Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" nenosargā sākumā iegūto pārsvaru, VEF pusceļā līdz titulam

Emils Ozerinskis

"Ventspils" nenosargā sākumā iegūto pārsvaru, VEF pusceļā līdz titulam
Kriss Kofijs. Foto: basket.lv

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas finālsērijā 2-0 pārsvaru pār ventspilniekiem panākusi Rīgas VEF, kas izbraukumā tika pie uzvaras ar rezultātu 99:81, tādējādi sērijā līdz četriem panākumiem veicot pusceļu līdz zelta medaļām.

Šī ir devītā "VEF Rīga" un "Ventspils" savstarpējā finālsērija. Pirms trīs dienām "VEF RĪga" Daugavas sporta namā sēriju sāka ar pārliecinošu uzvaru. Tā bija sestā reize, kad VEF finālu pret kurzemniekiem sāka ar uzvaru. "Ventspilij" gūt uzvaru pirmajā spēlē pret vefiņu sanācis trīs reizes. Divas reizes pēc uzvaras pirmajā mačā "Ventspils" noveda sēriju līdz savai uzvarai un čempiontitulam. Tikai vienā reizē - 2011. gadā, komanda, kas uzvarēja pirmo spēli, nespēja tikt pie uzvaras visā sērijā.

Sākumsastāvi:
Ventspils: Lasenbergs, Ausējs, Gulbis, Reimans, Kofijs.
VEF Rīga: Zoriks, Olmens, Ate, Pinjero, Kaizers.

Finālsērijas otro maču ar precīzu metienu ievadīja Vilss Reimens, bet viesu rindās Kristers Zoriks pieļāva divas kļūdas, kopumā "VEF Rīga" basketbolistiem iesākot cīņu ar trīs pazaudētām bumbām. Pirmajā mačā klusējušajam Krisam Kofijam izceļoties ar trīs punktu metienu, Kurzemes komanda panāca rezultātu 9:3. Tikai pandēmijas ierobežojumu dēļ Ventspils olimpiskā centra jumts palika vietā, jo, Kofijam iešaujot grozā otro trejaci pēc kārtas, normālos apstākļos tribīnēs esošo līdzjutēju emocijas būtu uzsprāgušas.

Trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām spēles ievada spilgtākais spēlētājs Kofijs pārtvēra bumbu un aizskrēja ātrajā uzbrukumā, triecot bumbu grozā no augšas. Tas "Ventspils" komandai ļāva panākt desmit punktu starpību - 21:11. Pusotru minūti pirms perioda noslēguma tālmetienu grozā raidīja "Ventspils" kapteinis Māris Gulbis, bet pirmās desmitminūtes noslēgumu komandas sagaidīja ar rezultātu 28:19 mājinieku labā.

Otrajā ceturtdaļā VEF komandai deficīta mazināšanai lieki talkā nāca spēlētāji no rezervistu soliņa. Mārča Vītola un Vernera Koha sekmīgi pabeigtie uzbrukumi sadeldēja starpību līdz viena metiena tiesai. Viss "Ventspils" pārsvars izkusa līdz ar Aigara Šķēles trīs punktu gājienu, kas uz rezultāta svariem nostādīja līdzsvaru - 30:30. Puslaika pēdējās piecās minūtēs divreiz uz īsu brīdi VEF ieguva minimālu pārsvaru, tomēr lielākoties priekšā bija "Ventspils", kas savas veiksmes meklēja no tālās distances. Līdz ar puslaika beigu signālu gan grozā krita Kaila Olmena izpildītais trejacis, kas pārtraukumā ļāva Rīgas komandai doties ar sev labvēlīgu rezultātu - 51:48.

Otrais puslaiks sākās ar kurzemnieku kļūdu, VEF noorganizējot ātro uzbrukumu, kura noslēgumā brīvi bumbu grozā no augšas trieca Maikls Kaizers. Tas ievadīja VEF komandai rezultatīvu ceturtdaļas ievadu, viesiem panākot +10 (58:48). Kristaps Mediss, saprotot, ka spēle sāk slīdēt ārā no rokām, ķērās pie pirmajā spēlē jau izmantotas viltības. "Ventspils" aizsargs meklēja kašķi ar pretinieku līderi Olmenu, cenšoties uzvilkt savas komandas emocijas. Tāds gājiens "Ventspilij" nostrādāja, Kofijam ar efektīgu danku noslēdzot mājinieku septiņu punktu izrāvienu. Kurzemnieku ofensīva apstājās pie kļūdas savā uzbrukumā, kad labi iecerēta piespēli izlidoja autā. Deviņu punktu pārsvaru galvaspilsētas komandai perioda izskaņā atjaunoja Alkesandrs Madsens, bet viņam pašam laukumu nācās atstāt piecu piezīmju dēļ.

Pēdējās mača desmit minūtes sākās ar 64:73 mājinieku atrašanos iedzinējos. Pēdējā ceturtdaļā "Ventspilij" nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Gulbis, kurš jau iepriekš laukumu bija atstājis pieklibojot. Mājinieki centīgi cīnījās aizsardzībā, izkārtojot ātro uzbrukumu un skaistu bumbas triecienu no augšas Kofijam (69:82). Rīdzinieki gan spēlēja gana disciplinēti un labi cīnījās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, kas ļāva Jāņa Gailīša padotajiem turēties aptuveni desmit punktu vadībā. Tuvojoties spēles izskaņai, savas atlētiskās īpašības demonstrēja Kaizers, kuram komandas biedri virs stīpas uzkarināja vairākus vieglus medījumus triecieniem no augšas. Mača pēdējās minūtēs intriga par uzvaru vairs nebija, "Ventspils" basketbolistiem nākoties piekāpties ar 81:99.

VEF komandas līderis Kails Olmens šajā mačā izcēlās ar 19 punktiem, piecām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām. Produktīvu pienesumu, iesaistoties mačā no rezervistu soliņa, deva Mārcis Vītols, sakrājot 14 punktus.

"Ventspils" rindās pa 18 punktiem guva Kriss Kofijs un Kristaps Mediss. Pavisam nedaudz līdz "double-double" pietrūka Artūram Ausējam, kurš tika pie desmit piespēlēm, taču viena punkta līdz divciparu rādītājiem divās statistikas kategorijās pietrūka.

LBL finālsērijas 2. spēle

"Ventspils" - "VEF Rīga" 81:99 (28:19, 20:32, 16:22, 17:26)
Ventspils: Kofijs 18, Mediss 18. Ķilps 10, Ausējs 9 (10 rez.p.), Reimans 7, Šeļakovs 7, Lasenbergs 6, Gulbis 6, Krūmiņš, Vitoļskis, Vīksne.
VEF Rīga: Olmens 19, Vītols 14, Kaizers 13, Šķēle 12, Zoriks 11, Pinjero 10, Madsens 10, Kohs 7, Ate 3, Helmanis, Krūmiņš, Butirins.

LBL fināls

Dat.LaiksSpēleRez.
08.05.17:00VEF Rīga - Ventspils103:74
11.05.19:00Ventspils - VEF Rīga81:99
14.05.19:00VEF Rīga - Ventspils
17.05.19:00Ventspils - VEF Rīga
19.05.*19:00VEF Rīga - Ventspils
21.05.*19:00Ventspils - VEF Rīga
23.05.*17:00VEF Rīga - Ventspils

Sērijas trešā spēle noritēs Daugavas sporta namā jau piektdien, 14. maijā pulksten 19:00.

     [+] [-]

, 2021-05-11 21:08, pirms 3 gadiem
Laba spēle un labs rezultāts. Nereāli ka Vefs šodien uzvarēja ar tikai 5 !!! iemestiem truļiem.
Šodien Vītols priecēja. Labi pavilka kad vajadzēja... Helmani gan jatur tālak no basketbola

  -2 [+] [-]

, 2021-05-11 21:09, pirms 3 gadiem
VEF viltīgi nospēlēja, pirmajā ceturtdaļā ļāva BKV spēlēt, lai šie parāda ko labojuši pēc pirmās spēles un otrajā ceturtdaļā VEF defs ieslēdza nākamo ātrumu un miers.

     [+] [-]

, 2021-05-11 21:12, pirms 3 gadiem
Paldies VEF par tiem -10 sākumā, varēja labi uzvārīt.

Kopumā izskatās, ka varētu neiziet 4-0 +100, jo VEF mēdz aizvadīt nogriežņus it kā medaļa jau kaklā. Intriga vēl saglabājas katrā gadījumā.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-11 21:15, pirms 3 gadiem
Laidiet papuciti no būra laukā..Ventspils paliek par pilnīgu miskasti..nākamos divos tehnisko..miers mājas..gaiļinieki varoņi

  +1 [+] [-]

, 2021-05-11 23:46, pirms 3 gadiem
Nez, kādi reāli ir reitingi šīm play-off spēlēm.. Apkārt īsti nedzirdu, ka kādam būtu interese sekot vairs līdzi, skatīties... Iepriekš vismaz jutu apkārtējos cilvēkos minimālu interesi...

  +3 [+] [-]

, 2021-05-12 00:12, pirms 3 gadiem
Paldies LBS knapinātājiem, un ka nevar atļauties pat pa valsts LTV parādīt finālu. Un jūs vēl brīnaties, ka neviens neseko līdz. Paskatieties cik komentāru. Nekādas intrigas dēļ sviesta best4sportiem utt.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-12 04:55, pirms 3 gadiem
Kad bus toto spele,jajauta mahinatoram futbola toto lajukam

     [+] [-]

, 2021-05-12 15:48, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Nez, kādi reāli ir reitingi šīm play-off spēlēm.. Apkārt īsti nedzirdu, ka kādam būtu interese sekot vairs līdzi, skatīties... Iepriekš vismaz jutu apkārtējos cilvēkos minimālu interesi...
Paskaties kautvai pēc šejienes komentāru daudzuma ,neviens pat neko nediskutē ,jo nav jau par ko ,viss tāpat skaidrs .ko te ko diskutēt ...

     [+] [-]

, 2021-05-12 15:51, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Paldies LBS knapinātājiem, un ka nevar atļauties pat pa valsts LTV parādīt finālu. Un jūs vēl brīnaties, ka neviens neseko līdz. Paskatieties cik komentāru. Nekādas intrigas dēļ sviesta best4sportiem utt.
Dēļ best4sport?manuprat ja viņi kautvai netranslēty tad vispār nebūtu kur skatīties ,jo ka redzi citur nerādīja.Pats atbildēji ka dēļ LBS ka nespēj samaksāt ,tad kur best4sport vaina