Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Spartak" ģenerālmenedžeris: "Znaroks vairs nav tik skarbs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Spartak" ģenerālmenedžeris: "Znaroks vairs nav tik skarbs"
Mārtiņš Karsums, Oļegs Znaroks, Kaspars Daugaviņš. Foto: spartak.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs atklāj, ka galvenais treneris Oļegs Znaroks tagad saņem daudzreiz mazāku summu nekā citos klubos.

Atgādinām, ka treneru duets Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš trīs reizes palīdzēja izcīnīt Gagarina kausu (2012, 2013, 2017). Viņi uzvarēja arī pasaules čempionātā (2014) un olimpiskajās spēlēs (2018). Pēc ilgāka pārtraukuma pērnā gada pavasarī Znaroks vienojās ar "Spartak" un starpsezonā atgriezās KHL kluba galvenā trenera amatā.

"Visi runāja, ka Znaroks ir dārgs treneris, KHL daudz dārgu treneru," saka Maskavas kluba ģenerālmenedžeris. "Viņš saņem daudzreiz mazāk nekā citos klubos, tas ir saprotams. Domāju, ka viņš gribēja atgriezties un strādāt. Bez tam mums ir vienādi uzskati par hokeju. Tāpēc viņš deva zaļo gaismu [strādāšanai "Spartak"]."

Domājot par šo sezonu, bija trīs pretendenti uz galvenā trenera amatu. "Nezinu, kā viss izvērstos, ja tagad komandu trenētu cits speciālists. Liels paldies vadībai, ka uzklausīja manas domas un deva iespēju piesaistīt viņu," gandarīts ir Žamnovs. Latvijas uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētais klubs patlaban ieņem piekto vietu KHL Rietumu konferencē.

Pērn piesaistīto treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadībā šis klubs pārtrauca kopš 2013. gada ilgušās zaudējumu sērijas pret "Lokomotiv" un CSKA. "Znaroka un Vītoliņa krājumā ir daudz uzvaru, spēlētāji viņus ciena. Pārtraucām melnās sērijas pret "Lokomotiv" un CSKA, arī tas par daudz ko liecina. Droši vien vispirms tas ir spēlētāju nopelns, ka viņi spēj uzvarēt, un arī treneru korpusa," uzskata ģenerālmenedžeris.

Žamnovs esot lūdzis, lai Znaroks nav tik skarbs sarunās ar žurnālistiem. "Viņš pats saprot, ka laiki mainās. Ja skatāmies vēsturi, viņam ne pārāk patīk kontaktēties ar presi. Pie mums uz visiem jautājumiem atbild Vītoliņš. Bet viņš patiešām kļuvis ne tik skarbs."

Kā jau ziņots, 16. janvāra mačā Znaroks bija neapmierināts ar KHL reportiera jautājumiem.

Izmantotie resursi:
tass.ru

     [+] [-]

, 2020-02-14 10:06, pirms 4 gadiem
Klaunu bars.. ta viņš jau nekas par treneri nav.. saņemt spēcīgu komandu ar labām finansēm un nolasītiem spēlētājiem jau nav nekāda lielā māka.. a pamēģina ar vāju komandu izsisties saulē! Savulaik šim "specam" iedeva sagatavot Latvijas izlasi PČ, un protams bija izgāšanās.