Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons sesto reizi triumfē Kanādā, pietuvojas Fetelam

Andrejs Siliņš

Hamiltons sesto reizi triumfē Kanādā, pietuvojas Fetelam
Lūiss Hamiltons
Foto: imago / Scanpix

Sesto reizi karjerā Kanādas Grand Prix svētdien uzvaru izcīnīja "Mercedes" britu pilots Lūiss Hamiltons, kuram tā bija jau trešā uzvara septiņos šīs sezonas F1 posmos.

Hamiltons bija ātrākais vakar notikušajā kvalifikācijā un dominēja sacensībās visā to garumā no starta līdz finišam. "Ferrari" pilots un kopvērtējuma līderis Sebastians Fetels, kurš kvalifikācijā bija otrais, pēc starta sadursmē ar "Red Bull" pilotu Maksu Verstapenu sabojāja priekšējo spārnu un bija spiests to nomainīt. Tas atmeta Fetelu uz beigām, taču vācietis spēja atgūties.

Septiņus apļus pirms beigām Fetels bija klāt Danielam Rikjardo, Serhio Peresam un Estebanam Okono. Pēdējo Fetels apsteidza četrus apļus pirms beigām, bet divus apļus vēlāk izdevās apdzīt arī Peresu. Fetels notvēra Rikjardo, taču dramatiskā finišā izrādījās par mazak nekā septiņām sekundes desmitdaļām lēnāks.

Hamiltonam šī bija sestā uzvara Kanādā. "Šeit izcīnīju pirmo uzvaru kvalifikācijā un pirmo uzvaru sacensībās. Atkārtot to tagad pēc desmit gadiem ir neticami īpaši," sacīja Hamiltons. Šajā sezonā Hamiltons izcīnījis trešo uzvaru, bet kopvērtējumā samazināja atpalicību no Fetela līdz 12 punktiem.

Nākamais posms 25. jūnijā norisināsies Baku trasē Azerbaidžānā.

F1 7. posms, Kanādas Grand Prix

VSportistsKomandaLaiks
1.Lūiss HamiltonsMercedes1:33:05.154
2Valteri BotassMercedes+19.783
3.Daniels RikjardoRed Bull+35.297
4.Sebastians FetelsFerrari+35.907
5.Serhio PeressForce India+40.476
6.Esteban sOkonsForce India+40.716
7.Kimi ReikenensFerrari+58.632
8.Niko HilkenbergsRenault+1:00.374
9.Lanss StrolsWilliams+1 aplis
10.Romāns GrožānsHaas+1 aplis
11.Džolions PālmersRenault+1 aplis
12.Kevins MagnusensHaas+1 aplis
13.Markuss ĒriksensSauber+1 aplis
14.Stofels VandornsMcLaren+1 aplis
15.Paskāls VerleinsSauber+2 apļi
16.Fernndo AlonsoMcLaren

Kopvērtējums

VSportistsPunkti
1.Sebastians Fetels141
2.Lūiss Hamiltons129
3.Valteri Botass93
4.Kimi Reikenens73
5.Daniels Rikjardo67
6.Makss Verstapens45

Konstruktoru kauss

VKomndaPunkti
1.Mercedes222
2.Ferrari214
3.Red Bull112
4.Force India71
5.Toro Rosso29

     [+] [-]

, 2017-06-12 08:01, pirms 7 gadiem
Kārtējais operatīvais SC raksts.

Hamja izgājiens vnk pretīgs uz podiuma. Nafig tad viņš ņēma to karogu uz podiuma, ja tā te ņēma un aizmeta...... fui.

Par gonku. Laikam jau interesantākā šogad, jo visu laiku bija kam sekot līdzi.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-12 08:11, pirms 7 gadiem
100%, ka Kimi ir Ferrari otrais pilots, jo saukt boksos uz otro pitstopu, kaut gan par 20 apļiem labākas riepas, ir viennozīmīgi saprotams, kā davai pamēģinām uz tevi kaut ko, moška Feteļš arī tad varētu to izmantot.
Verstapenam gan monstru starts, ja nebūtu nokūpējis, noteikti būtu uz pjedestāla.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-12 08:13, pirms 7 gadiem
Rikjardo Perezam vajag uzlikt alus kasti par trešo vietu..Forze India boksos pēc sacensībām droši mierīgi nebija...Pats netiek garām,un Okonu ar nelaiž garām.
Slēpts komentārs: ChupaaChubzz

     [+] [-]

, 2017-06-12 08:54, pirms 7 gadiem
Tu laikam normals neesi. Tas jau nekas, ka sakas problemas ar bremzem

     [+] [-]

, 2017-06-12 09:56, pirms 7 gadiem
Var jau teikt, ka šī bija interesantākā gonka, bet man tā galīgi nelikās - cīņa noritēja tikai pa lielam par 4-6 vietu... Būtu vēl pāris apļi, gan jau Fetels ar Rikjardo arī pacīnītos, bet šoreiz sacīkste bija par īsu... Fetels pa lielam vienīgais centās sacīksti interesantāku padarīt... kas man kremt visvairāk, ir tas, ka 2 piloti (Fetels un Verstapens), kurus abus atbalstu, izbojā viens otram gonku.. Verstapens arī baigo drosmi sadzēries, vispirms izbojā gonku Fetelam un pēcāk pats dabūja to, ko bija pelnījis... nebūtu šī viņa agresija pašā sākumā, būtu normāla gonka un, iespējams, cīņa par 1. vietu... bet līdz ar Fetela atkrišanu un Verstapena izstāšanos intriga bija zudusi, jo bija skaidrs, ka neviens vairs Hamiltonu nenoķers...

Man tomēr interesantas skaitās tās gonkas (vai jebkāda veida sacīkstes), kur notiek cīņa par 1. vietu, nevis tā, kur cīnās par 4.-6. vietu... izņēmumi ir tikai tie, kur iesaistīti latviešu sportisti...

  -2 [+] [-]

, 2017-06-12 10:30, pirms 7 gadiem
kristaps9220 rakstīja: Tu laikam normals neesi. Tas jau nekas, ka sakas problemas ar bremzem
Kam bija problemas Raikonenam kaut ka neizskatijas .Jo nevajag aizmirts ka arī komanda var regulet mašinu no boksiem kas visticamak arī tika izdarīts...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 11:01, pirms 7 gadiem
Kam bija problemas Raikonenam kaut ka neizskatijas....

Protams braukt 1:18 aplī, kamēr citi brauc 1:15, tās nav problēmas.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-12 11:04, pirms 7 gadiem
Sazvērestību teoriju piekritēji atkal var pacepties.
Bet Maksis gan ir......pīīīīī! Atkal kādam izcūkoja sacensības. Viņa izstāšanās ir pelnīta, jo Dievs nav mazais bērns.

     [+] [-]

, 2017-06-12 11:21, pirms 7 gadiem
Perezam nekad netikt top komandā , ja viņš nespēlē komandas intresēs
brīnums, ka Verstapenam nebija caura riepa pēc sadursmes ar Fetelu

     [+] [-]

, 2017-06-12 11:24, pirms 7 gadiem
gan Sainzs, gan Verstapens, gan Kvjats ir ātri braucēji , bet nu ar galvu viņi nedomā , pārāk agresīvi viņi ir, vienmēr sadursmēs iesaistās

  -1 [+] [-]

, 2017-06-12 12:55, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sazvērestību teoriju piekritēji atkal var pacepties.
Bet Maksis gan ir......pīīīīī! Atkal kādam izcūkoja sacensības. Viņa izstāšanās ir pelnīta, jo Dievs nav mazais bērns.
Tieši tā. Besī šitās kamikadzes, kuras startā iet uz visu banku, lai pēc tam vilktos pa priekšu.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-12 13:12, pirms 7 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Tieši tā. Besī šitās kamikadzes, kuras startā iet uz visu banku, lai pēc tam vilktos pa priekšu.
Un kad pats Feteļš metas iekšā ar domu, ka gan jau citi piekāpsies? Tik pat labi vakar Feteļš varēja beigt savu gonku kopā ar Okonu izlidojot ārā, pie tam, Okonam tas būtu piedodams, jo ir jauns ambiciozs pilots.
Verstapens pacēla startu, Feteļš būtu gudrāks, būtu ātrāk bremzējis, un nekas nebūtu sasists.
Un Verstapens kopā ar Hamiltonu brauca projām no pārējiem, un Botass nespēja pavilkt līdzi. Salīdzināt ar Rikardo nebūtu korekti, jo bruaca ar dzeltenām riepām, bet sākumā Rikardo ilgi sēdēja astē Raikonenam, jo RedBull ir vislabākā mehāniskā saķere, tāpēc līkumos bija viegli ar vājākām riepām noturēt pozīciju, kas bija iemesls ar Force India nespējai apdzīt par garajā taisnē.

     [+] [-]

, 2017-06-12 13:16, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Rikjardo Perezam vajag uzlikt alus kasti par trešo vietu..Forze India boksos pēc sacensībām droši mierīgi nebija...Pats netiek garām,un Okonu ar nelaiž garām.
Ja padomā ar vēsu prātu, visu sabojāja Okons. Kamēr abi sēdēja aiz Rikardo, pieejams DRS un Feteļš netika tuvāk par pussekundi. Kā Okons mēģināja apdzīt un sabremzējās, tā uzreiz abi tika apēst kā ogas, jo Ferrari jau normālā režīmā ir vismaz sekundi ātrāki, ar ātrākām riepām pret nodilušām vispār ir bez variantiem, izņemot abiem sēdēt astē un ar DRS stiept. Var redzēt, ka komandai nekādas pieredzes šādā situācijā nebija un ja Peress būtu palaidis Okonu, tad trešais uz podesta būtu Feteļš.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 13:35, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Ja padomā ar vēsu prātu, visu sabojāja Okons. Kamēr abi sēdēja aiz Rikardo, pieejams DRS un Feteļš netika tuvāk par pussekundi. Kā Okons mēģināja apdzīt un sabremzējās, tā uzreiz abi tika apēst kā ogas, jo Ferrari jau normālā režīmā ir vismaz sekundi ātrāki, ar ātrākām riepām pret nodilušām vispār ir bez variantiem, izņemot abiem sēdēt astē un ar DRS stiept. Var redzēt, ka komandai nekādas pieredzes šādā situācijā nebija un ja Peress būtu palaidis Okonu, tad trešais uz podesta būtu Feteļš.
Perezs drīzāk visu sabojāja , jo nepalaida Okonu garām kaut vai viņam bija daudz jaunākas riepas , komanda ap 53 apli palūdza Perezam lai palaiž garām Okonu , Okons visticamāk būtu apdzinis RikaRdo un būtu ieguvis pietiekmu pārsvaru ,lai Fetels nevarētu viņu noķert un apdzīt

     [+] [-]

, 2017-06-12 14:31, pirms 7 gadiem
Esteban sOkon

     [+] [-]

, 2017-06-12 15:31, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Ja padomā ar vēsu prātu, visu sabojāja Okons. Kamēr abi sēdēja aiz Rikardo, pieejams DRS un Feteļš netika tuvāk par pussekundi. Kā Okons mēģināja apdzīt un sabremzējās, tā uzreiz abi tika apēst kā ogas, jo Ferrari jau normālā režīmā ir vismaz sekundi ātrāki, ar ātrākām riepām pret nodilušām vispār ir bez variantiem, izņemot abiem sēdēt astē un ar DRS stiept. Var redzēt, ka komandai nekādas pieredzes šādā situācijā nebija un ja Peress būtu palaidis Okonu, tad trešais uz podesta būtu Feteļš.
Kas tā pa debīlu loģiku, ka FI ko zaudētu, ja būtu samainījušies ar vietām. Mož Okonam būtu cerības ko izdarīt RIC, jo Perezs nevienu uzbrukumu neuztaisīja ar visu to, ka ātrāks ir taisnēs.

     [+] [-]

, 2017-06-12 18:03, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas tā pa debīlu loģiku, ka FI ko zaudētu, ja būtu samainījušies ar vietām. Mož Okonam būtu cerības ko izdarīt RIC, jo Perezs nevienu uzbrukumu neuztaisīja ar visu to, ka ātrāks ir taisnēs.
Var redzēt, ka pirmos posmus neskatījies. Šobrīd ir tā, ka autiņiem ir brutālāka un jūtīgāka airodinamika, līdz ar to, aizmugurē var pabraukt un apdzīt tikai tāds autiņš, kas ir 3-4 sekundes aplī ātrāks, kā arī obligāts nosacījums ir priekšā braucošajam nav DRS.
Okonam nebūtu nekādu cerību uzbrukt Rikardo, jo būtu identisks Peresa scenārijs - RedBull dēļ labākas mehāniskās saķeres pat ar nobrauktām un sliktākām riepām līkumos atraujas, FI labāku riepu dēļ un lielākas jaudas dēļ tomēr paliek 1 sekundes jeb DRS zonā un tas arī būtu viss. FI abi autiņi ir vienādi, pēdējos apļos Okons pat ar DRS tā arī nespēja apdzīt bez DRS braucošo Peresu.
Un šoreiz nav un nevar būt strīdi par to, ka Feteļš visus pa vienam apēstu. Viņiem bija izredzes tikai un vienīgi braucot aiz Rikardo, aiz atpalicējiem, izmantojot DRS, neļaut Ferrari sasniegt ātruma pārsvaru, lai apdzītu. Kamēr Okons bija aiz Peresa un neuzbruka viņam, tikmēr Feteļš bija spiests braukt aizmugurē, jo taisnē netika garām, līkumos var aizmirst pārsvaru. To arī pierādīja kaut vai Sočos, kad Feteļš zaudēja iespēju uzvarēt tikai tāpēc, ka nepaspēja Massu apdzīt.
Te nebija pat jāzīlē kafijas biezumos, no FI puses bija tikai viens iespējamais scenārijs - braukt vilcienā, jo FI normālā režīmā ir vismaz pussekundi lēnāka par RedBull. Un tad par kādu vēl Rikardo apdzīšanu murgo? Pat ar pilnīgi jaunām riepām FI pret nobrauktām riepām ar RedBull vajag vairākus kilometrus garu taisni ar DRS, lai to apdzītu.

     [+] [-]

, 2017-06-12 18:21, pirms 7 gadiem
Bet ne jau tas bija gonkas lielākais moments.
Domāju, ka tāpat kā par Spā varoņdarbu Grožāns, tā tāpat par Kanādas varoņdarbu Sainss ir pelnījis vienu gonku paskatīties no malas.
Piemēram, F3 un F4 par tādiem manevriem jaunie piloti dabū diskābeli uz vienu braucienu, un diskābelis ir jāatstrādā kā trases darbiniekam, piemēram, vicināt dzelteno karogu kāda trases sektorā.

     [+] [-]

, 2017-06-12 22:09, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Var redzēt, ka pirmos posmus neskatījies. Šobrīd ir tā, ka autiņiem ir brutālāka un jūtīgāka airodinamika, līdz ar to, aizmugurē var pabraukt un apdzīt tikai tāds autiņš, kas ir 3-4 sekundes aplī ātrāks, kā arī obligāts nosacījums ir priekšā braucošajam nav DRS.
Okonam nebūtu nekādu cerību uzbrukt Rikardo, jo būtu identisks Peresa scenārijs - RedBull dēļ labākas mehāniskās saķeres pat ar nobrauktām un sliktākām riepām līkumos atraujas, FI labāku riepu dēļ un lielākas jaudas dēļ tomēr paliek 1 sekundes jeb DRS zonā un tas arī būtu viss. FI abi autiņi ir vienādi, pēdējos apļos Okons pat ar DRS tā arī nespēja apdzīt bez DRS braucošo Peresu.
Un šoreiz nav un nevar būt strīdi par to, ka Feteļš visus pa vienam apēstu. Viņiem bija izredzes tikai un vienīgi braucot aiz Rikardo, aiz atpalicējiem, izmantojot DRS, neļaut Ferrari sasniegt ātruma pārsvaru, lai apdzītu. Kamēr Okons bija aiz Peresa un neuzbruka viņam, tikmēr Feteļš bija spiests braukt aizmugurē, jo taisnē netika garām, līkumos var aizmirst pārsvaru. To arī pierādīja kaut vai Sočos, kad Feteļš zaudēja iespēju uzvarēt tikai tāpēc, ka nepaspēja Massu apdzīt.
Te nebija pat jāzīlē kafijas biezumos, no FI puses bija tikai viens iespējamais scenārijs - braukt vilcienā, jo FI normālā režīmā ir vismaz pussekundi lēnāka par RedBull. Un tad par kādu vēl Rikardo apdzīšanu murgo? Pat ar pilnīgi jaunām riepām FI pret nobrauktām riepām ar RedBull vajag vairākus kilometrus garu taisni ar DRS, lai to apdzītu.
Protams, protams. Tu vienīgais eksperts, kas skatās F1 un citi komentē izlasot rakstu.

Tajā mirklī, kad komanda prasīja Okonu palaist tur bija liela atšķirība starp riepām, kas protams, 10 apļu laikā izlīdzinājās un tad jau bija par vēlu.

braukt vilcienā, jo FI normālā režīmā ir vismaz pussekundi lēnāka par RedBull.

Un tieši tāpēc Rikjardo nevarēja atrauties, vai ne? Ir nu gan tev loģika.