Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Paralimpiskajām spēlēm Parīzē kvalificējas arī šāvēja Kanopka

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Paralimpiskajām spēlēm Parīzē kvalificējas arī šāvēja Kanopka
Margita Kanopka. Foto: Matīss Markovskis

Šāvēja Margita Kanopka kļuvusi par astoto sportisti, kas oficiāli kvalificējusies Parīzes paralimpiskajām spēlēm un pievienosies Latvijas delegācijai ceļā uz Parīzi. Šī ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad tik augsta līmeņa sacensībās Latvija tiks pārstāvēta paralimpiskajā šaušanā.

Margita startēs šaušanas disciplīnā ar pneimatisko pistoli 10m klasē. Kopā ar viņu uz Parīzi dosies arī treneris Kristers Kolužs, kurš ir šāvējs un starptautiska līmeņa šaušanas tiesnesis. Šīs būs sportistes pirmās Paralimpiskās spēles viņas karjerā.

“Ļoti daudz domāju, cik ļoti vēlos, lai man piešķirtu šo iespēju – doties uz Paralimpiskajām spēlēm. Un šodien no rīta – tik forša ziņa! Paldies visiem, kas mani stutē, stumj un bīda, jo bez atbalsta nekas jau nenotiek. Tagad daudz darbiņa priekšā!”

“Esam ļoti priecīgi, ka jau esošos sporta veidus, kurus Latvija pārstāvēs Parīzē, papildina arī paralimpiskā šaušana. Margita bija faktiski pirmais cilvēks Latvijā, kas izrādīja interesi par šaušanas sportu – viņa arī šo sporta veidu ar mūsu atbalstu Latvijā sāka attīstīt. Tas pierāda, ka, ja ir kāds, kurš ir gatavs rūpēties par kādu konkrētu sporta veidu, Paralimpiskās spēles nav tikai sapnis – tas ir arī sapņa piepildījums,” pauž Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

Kanopka ar paralimpisko šaušanu nodarbojas kopš 2016. gada, un sākotnēji tā bijusi hobija līmeņa nodarbošanās. Redzot pastiprinātu interesi par para šaušanu, sportiste sāka organizēt vietējā līmeņa sacensības Tukuma šautuvē. Šobrīd sportistes organizētās šaušanas sacensības radījušas interesi visā Latvijā, kā arī Lietuvā.

Līdz ar šāvējas Margitas Kanopkas kvalificēšanos Paralimpiskajām spēlēm, šobrīd Latvijas delegācija Parīzē sastāv no 8 sportistiem 5 sporta veidos. Diāna Krūmiņa, Aigars Apinis, Edgars Bergs un Emīls Dzilna startēs vieglatlētikā, Rihards Snikus startēs paralimpiskajā iejādē, Oskars Gailišs startēs riteņbraukšanā, Jurijs Semjonovs startēs peldēšanā, savukārt Margita Kanopka startēs šaušanā.

Izmantotie resursi:
https://www.lpkomiteja.lv/jaunumi/p...