Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: punktiņš, punktiņš, komatiņš jeb turku alerģijas Rīgā

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: punktiņš, punktiņš, komatiņš jeb turku alerģijas Rīgā
"Basaksehir" vārtsargs Rīgā plāta rokas. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/FK RFS

Meklējot skapī šalli un ziemas jaku, Dīvāna eksperts pamanīja arī stūrī nobāztu Rīgas "Dinamo" hokeja kreklu. Bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem par šīs komandas atbalstīšanu 10 gadu garumā Dīvāna eksperts to iestūma vēl dziļākā stūrī un, cerot, ka neviens nekad nevaicās par sporta fanošanas gaitām iepriekšējos astoņos gados, sāka domāt par dzīves neizskaidrojamajām mistērijām, piemēram, Pasaules kausu futbolā ziemā un Turcijas alerģiju pret Latvijas futbolu.

Turcijas futbola smagsvars "Basaksehir" Eirokausu sezonu iesāka ar diviem ātriem nokautiem. Ar 4:0 turki iedeva pa muti Skotijas "Hearts" un pēc tam ar 3:0 uz dēļiem atstāja slaveno "Fiorentina". Nevar īsti pārmest, ka pēc tam arī uz Rīgu turki atbrauca ar pirkstiem gaisā, gatavi graut kaut kādus latviešus, taču pagājušajā ceturtdienā nekāda graušana "Skonto" stadionā nesanāca. Lai sāktu graut, parasti vajadzīgi vismaz vieni vārti, un "Basaksehir" tos tā arī nemaz neguva, nospēlējot neizšķirti (0:0).

Kas īsti Turcijas futbolistiem nepatīk Latvijas sakarā, tas ir uzmanības vērts jautājums. Nav Turcija varbūt tāds supergrands kā Spānija vai Francija, taču pilnīgi noteikti visos futbola līmeņos kotējas augstāk nekā Latvija, izņemot brīdi, kad vajag aizvadīt savstarpējas spēles. Izlašu līmenī abām izlasēm ir pilnīgi neloģiska vienāda bilance (kopš 2003. gada katrai pa uzvarai, zaudējumam un četriem neizšķirtiem), un tagad arī klubu līmenī lielajam "Basaksehir" Rīgā nekas nesanāca.

Protams, pēc mača turkiem pēcspēles intervijās nepatika ne stadions, ne zālājs, ne RFS spēles stils. Ja viņiem pavaicātu, turki gan jau atzītos arī savā nepatikā pret Rīgas mākoņu nokrāsu un stadionam garām braucošajām mašīnām, kas patraucēja spēlē pret RFS. Par pašu spožāko "fair play" izteiksmi Turcijas spēlētāju komentārus īsti nenosauksi, taču Latvijas čempioniem gan par turku problēmām ne silts, ne auksts, un, kā Dīvāna ekspertam stāsta pilnīgi uzticami anonīmie avoti, komandas boss Māris Verpakovskis uz pēcspēles tikšanos ar "Basaksehir" delegātiem ieradies, uz pirkstiem skaitot RFS paveikto Konferences līgas pirmajā aplī, proti, punktiņš, punktiņš un viens komatiņš ar pa vidu trāpījies.

Objektīvāki futbola novērotāji gan tāpat var iebilst, ka pēc pirmā apļa RFS ar diviem punktiem ir pēdējā vietā savā A apakšgrupā, taču fakts ir tāds, ka pirmā apļa RFS saglabā reālistiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. "Hearts" ir tikai par punktu vairāk, kamēr "Fiorentina" ir tikai četri punkti. Un Eirokausu debitantiem RFS tas jau pats par sevi ir atzīmējams sasniegums. Te Dīvāna eksperts atkal sit sev uz pleca, atgādinot, ka jau vasarā rakstīja, ka kvalifikācijas spēlēs nepārliecinošais sniegums bija tikai gatavošanās, RFS bosiem labi zinot, ka īstie mači sāksies tikai grupu turnīrā.

Tagad ceturtdien būs jāaizvada otrā apļa pirmā spēle, vēlreiz tiekoties pret "Basaksehir". Šoreiz spēle būs Turcijā, un "Viaplay" tiešraidē RFS mēģinās ielikt savu artavu tajā brīnumā, ko futbolā pazīst kā Latvijas-Turcijas attiecības laukumā. Dīvāna eksperts no visas sirds liek cerību uz to, ka arī pēc ceturtdienas spēles turku spēlētāji atnāks uz intervijām ar vārdiem "pff, uz šitāda laukuma jau nevar paspēlēt" un "tas jau nav futbols, kad pretinieki aizsargājas". Pilnam komplektam vēl tikai pietrūktu turku pārmetuma "viņi mums izjauca visu taktiku, kad palika mazākumā, jo mēs bijām gatavojušies normālam futbolam 11:11".

Konferences līgas A grupas tabula

VKomandaUNZVārtiP
1.Basaksehir2107:07
2.Fiorentina1114:44
3.Hearts1022:73
4.RFS0211:32

  +1 [+] [-]

, 2022-10-11 14:33, pirms gada
Diez vai uzlēks augstāk par dirsu

     [+] [-]

, 2022-10-11 20:52, pirms gada
Ehh, būtu uzvarējuši Hearts, tad tik tiešām varētu domāt par playoffu, bet nu, ja būs lemts, tad tāpat tiks.