punktus. Mūsu galvenais mērķis ir kvalificēties Eiropas līgai." Kā redzams, "Otelul" vismaz vārdos augstāk par 3. vietu netēmē. Tiesa, uz papīra stiprākās "Basel" treneris Torstens Finks pēc izlozes arī teica līdzīgus vārdus, slavējot "United" un "Benfica" spēku - domājams, rumāņus viņš tomēr cer apspēlēt. "Basel" uzbrukumā pazīstams vārds ir Aleksandrs Frejs, taču šosezon biežāk iekšā sit viņa uzvārda brālis, 22 gadus vecais Fabians Frejs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-14 09:35, pirms 13 gadiem
:==//MACHETE// rakstīja: MU patreiz izskatās daudz labāk par Barselonu. Neizšķirts nebūs
Milan patreiz izskatās daudz labāk par Benficu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-09-14 10:17, pirms 13 gadiem
MU neskatoties uz dažiem savanojumiem tā pat ir gandrīz neuzvarama, jo reāli šīs komandas rezervisti ir pamatsastāva spēlētāji un otrādi, Fergusons tāpēc var Premjerlīgā vienu spēli uzlikt tādu sastāvu bet nākamajā mačā 2/3 izmainīt.Tādu komandu kāda ir nokomplektēta kā MU neredzu nevienu pasaulē!!!

     [+] [-]

, 2011-09-14 11:56, pirms 13 gadiem
GO MAN UTD!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-14 17:38, pirms 13 gadiem
Velni uz priekšu!

  -2 [+] [-]

, 2011-09-14 18:02, pirms 13 gadiem
Benfica!!
Benfica uzvara ar 2:1!!
Slēpts komentārs: jonsons

  +1 [+] [-]

, 2011-09-14 18:59, pirms 13 gadiem
jonsons rakstīja: Aizver savu mazo mutīti!!
Taisnība irsu grauž?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja