Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peresa avārija komandai izmaksās līdz trim miljoniem eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

Peresa avārija komandai izmaksās līdz trim miljoniem eiro
Foto: Motorsport.com

Helmuts Marko pavēstījis, ka Serhio Peresa piedzīvotās avārijas izmaksas sastādīs vairākus miljonus eiro. "Red Bull" vadītājs Kristians Horners tikmēr paudis, ka negadījuma brīdī juties ļoti satraukts, ņemot vērā, cik iespaidīgi smaga bija šī avārija.

"Red Bull" pilots Peress avarēja pēc tam, kad drīz pēc starta nesadalīja trasi ar Kevinu Magnusenu, rezultātā uztriecoties arī otram "Haas" braucējam Niko Hilkenbergam. Kamēr Magnusens uzskata, ka sāncensis viņam nav atstājis brīvu vietu, Peress izteicies, ka tas bijis pārāk bīstams mēģinājums apdzīt un konkurentam būtu bijis jāatkāpjas, lai nenotiktu šāda sadursme. Tiesneši izmeklēja notikušo, bet sodu nevienam nepiešķīra.

"Tas mums izmaksās aptuveni divus līdz trīs miljonus," intervijā "Sky Deutschland" pavēstīja "Red Bull" pārstāvis Helmuts Marko. "Ņemot vērā budžeta ierobežojumus, tas radīs būtisku iztrūkumu. Šī bija jau kārtējā avārija, kurā iesaistīts Magnusens. Paldies Dievam, viss beidzās labi, bet situācija bija kritiska. Esmu pārsteigts, cik ātri tiesneši tika galā ar šo incidentu. Tie ir lēmumi, kurus diez vai spējam ietekmēt, bet tas bija bīstami."

"Red Bull" vienības vadītājs Horners atzina, ka avārijas brīdis bijis ļoti satraucošs.

"Avārija izskatījās briesmīgi," viņš saka. "Tajā brīdī šķita, ka sirds izkāps pa muti. Vispirms protams ir uztraukums par pilota veselību. Par laimi, "heilo" ierīce un viss pārējais savu funkciju izpildīja. Mašīnas atkal var salabot. Svarīgākais, ka Čeko spēja no šī nejaukā incidenta aiziet neskarts."

Horners pauda neizpratni, kāpēc tiesneši neturpināja izmeklēt negadījumu: "Biju pārsteigts, ka tas netika izmeklēts tālāk. Tā bija smaga avārija. Kevins ar vienu riteni bija iekšmalā vietā, kur trase sašaurinās un bija paredzams, ka viņš atkāpsies. Viņš iznīcināja sacīksti ne tikai Čeko, bet arī savam komandas biedram. Tas nebija pārāk gudri."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv