Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Jaks: "Vienmēr cenšos palīdzēt uzbrucējiem, bet neaizmirstu par tiešajiem pienākumiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jaks: "Vienmēr cenšos palīdzēt uzbrucējiem, bet neaizmirstu par tiešajiem pienākumiem"
Jānis Jaks. Foto: Jurijs Kuzmins khl.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Sochi" latviešu aizsargs Jānis Jaks atklāj, ka pasaules čempionātā centās parādīt savu spēli, taču neplānoja, ka pēc tam jau būs gatavs līgums ar klubu.

KHL jūs atzina par pirmās nedēļas labāko aizsargu. Esat pārsteigts?
- Šī ir mana pirmā pilnvērtīgā sezona KHL. Pat nezināju, ka labākie spēlētāji tiek izvēlēti ne tikai katru mēnesi, bet arī katru nedēļu. Tā kā biju patīkami pārsteigts. Negaidīju! Bet tas ir tikai sezonas sākums, mums priekšā ir garš ceļš. Iegūt labākā aizsarga titulu īpaši svarīgi ir sezonas sākumā, jo tas dod pārliecību nākotnei.

Varat nosaukt KHL labāko aizsargu?
- Biju daudz dzirdējis par Darenu Dicu no "Barys". Pēc tam pasaules čempionātā spēlēju pret viņu. Tas ir aizsargs, kurš lieliski kustas un labi met. No līgas aizsargiem viņu esmu ievērojis visvairāk.

Kluba ģenerāldirektora vietnieks Aleksejs Badjukovs jūs nosauca par divpusēju aizsargu ar gaišu galvu. Varat piekrist tādam raksturojumam?
- Vienmēr esmu centies palīdzēt uzbrucējiem, tajā pašā laikā neaizmirstu par saviem tiešajiem pienākumiem. Gaiša galva? Droši vien tas ir par to, ka cenšos pieņemt nestandarta lēmumus - piemēram, kā pirms sezonas pret "Avtomobilst".

Soču turnīrā jūsu vārtu guvums bija satriecošs. Ko tādu var gaidīt arī regulārajā čempionātā?
- Domāju, ka visi ir redzējuši to vārtu guvumu. Tagad mūsu konkurenti jau zina, ka varu paveikt ko tādu, un būs uzmanīgāki. Tā kā man nebūs viegli to atkārtot. Bet paskatīsimies [smaida].


"Sochi" jūs ievēroja aizvadītajā pasaules čempionātā Rīgā. Tur centāties sevi parādīt potenciālajiem darba devējiem?
- Zināju, ka tas man būs pluss, ja sevi labi parādīšu. Tomēr neplānoju, ka no čempionāta aizbraukšu ar gatavu līgumu. Centos parādīt savu spēli. Labi, ka galu galā ievēroja.

Kā jūtaties leģionāra statusā? No pieciem ārzemniekiem vienmēr prasa daudz.
- Saprotu: ja kaut kas būs ne tā, tad vispirms prasīs no mums. Zinu, ka ir jāiemet, nedrīkst atslābināties. Bet katru minūti nedomāju, ka esmu leģionārs, vienkārši cenšos parādīt savu hokeju. Galvu nepiepildu ar liekām domām.

Kā ir spēlēt komandā, uz kuras panākumiem reti kurš cer?
- Tas dod lielāku grūdienu. Mēs vēlamies pierādīt, ka varam. Man pat ir interesantāk spēlēt komandā, kas vēl neko nav izcīnījusi. Amerikā bija tā, ka koledžā sāku spēlēt komandā, kas atradās pēdējās vietās, bet mēs to pacēlām uz augšu - tādi stāsti uzvelk.

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2021-09-11 15:02, pirms 3 gadiem
Pavirši skatoties liekas, ka čalis šārkos kapā.