Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Kross: "Ja Vācija vēlas uzvarēt "Euro 2016", būs jāspēlē gudrāk"

Rolands Eliņš

Kross: "Ja Vācija vēlas uzvarēt "Euro 2016", būs jāspēlē gudrāk"
Toni Kross
Foto: NIVIERE/SIPA/Scanpix

Vācijas futbola izlases pārstāvji pēc uzvaras „Euro 2016” C grupas spēlē pār Ukrainu novērtēja pretinieku rādīto sniegumu un vairākās bīstamās epizodes, kā arī atzina, ka pašiem jāuzlabo sniegums. Savukārt Ukrainas treneris Mihails Fomčenko atzina, ka Vācija jebkurā sastāvā ir iespaidīga mašīna, kuru grūti apturēt.

„Mums būs jāspēlē nedaudz gudrāk, ja vēlamies uzvarēt šajā turnīrā, taču esmu pārliecināts par savas komandas spējām,” izteicās Vācijas pussargs Toni Kross. „Mēs dominējām mača pirmajās 25 minūtēs, taču skaidrs, ka bez kritumiem nospēlēt 90 minūtes nav iespējams. Pretinieks pamanīja, ka mums radās problēmas ar pāriešanu uzbrukumā, un uzreiz pielietoja spēcīgu presingu, izprovocējot vairākas kļūdas.”

„Pēc uzvaras Čempionu līgā visi Madrides „Real” spēlētāji ieradušies uz Eiropas čempionātu lieliskā noskaņojumā,” norādīja Kross. „Arī man bija patīkami izcīnīt uzvaru grupas pirmajā mačā, taču mākoņos lidināties nevajag – tā tomēr bija tikai pirmā spēle.”

Ukrainas izlase vārtus neguva, taču vairākkārt nokļuva ļoti tuvu tam, un Vācijas uzvara pilnībā tika nokārtota tikai kompensācijas laikā pēc Bastiana Švainstaigera vārtu guvuma (2:0). Vācijas treneris Joahims Lēvs pēcspēles sarunā ar medijiem gan sacīja, ka Ukraina nekādus pārsteigumus viņam nav sagādājusi.

„Zinājām, ka ukraiņi spēlē ļoti labi, šī komanda izskatās labāk nekā izlases 2012. gada versija. Ukraina lieliski darbojas aizsardzībā, ko pierādīja arī atlases ciklā,” pretiniekus raksturoja Lēvs. „Ukraiņi lieliski izpildīja standartsituācijas un nāca mūsu soda laukumā ar lieliem spēkiem. Labi, ka otrajā puslaikā aizsardzībā darbojāmies jau labāk.”

Savukārt Ukrainas izlases treneris Mihails Fomenko aicināja šo zaudējumu maksimāli ātri aizmirst: „Nezinājām, kādu sastāvu Vācija sūtīs laukumā, taču vācu mašīna jebkurā gadījumā ir vācu mašīna. Nedrīkstējām atļaut Vācijai gūt vārtus, taču tas neizdevās un beigās ielaidām divus. Jāaizmirst par šo maču un jāskatās nākotnē. Spēlētāji lieliski saprata, cik grūti klāsies pret tādu pretinieku kā Vācija, taču tagad par prioritāti kļuvis nākamais mačs pret Ziemeļīriju.”

Līdzīgu viedokli piedāvāja arī Ukrainas aizsargs Artjoms Fedeckis, kurš gan nevilcinājās arī izteikt rūgtumu par spēles rezultātu: „Nepatīkams zaudējums. Spēlējām pret pasaules čempioniem, sanāca labs pirmais puslaiks, bet otrajā nedaudz iesēdāmies aizsardzībā. Spēlēt bez bumbas ir visai sarežģīti. Mums netrūka vārtu gūšanas momentu, kuros varējām iesist. Ja tas būtu izdevies, otrajā puslaikā jau spēle sāktos no nulles. Žēl, ka neizdevās.”

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Vācija11002:03
2.Polija11001:03
3.Ziemeļīrija10010:10
4.Ukraina10010:20

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com