Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Indrašis "Dynamo" atgriežas ar piespēli, Karsums sasituma dēļ izlaiž dueli pret CSKA

Ints Megnis
Ints Megnis

Indrašis "Dynamo" atgriežas ar piespēli, Karsums sasituma dēļ izlaiž dueli pret CSKA
Miks Indrašis (pa kreisi). Foto: dynamo.ru

Uzbrucējs Miks Indrašis otrdien pēc gandrīz mēnesi ilgas nespēlēšanas ar rezultatīvu piespēli atgriezās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Maskavas "Dynamo" rindās, kamēr viens no līgas labākajiem vārtu guvējiem Mārtiņš Karsums sasituma dēļ izlaida Maskavas "Spartak" uzvarētu spēli pret grandu CSKA.

Indrašis "Dynamo" sastāvā nebija devies laukumā kopš 19. oktobra. Kaut vienība ziņoja, ka latviešu uzbrucējam ir trauma, viņš tāpat pagājušajā nedēļā palīdzēja Latvijas valstsvienībai turnīrā Liepājā un rādīja atzīstamu sniegumu. Pirmajā spēlē pēc izlašu pārtraukuma otrdien Indrašis atgriezās arī kluba sastāvā, bet Maskavas "Dynamo" ar 3:6 (0:1, 0:2, 3:3) savā laukumā kapitulēja Ņižņekamskas "Neftekhimik", kas izcīnīja jau desmito (!) uzvaru pēc kārtas.

Maskavas vienība ielaida pirmos četrus vārtus, bet 47. minūtē Indrašis vairākumā ar piespēli palīdzēja pirmoreiz izcelties mājiniekiem. Pēc nedaudz vairāk nekā divām minūtēm "Dynamo" panāca arī 2:4, tomēr drīz vien kapitulēja piekto reizi. Turpinājumā rezultatīvā dueļa izskaņā tika gūti vēl divi vārti.

Indrašis uz ledus bija 17 minūtes un 28 sekundes, izceļoties ar vienu metienu. Šosezon viņš 19 KHL spēlēs ticis pie četriem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Citā spēlē laukumā, visticamāk, izlases rindās gūtas miktrotraumas dēļ laukumā nevarēja iziet Karsums, kurš pirms šodienas cīņām bija līgas labāko vārtu guvēju pieciniekā. Viņa komandas biedrs Kaspars Daugaviņš spēlēja un veica rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā, bet Maskavas "Spartak" vienība, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, viesos pagarinājumā ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) apspēlēja kopvērtējuma augšgalā esošo Maskavas CSKA. Izlīdzinājumu 2:2 CSKA panāca vien 45 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās Aleksandrs Popovs, tomēr "Spartak" izdevās izcīnīt divus punktus, jo pagarinājuma izskaņā pēc Daugaviņa piespēles atzīmējās Iļja Zubovs.

Daugaviņš uz ledus bija 16 minūtes un 33 sekundes, šajā laikā veicot trīs metienus un uzvarot abos iemetienos, kuros piedalījās. Karsums šosezon 26 spēlēs ticis pie desmit vārtiem un četrām piespēlēm, kamēr Daugaviņam 25 dueļos ir četri vārti un sešas piespēles.

Zīmīgi, ka "Spartak" pret CSKA bija zaudējusi 14 spēlēs pēc kārtās, uzvarot pirmoreiz kopš 2013. gada septembra. CSKA rindās reizi izcēlās 39 gadus vecais Aleksandrs Popovs, kļūstot par turnīra vēsturē vecāko vārtu guvēju.

Lielisko sauso sēriju turpināja bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Timurs Biļalovs, kurš palīdzēja Kazaņas "Ak Bars" vienībai savā laukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) apspēlēt Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard". Biļalovs tagad vārtus nav ielaidis 282 minūtes un 38 sekundes, kas ir otrā garākā sērija līgas vēsturē. Viņš vairs tikai par nepilnām 20 minūtēm atpaliek no sacensību rekordista Alekseja Murigina.

Tikmēr zaudējumu rezultatīvā duelī viesos piedzīvoja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība ar Sandi Ozoliņu treneru kolektīvā - 5:6 (0:2, 3:2, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā pret Minskas "Dinamo", kas pārtrauca 11 zaudējumu sēriju. Vēl ceturto uzvaru pēc kārtas un astoto pēdējās deviņās spēlēs izcīnīja Magņitogorskas "Metallurg", kas ar 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) mājās uzvarēja Čeļabinskas "Traktor". Tāpat pie panākumiem tika Jaroslavļas "Lokomotiv" un Astanas "Baris".

SpēleRez.
Metallurg Mg. - Traktor5:2
Ak Bars - Avangard3:0
Lokomotiv - Sibir2:0
Severstal - Baris1:2 (pag.)
Dynamo Msk - Neftekhimik3:6
CSKA - Spartak2:3 (pag.)
Dinamo Mn - Torpedo6:5 (PM)
Dinamo R - Salavat Yulaev1:2 (pag.)

     [+] [-]

, 2019-11-13 08:36, pirms 4 gadiem
Znaroks ir labākais treneris KHL, ko viņš arī pierādīja vakardienas spēlē pret zvaigžņoto CSKA.Spartak ir ļoti labā fiziskā kondīcijā un rīdzinieku izredzes nākamajā spēlē ir līdzvērtīgas nullei.Vienīgā cerība,varbūt tomēr apžēlosies par savējiem un spiediens nebūs tik izteiks.