Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "50 apļus braucu ar domu, ka esmu desmitajā vietā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "50 apļus braucu ar domu, ka esmu desmitajā vietā"
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Komunikācijas kļūmes dēļ Fernando Alonso F1 sacensībās Monako trasē domājis, ka atrodas desmitajā vietā un būs izcīnījis punktu, taču pēc finiša pamatīgi vīlās. Spānis arī atzinis, ka šobrīd "Aston Martin" vairs nav starp piecām spēcīgākajām komandām.

"Kad pēc pitstopiem man priekšā bija Lānss Strols, viņi man teica, ka esam tikuši desmitajā vietā," skaidro Alonso. "Visu, ko darīju, darīju šī viena punkta dēļ. Kad Lānss pārdūra riepu, nodomāju, ka tagad atbildība par šī punkta atvešanu mājās ir uz maniem pleciem. 50 apļus braucu ar domu, ka esmu desmitais. Un tad, kad šķērsoju finišu, viņi pateica, ka esmu vienpadsmitais. Viss šis stress par neko. Bet nekas, tas man lika saglabāt mundrumu. Es nezinu, kas notika."

Izcīnījis punktus pirmajos sešos posmos, pēdējos divos Alonso tas nav izdevies. Pirms tam notikušais posms Imolas trasē izvērsās pavisam nesekmīgs, divkārtējam F1 čempionam ieņemot pēdējo vietu.

"Šīs divas sacīkstes komandai bijušas kā modinātāja zvans," saka 42 gadus vecais pilots. "Bet tās mums ļoti nāks par labu. Šajās divās nedēļas nogalēs esam sapratuši savas vājās vietas, un tas noderēs mašīnas izprašanai un uzlabošanai. Grūtībās tu vienmēr iemācies vairāk nekā tad, kad uzvari, kad visas problēmas nomāc eiforija. Mēs šosezon daudz mācāmies 2025. un 2026. gadam."

Pagājušajā gadā Alonso regulāri sacentās par pjedestāliem, taču šogad pirmajā trijniekā iekļūt vēl nav izdevies. Kopvērtējuma devītajā vietā esošais pilots neslēpj, ka piedzīvots regress. Konstruktoru kausā "Aston Martin" ierindojas piektajā vietā, taču Alonso neuzskata, ka tās ātrums atbilst "Top 5" līmenim.

"Pagājušajā gadā mēs Monako finišējām otrie," viņš saka. "Šogad sensācijas ir citas. Šoreiz nespējām pabraukt ātri. Mums jāmēģina tas mainīt, bet tas prasīs vairākas sacīkstes, pirms ieviesīsim būtiskus uzlabojumus. Priekšā ir labākas un sliktākas dienas, bet mums jāpaliek vienotiem. Skatoties uz rezultātiem, mēs vairs neesam pirmā piecinieka komanda. Bet tas vairāk ir jautājums komandas vadītājam."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv