Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Atdot Sainsam trešo starta vietu nebija taisnīgi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Atdot Sainsam trešo starta vietu nebija taisnīgi"
Foto: Motorsport.com

Lando Noriss uzskata, ka Monako GP sākumā piedzīvotā situācija, kad Karloss Sainss savas kļūdas dēļ sabojāja riepu, atkrita uz beigām, bet varēja atkārtoti startēt no trešās pozīcijas, nav godīgi, lai gan noteikumi to pieļauj.

Sainss pirmajā līkumā saskārās ar Oskara Piastri "McLaren" formulu, īsi pēc tam ar cauru riepu izbraucot no trases. "Ferrari" pilotam ļoti paveicās, jo drīz pēc tam notika avārija, pēc kuras tika izkārti sarkanie karogi. Tika pieņemts lēmums, ka atkārtotajā startā secība būs tāda pati kā pirmajā startā, līdz ar to Noriss no iegūtās trešās vietas atkal nonāca ceturtajā.

Tāpat kā citi piloti pirmajā desmitniekā, arī Noriss sacīkstē nespēja pakāpties augstāk par starta pozīciju un tā arī finišēja ceturtais. Pēc sacensību apturēšanas visi bija nomainījuši riepas, līdz ar to līdz finišam pēc tam varēja braukt bez plānotiem pitstopiem.

"Šajā trasē vienmēr ir interesanti braukt, bet tajā pašā laikā tu neko šeit nevari paveikt, sevišķi, ja sākumā tiek izkārti sarkanie karogi," atzīst Noriss. "Tas iznīcināja jebkādas citas iespējas, kas varēja rasties ar stratēģiju, riepu taupīšanu un tādām lietām. Šajā ziņā ir diezgan žēl."

Atkārtotajā startā Sainss saglabāja trešo vietu un visā sacensību garumā noturējās priekšā Norisam, kurš atzinis, ka situācija pēc būtības nav bijusi īsti godīga.

"Karlosam pamatīgi paveicās, ka bija sarkanie karogi, jo pirms tam viņš izstājās vai atkrita uz beigām, kas bija viņa paša vaina," uzskata Noriss. "Tas, ka viņš dabūja atpakaļ savu trešo starta vietu, man bija nepatīkami, jo tas atkal nostādīja mani ceturtajā vietā. Tādās situācijās, kad ir sarkanie karogi, vari iegūt un vari zaudēt. Dažreiz tas palīdz, dažreiz nodara sliktu. Šoreiz mēs ar to zaudējām, bet Karlosam paveicās. Visādi citādi neko iesākt nevarējām - nebija pitstopu, nekā, vienkārši lēni jābrauc līdz finišam."

Jautāts, vai viņaprāt situācija ar Sainsu bija negodīga, Noriss atzina: "Jā, bet tādi ir noteikumi. Karloss pats pieļāva kļūdu, iebrauca Oskara mašīnā un pārplēsa riepu. Tas, ka viņš varēja atkārtoti startēt no trešās vietas nav pati godīgākā lieta. Bet pagātnē, iespējams, bijušas reizes, kad paveicies ir man, jo komanda tādās situācijās varējusi pieremontēt mašīnu vai ko tādu. Bet tas ir kaitinoši un negodīgi. Sanāk, ka šī kļūda atceļas un tu iegūsti bezmaksas pitstopu. Tas nav godīgi."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-05-29 20:25, pirms 4 nedēļām
Šoreiz piekrītu. Tās tiešām šķita netaisnība.