Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam un Embīdam savainojumi, "Wizards" pamatīgs zaudējums pret "76ers"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Bertānam un Embīdam savainojumi, "Wizards" pamatīgs zaudējums pret "76ers"
Džoels Embīds. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) 22. zaudējumu šosezon piedzīvoja Dāvja Bertāna Vašingtonas "Wizards", kas ar 101:127 piekāpās Austrumu konferences līderei Filadelfijas "76ers". Bertāns spēli noslēdza priekšlaicīgi ikra muskuļa savainojuma dēļ. Ceļgala savainojumu spēlē guva "76ers" līderis Džoels Embīds, bet šobrīd nav zināms, cik tas ir nopietns.

Dāvis Bertāns ikra muskuļa savainojuma dēļ laukumā pavadīja tikai 10 minūtes, kuru laikā izpildīja piecus metienus - visus no tālās distances. Bertāns realizēja vienu trejaci, tiekot pie trim punktiem (3p 1/5). Mazajā spēles laikā viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un vienu reizi kļūdījās. Tāpat viņam +/- koeficients mīnus četri.

Bertāns savainojumu guva otrās ceturtdaļas sākumā, bet šobrīd nav sīkāka informācija par to, cik ilgi Latvijas lāzers nevarēs palīdzēt komandai. Komandas galvenais treneris Skots Brūks pēc spēles teica, ka vairāk informācijas būs pirms rīt gaidāmās spēles. Ņemot vērā, ka šodien realizēts tikai viens tālmetiens, pārtrūkusi Bertāna realizēto tālmetienu sērija – latvietis līdz šim realizēja vismaz divus tālmetienus 19 spēles pēc kārtas. Neviens cits NBA spēlētājs šosezon nebija iespējis tikt pie šāda sasnieguma. Vismaz 10 punktus Dāvis bija guvis piecas spēles pēc kārtas, bet savainojuma dēļ arī šī sērija ir pārtrūkusi. Trīs vai mazāk punktus Bertāns guva vien trešo reizi šosezon.

Ļoti nepatīkamu savainojumu trešās ceturtdaļas vidū guva "76ers" lielākā zvaigzne un MVP jeb vērtīgākā spēlētāja titula pretendents Džoels Embīds. Kamerūnietis devās uz grozu, trieca bumbu grozā no augšas un neveiksmīgi piezemējās uz labās kājas, gūstot ceļgala savainojumu. Šobrīd nav zināms, cik nopietns ir savainojums, bet tuvākajā laikā talantīgajam basketbolistam tiks veiktas magnētiskās rezonanses pārbaudes, kad arī būs skaidrs, cik ilgi Embīds nevarēs palīdzēt savai komandai.

"76ers" jau no paša spēles sākuma diktēja noteikumus laukumā, iesākot spēli ar izrāvienu 21:8. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā "76ers" palielināja pārsvaru un noslēdza šo nogriezni ar + 17. Pirmajā ceturtdaļā "Wizards" realizēja tikai sešus no 23 izmestajiem metieniem – garām lidoja visi septiņi izmestie trejači, tai skaitā trīs Bertāna mēģinājumi. Pirmā puslaika turpinājumā auga "Wizards" precizitāte un, dodoties puslaika pārtraukumā, "76ers" pārsvars bija 10 punkti. Ikra muskuļa savainojuma dēļ laukumā gan vairs neatgriezās Bertāns. Otrajā puslaikā "Wizards" nespēja atrast argumentus, lai uzvarētu Filadelfiju. Austrumu līdere audzēja pārsvaru pārliecinoši – trešo ceturtdaļu, kurā savainojumu guva Džoels Embīds, "76ers" noslēdza ar astoņu punktu pārsvaru. Spēle noslēdzās ar Filadelfijas uzvaru - 127:101.

Embīds guva 23 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet 18 punktus "76ers" labā guva divi rezervisti – Šeiks Miltons un Furkans Korkmazs. "Wizards" rindās rezultatīvākais bija Rasels Vestbruks, kurš guva 25 punktus un atdeva astoņas piespēles, bet Bredlijs Bīls pirmo reizi kopš 6. februāra guva mazāk par 20 punktiem, maču noslēdzot ar 19 gūtajiem punktiem.

"Wizards" piedzīvoja ceturto zaudējumu aizvadītajās piecās spēlēs. Kopumā šis bija "Wizards" 22. zaudējums šosezon un tās bilance ir 14-22. Šobrīd Austrumu konferences 10. vietā, kura ļauj piedalīties "play-in" turnīrā, atrodas Indianas "Pacers", kurai ir bilance 16-19. Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs jau naktī uz svētdienu, tiekoties ar Janni Adetokunbo un Milvoki "Bucks".

  +3 [+] [-]

, 2021-03-13 05:49, pirms 3 gadiem
Embīda savainojums izskatās ĻOTI traks, bet cerams, ka tā tikai izskatās. Bez Embīda "76ers" vispār neko neparādīs iekš PO.

Bertānam veselību!

     [+] [-]

, 2021-03-13 06:54, pirms 3 gadiem
Laikam jau krustene.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-13 08:26, pirms 3 gadiem
Embīdam vairāk izskatās hyper extended nevis ACL.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-13 08:41, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Žēl! Cik trejačus vēl varēja uzspēt aizšaut garām!
Kranča cienīgs komentārs! Mātei droši vien kauns, ka vīreli izaudzinājusi....

     [+] [-]

, 2021-03-13 08:57, pirms 3 gadiem
SuperZoss rakstīja: Kranča cienīgs komentārs! Mātei droši vien kauns, ka vīreli izaudzinājusi....
Nomierinies...emocijas..brīžiem tiek pāršauts pār strīpu..mēs visi pārdzīvojam..garā vājakie aizvien pinkšķ no trijiem rīta..tāda dzīve

     [+] [-]

, 2021-03-13 09:47, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Embīdam vairāk izskatās hyper extended nevis ACL.
Hyperextension nav trauma, tas vienkārši ir traumas mehānisms. Bez magnētiskās rezonanses nevarēs pateikt kādi audi, kādas saites vai kauli ir bojāti. Te var iziet gan pa vieglo, gan ar visiem ACL, meniskiem utt. Embīdam jau otrs celis arī bija hyperextended, bet bija viss kārtība, toties Bogdanovičs pēc līdzīga traumas mehānisma ieguva to kaut kādu ceļa lūzumu.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-13 10:21, pirms 3 gadiem
Stulbums, Embdis beidzot bija noķēris līmeni un stabilitāti.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-13 10:44, pirms 3 gadiem
SuperZoss rakstīja: Kranča cienīgs komentārs! Mātei droši vien kauns, ka vīreli izaudzinājusi....
Tava pārslēgšanās uz personālijām tev aŗī godu nedara! Mana māte sen jau zem zemes. Bet komentārs vienkārši bija ironisks. Šeit ne to vien viens otrs uzraksta!

     [+] [-]

, 2021-03-13 11:09, pirms 3 gadiem
Alpaville rakstīja: Žēl! Cik trejačus vēl varēja uzspēt aizšaut garām!
zzz ielogojies un uzreiz izlogojies
Slēpts komentārs: Gabiitis

     [+] [-]

, 2021-03-13 11:42, pirms 3 gadiem
yeah rakstīja: Hyperextension nav trauma, tas vienkārši ir traumas mehānisms. Bez magnētiskās rezonanses nevarēs pateikt kādi audi, kādas saites vai kauli ir bojāti. Te var iziet gan pa vieglo, gan ar visiem ACL, meniskiem utt. Embīdam jau otrs celis arī bija hyperextended, bet bija viss kārtība, toties Bogdanovičs pēc līdzīga traumas mehānisma ieguva to kaut kādu ceļa lūzumu.
Isaacam no Orlando, arī bija tas pats, saārstēja un pēc tam atsākoties sezonai burbulī, dabūja acl tam pašam celim.. jācer, ka Embīdam vairāk arī nekas nebūs, jo nu kā viņš dominē šosezon, bauda skatīties. Ja mvp balsojums beigtos šodien, stabili atdotu savu balsi viņam, bet izskatās, ka trauma viņa visas iespējas dzēsīs..

     [+] [-]

, 2021-03-13 12:58, pirms 3 gadiem
un visi saka ka KP no porcelana, sitais calis nosedejis mala ar savainojumiem ne mazak!

https://www.foxsports.com/nba/joel-...

     [+] [-]

, 2021-03-13 14:55, pirms 3 gadiem
Traumas ir normāla dzīves parādība. Jebkurš no mums, pat uz līdzenas vietas ejot, ir paklupis. Un kādas būs tā klupiena sekas, neviens nezin. Un sportā pie tā augstās slodzes tas ir vēl riskantāk.
Man vairāk nepatīk tās uzlīmētās reklāmas! Tas ir tas pats, kas ar velosipēdu, izbraucot kārtējo līkumu ar samērā augstu ātrumu uzbraukt uz brauktuvju sadalošās joslas. Uz kuru pusi slīdēsi? Vai spēsi savākties?

     [+] [-]

, 2021-03-13 16:57, pirms 3 gadiem
SuperZoss rakstīja: Kranča cienīgs komentārs! Mātei droši vien kauns, ka vīreli izaudzinājusi....
noteikti jau dabūjis c19 poti..

     [+] [-]

, 2021-03-13 18:43, pirms 3 gadiem
Shams Charania: 76ers MVP candidate Joel Embiid is expected to miss 2-to-3 weeks with a bone bruise in his left knee, sources tell.