Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" jauniegūto Kārteru plāno izmantot kā centru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" jauniegūto Kārteru plāno izmantot kā centru
Džefs Kārters. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas “Penguins” neilgi pirms maiņu termiņa beigām ieguva pieredzējušo Džefu Kārteru. Vienības galvenais treneris Maiks Salivans atklāja, ka plāno Kārteru izmantot kā centra uzbrucēju.

Iepriekšējā mačā Pitsburgas “Penguins” pieveica Ņūdžersijas “Devils”, un pēc mēneša prombūtnes sastāvā atgriezās Teodors Bļugers, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Viņš spēlēja ceturtās maiņas centrā – kopā ar Koltonu Sīvioru un Radīmu Zohornu. Savukārt trešās maiņas centrā spēlēja Frederiks Gudro, kurš iedzīvojās savainojumā, un viņam nāksies izlaist vairākas nedēļas. Ārpus sastāva joprojām ir Jevgeņijs Malkins.

Pirmdienas vakarā Nacionālajā hokeja līgā beidzās maiņu termiņš, un “Penguins” uzbrukums ieguva papildinājumu – pievienojās 36 gadus vecais Džefs Kārters, kurš iepriekš Losandželosas “Kings” rindās izcīnīja divus Stenlija kausus. Pretī tika atdotas divas drafta izvēles.

“Mūsu pirmās domas ved pie Džefa izmantošanas centra pozīcijā, jo pašlaik mums tas ir vajadzīgs savainojumu dēļ. Redzēsim, kā izdosies, bet priecājamies par viņa pievienošanos komandai,” teica galvenais treneris Maiks Salivans. “Viņa daudzveidība ir svarīga un labs bonuss komandai. Tas ļauj treneru štābam meklēt kombinācijas, kas papildina spēlētājus, tas ļauj atrast balansu, kas ļautu pastāvīgi izcīnīt uzvaras.”

Pats Kārters atzina, ka jūtas komfortabli, spēlējot gan kā malējais, gan kā centra uzbrucējs. “Pagaidām nav nav bijušas sarunas ar treneru štābu par savu lomu un kur iederēšos, bet esmu drošs, ka rītdienas treniņā uzzināšu vairāk.”

Līdz nākamajai spēlei Pitsburgai jāpagaida – tā norisināsies naktī no ceturtdienas uz piektdienu pret Filadelfijas “Flyers”, komandu, kurā Kārters ir spēlējis.