Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Miliks: Polija nav nekāda favorīte, jo vēl neko nav uzvarējusi

Rolands Eliņš

Miliks: Polija nav nekāda favorīte, jo vēl neko nav uzvarējusi
Arkadiušs Miliks
Foto: AFP/Scanpix

Polijas futbola izlases uzbrucējs Arkadiušs Miliks sarunā ar UEFA pārstāvjiem noraidīja pieņēmumu, ka viņa pārstāvētā komanda rītdienas mačā pret Ziemeļīriju būs favorītes lomā.

„Jūs sakāt, ka Polija pret Ziemeļīriju ir favorīte? Nē, nē, nē,” pārliecināts norādīja Arkadiušs Miliks, 22 gadus vecais Amsterdamas „Ajax” uzbrucējs, kurš bija labākais rezultatīvo piespēļu izdalītājs visā Eiropas atlases ciklā. „Pirmkārt, Polija vēl ne reizi nav uzvarējusi nevienā „Euro” finālturnīra spēlē. Mēs neuzvarējām Pasaules kausā pirms diviem gadiem un Eiropas čempionātā pirms četriem gadiem – mēs vispār vēl neko neesam uzvarējuši!”

Miliks piekrita, ka kvalificēšanās „Euro 2016”, kuras ietvaros tika uzvarēta arī Vācija, ir bijis labs panākums, taču nepieciešams uzstādīt augstākus mērķus. Miliks gan uzsvēra, ka, domājot par saviem mērķiem, nedrīkst nenovērtēt konkurentus, kuri dara to pašu.

„Skaidrs, ka izjūtu to, ka Polijā ir milzīgas cerības uz mūsu izlasi,” atzina Miliks. „Troksnis ir sacelts liels – uz mums uzlikts pamatīgs spiediens, visi sagaida un pieprasa uzvaras. Taču es pats cenšos to visu nolikt malā un vienkārši izbaudīt finālturnīra atmosfēru. Mums nav noteikts konkrēts mērķis, sak, mēģināsim tikt finālā. Vispirms jātiek ārā no grupas. Jātiek skaidrībā ar A, lai varētu sākt domāt par Z.”

„Polija spēlēja uzbrūkoša tipa futbolu jau atlases ciklā, un noteikti mēģināsim to darīt arī tagad,” turpināja Miliks. „Ļoti svarīgi, lai pret Ziemeļīriju aizvadītu labu spēli, tas dotu atspēriena punktu visam pārējam turnīram.”

Polijā ir šaubas par pussarga Kamila Grosicka dalību spēlē traumas dēļ. Viņš būtu stabils pamatsastāva dalībnieks, taču pārbaudes mačā pret Lietuvu guva savainojumu, no kura cenšas paspēt atlabt. „Ļoti, ļoti vēlos spēlēt, visi draugi un ģimene man zvana un lūdz, lai palīdzu izlasei. Taču šobrīd to nezinu,” sacīja Grosickis. „Pat ja būšu par 98% gatavs spēlei, laukumā nedošos, jo EČ finālturnīrā nepieciešami visi 100%.”

Mačs pret finālturnīra debitanti Ziemeļīriju sāksies rīt 19:00 pēc Latvijas laika. Polija finālturnīrā spēlēs trešo reizi, bet, kā jau Miliks atgādinājis, vēl nevienu uzvaru nav izcīnījusi – sešās spēlēs trīs neizšķirti un trīs zaudējumi. Vēl C apakšgrupā spēlē arī Vācija un Ukraina. Jāatgādina, ka "Olybet" bukmeikeru aplēsēs pirms turnīra sākuma Polijas koeficients iegūt čempionu titulu bija desmitais augstākais 24 dalībnieču vidū.

Izmantotie resursi:
Milik outraged by talk of Polish complacency -...

  +2 [+] [-]

, 2016-06-11 18:11, pirms 8 gadiem
Mača sākums nevis 20.00, bet gan 19.00 pēc Latvijas laika!