Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

"Azimuts OK-Smiltenes BJSS" aizstāv sprinta stafetes čempionu titulu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Azimuts OK-Smiltenes BJSS" aizstāv sprinta stafetes čempionu titulu
Matīss Slikšjānis, Sandra Grosberga un Ilgvars Caune. Foto: LOF.

Pirms dažām dienām Salaspilī savu Latvijas sprinta stafetes čempionu titulu ar nemainīgu sastāvu - Ilgvars Caune, Matīss Slikšjānis un Sandra Grosberga - aizstāvēja “Azimuts OK”. Otrā vieta “Kāpa OK” komandai, bet trešie “Meridiāns OK” sportisti.

Analizējot komandu pieteikumus sprinta stafetei, iezīmējās vairāki izteikti favorīti - “Kāpa OK” ar Latvijas čempionu M18 grupā Robertu Arnicānu un, iespējams, šī brīža ātrāko Latvijas orientieristu Uldi Upīti, “Alnis OK/JNSC” ar Latvijas sprinta čempionu Endiju Titomeru un stabilu izlases vērtību Elzu Ķuzi, “Ogre OK” ar Latvijas maratona vicečempionu Renāru Rozi un Valteru Reneslāci, kurš aizvada vienu no labākajām sezonām elites līmenī. Prognozēs par pjedestālu pavīdēja arī “Meridiāns OK”, “Ozons” un citi, taču vien retais par neapgāžamiem titula pretendentiem nesauca “Azimutu” - Ilgvars Caune pirmajā etapā, šī gada Pasaules Kausos pavīdējušais Matīss Slikšjānis un pēdējo desmitgažu labākā Latvijas orientieriste Sandra Grosberga stafetes turpinājumā. Savas iespējas vidzemnieki neizniekoja un nodrošināja otro Latvijas čempionu titulu pēc kārtas.

Pirmajā etapā jau no starta iniciatīvu uzņēmās Roberts Arnicāns, kurš teju visu distanci atradās vadībā, Uldim Upītim stafeti nododot ar minimālu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Pirmās četras komandas finišēja sešās sekundēs, kas solīja intriģējošu turpinājumu, visiem favorītiem esot cīņā par pjedestāla pozīcijām. Aizķeršanās “Alnis OK/JNSC” un “Kāpa OK/Ādažu BJSS - 2”, attiecīgi Rihardam Krūmiņam un Aināram Lupiķim pieļaujot kļūdas Salaspils ielās.

Otrajā etapā nepārspējami izrādījās “Kāpas” sportisti - Uldis Upītis atrāvienu palielināja līdz minūtei, bet Emīls Saulīte, pārstāvot otro komandu, spēja uzstādīt dienas otro ātrāko rezultātu, komandu paceļot par deviņām vietām. Otrais etaps izrādījās liktenīgs “Ogre OK/SC” un “Alnis OK/JNSC” - Valters Reneslācis un Endijs Titomers, komandas līderi, neatzīmējās vienā no kontrolpunktiem, divus favorītus uz medaļām izsijājot no cīņas par pjedestālu, kas ļāva “Meridiāns OK/CPSS” trešā etapa skrējējai Leonardai Baltiņai doties distancē bronzas pozīcijā.

Trešajā etapā Sandra Grosberga veica ātru un pārliecinošu skrējienu, kas ļāva atspēlēt minūtes handikapu pret priekšā esošo Lauru Leibomu. Leonarda Baltiņa spēja noturēt aiz muguras Lauru Puķīti. Kārtējais spēcīgais starts Ilzei Jumiķei, kura Jelgavas otro komandu spēja pacelt līdz piektajai vietai, etapa laikā Sandras Grosbergas rezultātam zaudējot vien 22 sekundes.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums