Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Apsītis iekurina "Ogres" uzbrukumu un ieved komandu pusfinālā pret "Ventspili"

Emils Ozerinskis

Apsītis iekurina "Ogres" uzbrukumu un ieved komandu pusfinālā pret "Ventspili"
Kārlis Apsītis uzbrukumā. Foto: Jānis Martels

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfinālu sasnieguši "Ogres" basketbolisti, kuri īsākajā iespējamajā sērijā ar 3-0 pārvarēja valmieriešu pretestību, dueļa noslēdzošajā cīņā uzvarot ar 103:81. "Ogres" kapteinis Kristaps Dārgais statistikā atzīmējās ar "triple-double" rādītājiem.

Sērijas otrās cīņas ievadā muskuļa traumas dēļ no ierindas iekrita Niks Salenieks, kurš nebija gatavs doties laukumā arī trešajā spēlē. Līdz ar to "Valmiera Glass/ViA" komandai bija vien astoņi spēlētāji, no kuriem divi sezonas gaitā spēlējuši ļoti maz. Savukārt "Ogres" garajam spēlētājam Renāram Magonem rītdien gaidāma medicīniskā pārbaude, lai apzinātu viņa gatavību drīzumā atgriesties laukumā. Pašās spēles beigās gan arī viņš izgāja laukumā.

Sākumsastāvi:
Ogre: Lasenbergs, Zēbergs, Pinete, Dārgais, Pozņaks.
Valmiera: Karlsons, V. Vēveris, Kaufmanis, Makols, Beks.

Valmieriešiem padevās straujš spēles sākums, pēc četrām spēlētām minūtēm Valteram Vēverim ar caurgājienu panākot viesiem labvēlīgo 14:8. Pirmā ceturkšņa otrajā pusē dzirkstelīti "Ogres" uzbrukumā deva amerikānis Gerijs Taltons, palīdzot pietuvot savu vienību līdz viena metiena atstatumam. Skanot pirmā nogriežņa beigu sirēnai, Gaujas krasta komanda bija priekšā ar 26:23.

Otrajā ceturtdaļā Džastins Makols raidīja grozā tālmetienu, liekot Uldim Švēdem pieprasīt minūti. Uz rezervistu soliņa pārrunas ritēja skaļākos toņos, pēc kurām mājinieki atgriezās cīņā ar realizētu Kārļa Apsīša trejaci. Taltona rezultatīvais sniegums ļāva mājiniekiem pirmā puslaika izskaņā pārņemt cīņas vadību. Amerikānis pēc pārtvertas bumbas ātrajā uzbrukumā uzmeta to virs groza stīpas, kur uzlidoja Apsītis, atgādinot, ka tieši viņš savulaik Latvijas basketbola "Slam Dunk" konkursos bija viens no spraigākajiem Kristapa Dārgā konkurentiem. Pirms puslaika beigu sirēnas trejaci trāpīja Haruns Zrno, bet atpūtā ar pārsvaru devās "Ogre" - 51:47.

Valmieriešu spēcīgākie argumenti, lai turētos spēlē, bija Džastina Makola un Tervela Beka individuālā spēle ar muguru pret grozu. Savukārt bijušais "Valmiera Glass/ViA" spēlētājs Apsītis nepiekāpīgi cīnījās par neitrālo bumbu uz parketa, gan devās asos, rezultatīvos ierāvienos uz groza apakšu. Divreiz īsā laikā trāpot divus trejačus, Edgars Kaufmanis trešā ceturkšņa vidū samazināja starpību līdz nieka tiesai - 61:62.

Valmieriešu amerikāņi palīdzēja savai komandai atgūt vadību trīs punktu vērtībā, tomēr Saldus basketbola audzēknis Apsītis deva savu prettriecienu, bet Ernesta Kalves gūtie punkti pirms pēdējās ceturtdaļas atgrieza pārsvaru mājiniekiem (70:69).

Ulda Švēdes komandai atrāvienā palīdzēja doties Apsīša trešais realizētais trīs punktu metiens, bet sērijas pēdējās ceturtdaļas vidū divus tālos grozā ievēla Uģis Pinete, izsniedzot "Valmiera Glass/ViA" komandai bukletiņus ar apskates objektiem pavasara periodā, jo valmieriešu sezonai bija pienākušas beigas. Simts punktu slieksni "Ogrei" pārvarēja Didža Mališeva tālmetiens, nokārtojot beigu rezultātu 103:81.

"Ogres" kapteinis Kristaps Dārgais sakrāja "triple-double" rādītājus ar 13 punktiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un desmit izcīnītām bumbām zem groziem. Uzvarētāju rindās naskākais punktu krājējs bija Kārlis Apsītis, gūstot 24 punktus. No maiņas spēlē nākušais uzbrucējs trāpīja četrus no astoņiem trejačiem. Tāpat svarīgos brīžos ogrēniešu uzbrukumu ar 19 gūtiem punktiem pavilka Geijs Taltons.

"Valmiera Glass/ViA" šīs sezonas punktu mašīna Tervels Beks sezonu noslēdza ar 24 gūtiem punktiem un deviņām izcīnītām bumbām. Savukārt viņa kolēģis Džastins Makols aizsniedzās līdz divciparu skaitļiem divos rādītājos - 15 gūti punkti un 12 atlēkušās bumbas.

"Ogre" - "Valmiera Glass/ViA" 103:81 (23:26, 28:21, 19:22, 33:21)
Ogre: Apsītis 24, Taltons 19 (7 rez.p.), Zēbergs 14, Dārgais 13 (11 rez.p., 10 atl.b.), Kalve 9, Pinete 8, Pozņaks 6, Lasenbergs 5, Mališevs 5, Lastiņš, Magone.
Valmiera: Beks 24 (9 atl.b.), Makols 15 (12 atl.b.), Zrno 12, Karlsons 11 (7 rez.p.), Kaufmanis 10, V. Vēveris 6, R. Vēveris 3, Tokovenko.

"Ogre" ar "Ventspili" tikusies trīs reizes LBL izslēgšanas spēļu pusfinālu sērijās pēdējo piecu gadu laikā. Visās trīs tikšanās reizēs cīņu par vietu finālā uzvarēja Kurzemes komanda.

LBL izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināls

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērija
Ogre – Valmiera Glass/ViA104:6692:79103:81--3-0
Liepāja – Latvijas Universitāte93:6567:8213.04.15.04.17.04.*1-1

LBL ceturtdaļfināla spēles

DatumsSpēleRezult.Labākie
05.04.Ogre - Valmiera Glass/ViA104:66Apsītis 20 p. – Beks 14 p.
06.04.Liepāja - Latvijas Universitāte93:65K. Miglinieks 18 p. – Vīksne 15 p.
09.04.Valmiera Glass/ViA - Ogre79:92Makols 21 p. – Dārgais 21 p. (16 atl.b.)
10.04.Latvijas Universitāte - Liepāja82:67Vīksne 16 p. – Vanags 14 p.
12.04.Ogre - Valmiera Glass/ViA103:81Apsītis 24 p. – Beks 24 p. (9 atl.b.)
13.04.Liepāja - Latvijas Universitāte19.00
15.04.Latvijas Universitāte - Liepāja18.00
17.04.Liepāja - Latvijas Universitāte *

  +3 [+] [-]

, 2023-04-12 20:50, pirms gada
Kad vasarā rakstiju, ka Valmiera atkal būs aiz LU, tad valmieriešu fani aktivi bļāva pretī. Valmierai panākums, ka nebija - 100 trīs spēļu summā. Sezonas beigas arī Valmieras fanu čīkstuļiem ar wolmar un veselīgo priekšgalā. Viņuprāt, tiesneši dara visu, lai neļautu valmieriešu komandai uzvarēt. Būs jēdzīgs pusfināls, jo Valmieras uzvaras gadījumā intrigas nebūtu nekādas. Jagaida vasara, Valmieras kluba jaunie papildinājumi, kā arī veselīgā slavas dziesmas, ka nu tik tas būs zvers un izdosies tabulā apsteigt LU studentus.

  +3 [+] [-]

, 2023-04-12 21:22, pirms gada
Pirms sezonas Valmieras basketa fani un, jo īpaši viens basketa fans stāstīja, ka mērķis ir audzināt jaunos talantus, cik superīgi un perspektīvi jaunie savākti, cik izcils treneris. Sezonas laikā mainīts treneris - tad pēkšņi, o, jā tas nebija labs, bet Virsis gan lietas koks un Vecvagars vispār būs nezvērs (tas, ka trenera pieredzes nav, tas nekas). Sezonas izskaņā apsmej igauņu klubu saukājot par LBL2 vidusmēra klubu, tas nekas, ka paši turpat vien tabulā blakus bija. Kad tam pašam lūzerklubam sezonas pēdējā spēlē zaudēja to nosauca par gatavošanos cīņām ar Ogri. Sagatavojās izcili, ja sērijā 0.3. Un ja tiks čīkstēts par tiesnešiem, kā pēc otrās spēles - vismaz trešajā spēlē jautājumu tiesnesim netrūka, taču vairumā diskutablās epizodes bija tieši par labu Valmierai un pie -22 tiesnesi vainot neklātos, jo īpaši, ja Ogres s5 ar piezīmēm gāja smagāk, kā Valmierai.
Nav nekas pret Valmieras basketbola komandu, tikai kacina atsevišķi fani ar vienu īpatni priekšgalā, kas klubu, kurā šobrīd ir konkrēts bardaks, darbi nesakrīt ar vārdiem un no tiešām simpātiskas komandas ir palicis par kārtējo "talantu fabriku" vārdos nevis darbos, slavē pie katras iespējas un nespēj atzīt, ka tur līdzīgi, kā pirms neilga laika Liepājā tiek pieļauts nepareizs lēmums pēc nepareiza lēmuma.
Protams, izaugsme ir - sezonas sākumā Ogrei zaudēja ar 50 nevis 22 punktiem. Reāli - izņemot atsevišķus kadrus, nešķiet, ka tur ir "baigais materiāls". Un "talantu fabrikā" nepieklājīgi daudz leģionāru.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-12 21:51, pirms gada
ta nu gan Vanga - prognozēt, ka LU būs virs Valmieras.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-12 21:59, pirms gada
Valmiera ir kā Origo 2. stāvs: it kā Latvijā, bet pilns ar svešzemju miskastniekiem, un smird pēc čurām

     [+] [-]

, 2023-04-12 22:20, pirms gada
garais un wolmārs jau n gadus stāsta, ka nu tik būs, nu tik būs. Vienu gadu uz parādiem paņēma turzu, atkal 20 gadus var stāstīt, ka nu tik būs. Pat Ventspils jefiņi jau samierinājušies un piezemētāki kļuvuši. Bet wolmāri turpina stāstīt, ka stabili uz medaļām iet.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-12 22:56, pirms gada
Tik daudz laba vēlējumu te salasījos. Varētu šos komentārus tēlaini nosaukt par dejām uz kapa, bet kapa ta nav. Joprojām nav! Valmieras basketbols joprojām ir dzīvs, pie mums viss notiek un, esmu par to pilnīgi pārliecināts, viss notiks arī turpmāk!
Te viens kaut kādu turzu pieminēja... Patīk tas vai nē, bet Valmierai šajā gadu tūkstotī ir Latvijas čempionu tituls vīru basketbolā. Un paliks vienmēr! To, skauği, iekaliet savos pauros! Kad tā atkal būs - kas to lai zina, bet šis zelts paliks vienmēr.
Dažādu fēleru pēc šī sezona Valmiera Glass/ViA puikām nesanāca tā labākā. Par vainīgajiem lai spriež kluba vadība, arī abi bračkas Bertāni. No kļūdām jāmācās. Ceru, ka tas tiks darīts. Bet treneru saimei un puikām - paldies par šo sezonu. Kaut suņi rej, Valmierä joprojäm mīl basketbolu un savu komandu arīdzan!

     [+] [-]

, 2023-04-13 00:49, pirms gada
wolmar rakstīja: Tik daudz laba vēlējumu te salasījos. Varētu šos komentārus tēlaini nosaukt par dejām uz kapa, bet kapa ta nav. Joprojām nav! Valmieras basketbols joprojām ir dzīvs, pie mums viss notiek un, esmu par to pilnīgi pārliecināts, viss notiks arī turpmāk!
Te viens kaut kādu turzu pieminēja... Patīk tas vai nē, bet Valmierai šajā gadu tūkstotī ir Latvijas čempionu tituls vīru basketbolā. Un paliks vienmēr! To, skauği, iekaliet savos pauros! Kad tā atkal būs - kas to lai zina, bet šis zelts paliks vienmēr.
Dažādu fēleru pēc šī sezona Valmiera Glass/ViA puikām nesanāca tā labākā. Par vainīgajiem lai spriež kluba vadība, arī abi bračkas Bertāni. No kļūdām jāmācās. Ceru, ka tas tiks darīts. Bet treneru saimei un puikām - paldies par šo sezonu. Kaut suņi rej, Valmierä joprojäm mīl basketbolu un savu komandu arīdzan!
nunu , kad sadevāt, sūdīgie tipsteri, nepareizas stafkas rūjēniešiem,no jums Valmieras pilsētā ne smakas nebija, kad jūs mēģināja atrast

     [+] [-]

, 2023-04-13 01:00, pirms gada
wolmar rakstīja: Tik daudz laba vēlējumu te salasījos. Varētu šos komentārus tēlaini nosaukt par dejām uz kapa, bet kapa ta nav. Joprojām nav! Valmieras basketbols joprojām ir dzīvs, pie mums viss notiek un, esmu par to pilnīgi pārliecināts, viss notiks arī turpmāk!
Te viens kaut kādu turzu pieminēja... Patīk tas vai nē, bet Valmierai šajā gadu tūkstotī ir Latvijas čempionu tituls vīru basketbolā. Un paliks vienmēr! To, skauği, iekaliet savos pauros! Kad tā atkal būs - kas to lai zina, bet šis zelts paliks vienmēr.
Dažādu fēleru pēc šī sezona Valmiera Glass/ViA puikām nesanāca tā labākā. Par vainīgajiem lai spriež kluba vadība, arī abi bračkas Bertāni. No kļūdām jāmācās. Ceru, ka tas tiks darīts. Bet treneru saimei un puikām - paldies par šo sezonu. Kaut suņi rej, Valmierä joprojäm mīl basketbolu un savu komandu arīdzan!
Precizak pateikt nav iespejams! Stradajam un ejam talak! Tiekas nakamaja 2023/2024 sezona!