Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kofijs: ''Otrajā spēlē mūs iegāza 25 pašu pieļautās kļūdas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kofijs: ''Otrajā spēlē mūs iegāza 25 pašu pieļautās kļūdas''
Kriss Kofijs. Foto: BK Ventspils

BK ''Ventspils'' šīs sezonas viens no līderiem Kriss Kofijs intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja, kā nonācis Ventspilī, un komentēja Latvijas basketbola līgas finālsēriju pret ''VEF Rīga''. Basketbolists uzskata, ka otrajā spēlē ventspilnieki zaudējuši 25 pieļauto kļūdu dēļ. Jau 14. maijā ''Daugavas'' sporta namā abas komandas aizvadīs sērijas trešo maču.

Latvijas basketbola līgas finālā aizvadītas pirmās divas spēles. Abās uzvaras svinēja ''VEF Rīga'' - 8. maijā ''Daugavas'' sporta namā ar 103:74, bet trīs dienas vēlāk Ventspilī ar 99:81. Trešā spēle ''Daugavas'' sporta namā notiks piektdien 14. maijā plkst. 19:00.

Pirmo sezonu kā profesionālis Eiropā aizvada ''Ventspils'' leģionārs Kriss Kofijs, kurš kļuvis par komandas līderi gan gūtajos punktos (15.7), gan izcīnītajās atlēkušajās bumbās zem groziem (7.2). Pirmajā spēlē amerikānis guva vien divus punktus, realizējot vienu no pieciem metieniem no spēles. ''Negribētu teikt, ka biju uztraucies, taču nebiju līdz galam koncentrējies spēlei. Viņi no pirmajām minūtēm sāka spēlēt ļoti agresīvi. Nevēlējos ātri iedzīvoties piezīmju problēmā. Nespēju ieiet spēles ritmā un psiholoģiski tikt ar sevi galā,'' par neveiksmīgo sniegumu pirmajā spēlē stāsta Kriss Kofijs.

Kofijs Ventspilī nonācis pateicoties savam aģentam, bet pirms kāpšanas lidmašīnā par Latviju neko daudz nav zinājis: ''Aģents piedāvāja man šo iespēju, sakot, ka šī man būs laba pieredze. Viņš uzskatīja, ka šeit iegūšu jaunas prasmes un sapratīšu Eiropas basketbolu. Šī bija man labākā vieta, kur doties turpināt karjeru. Par Latviju nezināju praktiski neko. Jā, zināju, piemēram, par Kristapu Porziņģi. Pirms atbraukšanas skatījos vairākus Youtube video par Latviju un meklēju informāciju internetā.''

LBL pusfināla sērijā ''Ventspils'' četrās spēlēs ar 3-1 pārspēja ''Ogri''. Ja pirmajā spēlē ventspilnieki piedzīvoja zaudējumu, tad pārējās trīs tika izcīnītas uzvaras. Kofijs skaidro, ka spēlēšanai kā komandai bijis galvenais iemesls iekļūšanai finālā: ''Mums vajadzēja samazināt nevajadzīgu kļūdu pieļaušanu. Sākām spēlēt kā komanda, tas arī bija galvenais iemesls.''

Otrajā finālspēlē pret VEF ''Ventspils'' pirmo ceturtdaļu noslēdza ar deviņu punktu pārsvaru (28:19), taču neprata to noturēt, piedzīvojot otro neveiksmi sērijā. Kofijs pauž, ka zaudējuma galvenais iemels bijis daudzās kļūdās - ventspilnieki pieļāvuši 25 neprecizitātes: ''Sākām spēli ļoti labi, taču, noskatoties video pēc mača, redzējām, ka pieļāvām pārāk daudz kļūdas. Tās mūs iegāza. Mēs spēlējām agresīvi, taču ļāvām VEF gūt pārāk daudz vieglus punktus un mest soda metienus. Uzskatu, ka pieļautās kļūdas bija pašu radītas. Piemēram, pats vienu reizi uzdriblēju sev uz kājas.'' Amerikāņu leģionārs pauž, ka sērijas trešajā spēlē jāspēlē pacietīgi un gudri, jo pretinieks vēlēsies uzspiest ātru basketbolu.

''Aģents ir teicis, ka sezonas gaitā par mani daudzas komandas izrādījušas interesi. Nevēlos par to šobrīd domāt. Beigsies sezona, apsēdīšos un izskatīšu visus iespējamos variantus, kur turpināt karjeru. Ja ''Ventspils'' piedāvās atgriezties, noteikti to izvērtēšu,'' diplomātiski par nākamās sezonas plāniem izteicās Kofijs.

LBL fināls

Dat.LaiksSpēleRez.
08.05.17:00VEF Rīga - Ventspils103:74
11.05.19:00Ventspils - VEF Rīga81:99
14.05.19:00VEF Rīga - Ventspils
17.05.19:00Ventspils - VEF Rīga
19.05.*19:00VEF Rīga - Ventspils
21.05.*19:00Ventspils - VEF Rīga
23.05.*17:00VEF Rīga - Ventspils

Jau rīt plkst. 22:45 skaties jaunāko ''Sports tuvplānā'' epizodi, kurā Kriss Kofijs vairāk pastāstīs par savu sezonu Ventspilī.

     [+] [-]

, 2021-05-13 20:39, pirms 3 gadiem
bet jūs i liel cilvēk.. ko ta gaiļu bars tādas kļūdas pieļaujat