Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Grosberga kvalificējas "knock-out" sprintam PK orientēšanās sportā un izcīna 19. vietu

Emils Ozerinskis

Grosberga kvalificējas "knock-out" sprintam PK orientēšanās sportā un izcīna 19. vietu
Sandra Grosberga. Foto: Rémy Steinegger

Latvijas pārstāve Sandra Grosberga piektdien Šveicē Pasaules kausa orientēšanās sportā pirmajā posmā kvalificējās sestdien gaidāmajam "knock-out" sprintam. Sestdien viņa ieguva 19. vietu, nedaudz pietrūkstot līzdz pusfinālam.

Kvalifikācijā sieviešu un vīriešu konkurencē trīs atlases grupās, kur katrā bija pa apmēram 40 sportistiem, cīnījās par 36 vietām izslēgšanas cīņā, no katras grupas jeb skrējienā izslēgšanas cīņām kvalificējoties 12 labākajiem.

Izslēgšanas sprinta sacensībām no Latvijas sportistiem kvalificējās tikai Sandra Grosberga, kura savā skrējienā bija sestā, bet jaunās orientieristes Ilze Jumiķe un Dārta Putne, kurām šī bija debija Pasaules kausā, diemžēl kvalifikācijas kārtu nepārvarēja, ieņemot šajās sacensībās attiecīgi 88. un 97. vietu. Izslēgšanas sprinta ceturtdaļfinālam nekvalificējās arī Valters Reneslācis un Matīss Slikšjānis, viņi šīs sacensības noslēdza ar 73. un 97. vietu.

Ceturtdaļfinālā Sandrai Grosbergai pietrūka dažas sekundes, lai iekļūtu izslēgšanas sprinta pusfinālā, līdz ar to Latvijas orientieristei 19. vieta.

Par uzvarētāju kļuva leģendārā Tūve Aleksandersone no Zviedrijas - viņa šajā disciplīnā uzvarējusi gan pasaules, gan Eiropas čempionātos un ir arī pagājušā gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja. Zviedriete sīvā cīņā finālā apsteidza mājinieces Simonu Aebersoldu un Natāliju Gempleri, kuras uzvarētājai zaudēja attiecīgi vienu un trīs sekundes. Vīriem pirmais trijnieks: uzvarēja Džoijs Hadorns (Šveice), kurš tikai par 0,2 sekundēm apsteidza Džonatanu Gustafssonu (Zviedrija) un par pusotru sekundu Tuomasu Heikkilu (Somija).

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums