Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Salo: "Raikonens būs kas vairāk par "Sauber" pilotu"

Salo: "Raikonens būs kas vairāk par "Sauber" pilotu"
Raikonens 2001. gadā "Sauber" komandā sāka savu F1 karjeru
Foto: Sauber F1

Bijušais F1 braucējs Mika Salo uzskata, ka Kimi Raikonena atgriešanās "Sauber" komandas sastāvā ir kaut kas vairāk par to, kas šobrīd tiek publiski pausts. Kā zināms, kādu laiku virmo baumas, ka Raikonens drīzumā kļūs par šīs vienības līdzīpašnieku.

Pēc šīs sezonas Raikonens pametīs "Ferrari" komandu, tomēr nenoslēgs autosportista karjeru, nākamgad turpinot startēt "Sauber" vienībā, ar ko panākta vienošanās uz divām sezonām. Daudziem šāds pavērsiens ir pārsteigums, tomēr vēl pirms oficiālā paziņojuma klīda runas, ka 2007. gada F1 pasaules čempions grasās kļūt par "Sauber" līdzīpašnieku.

"Par šādu iespējamību es dzirdēju jau sacīkstēs Moncā," stāsta komandas bijušais boss Peters Zaubers. "Tas, kas tagad noticis, ir lielisks signāls komandai un tās līdzjutējiem. Iespējams, vēl pirms gada viņš nebūtu izvēlējies spert šādu soli."

Tieši Zaubers savulaik dibināja un savā vārdā nosauca komandu, kas "Formulā 1" startē kopš 1993. gada. Līdz 2016. gadam viņš bija galvenais īpašnieks, bet tad komandu pārdeva Šveices investīciju uzņēmumam "Longbow Finance", par jauno valdes priekšsēdētāju un prezidentu kļūstot Paskālam Piči.

Savukārt no šī gada "Sauber" uzsākusi sadarbību ar "Alfa Romeo" rūpnīcu, kas ir tās galvenais sponsors. Savukārt "Ferrari", kas tāpat kā "Alfa Romeo", ietilpst "Fiat Chrysler" grupā, ir vienības sadarbības partnere tehniskajā jomā. Iespējams, tieši redzot to, kā komanda attīstās, Raikonens pieņēma lēmumu kļūt par daļu no tās.

"F1 ir bizness, bet Kimi vārds spēs piesaistīt sponsorus, nodrošinot labāku finansiālo bāzi," uzskata kādreizējais pilots Mika Salo. "Komandai tas ir liels darījums. No viņa daudz netiek gaidīts, līdz ar to Kimi varēs startēt bez liela stresa. Klīst runas, ka Kimi arī varētu iegādāties daļu no komandas. Manā skatījumā, viņš tiešām darīs vairāk nekā tikai piedalīsies sacīkstēs."

Izmantotie resursi:
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2018 Formula 1...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Alonso: "50 apļus braucu ar domu, ka esmu desmitajā vietā"

Komunikācijas kļūmes dēļ Fernando Alonso F1 sacensībās Monako trasē domājis, ka atrodas desmitajā vietā un būs izcīnījis punktu, taču pēc finiša pamatīgi vīlās. Spānis arī atzinis, ka šobrīd "Aston Martin" vairs nav starp piecām spēcīgākajām komandām.
Foto: Motorsport.com
1

Noriss: "Atdot Sainsam trešo starta vietu nebija taisnīgi"

Lando Noriss uzskata, ka Monako GP sākumā piedzīvotā situācija, kad Karloss Sainss savas kļūdas dēļ sabojāja riepu, atkrita uz beigām, bet varēja atkārtoti startēt no trešās pozīcijas, nav godīgi, lai gan noteikumi to pieļauj.
Foto: Motorsport.com

Peresa avārija komandai izmaksās līdz trim miljoniem eiro

Helmuts Marko pavēstījis, ka Serhio Peresa piedzīvotās avārijas izmaksas sastādīs vairākus miljonus eiro. "Red Bull" vadītājs Kristians Horners tikmēr paudis, ka negadījuma brīdī juties ļoti satraukts, ņemot vērā, cik iespaidīgi smaga bija šī avārija.