Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Brīvais aģents Gusevs pēc "Devils" pamešanas pievienojas Floridas "Panthers"

Agris Suveizda

Brīvais aģents Gusevs pēc "Devils" pamešanas pievienojas Floridas "Panthers"
Ņikita Gusevs pret Bufalo "Sabres" vārtsargu Līnusu Ullmarku. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Floridas "Panthers" paziņojusi par viena gada līguma parakstīšanu ar krievu uzbrucēju Ņikitu Gusevu, kurš kļuva nevajadzīgs Ņūdžersijas "Devils".

Viena no Austrumu divīzijas pastarītēm Ņūdžersijas "Devils" nolēma ar līguma izpirkšanas palīdzību atbrīvoties no sava otrā dārgākā uzbrucēja Ņikitas Guseva, kuram vasarā būtu beidzies divu gadu līgums par deviņiem miljoniem ASV dolāru. 28 gadus vecais Gusevs šosezon bieži atstāts rezervē vai nosūtīts uz taksometra sastāvu un 20 spēlēs sakrāja tikai piecus (2+3) punktus un negatīvu lietderību -12. Debijas sezonā līgā Gusevs 66 spēlēs izcēlās ar 44 (13+31) punktiem un negatīvu lietderību -15. Gusevs ar Panthers" vienojušies par viena miljona līgumu.

Ņūdžersijas "Devils" tikmēr veikusi darījumu ar Vašingtonas "Capitals", iegūstot 23 gadus veco šveiciešu aizsargu Jonasu Zīgentāleru, kurš ar "Capitals" oktobrī noslēdza viena gada līgumu par 800 tūkstošiem dolāru. Pagājušajā sezonā Zīgentālers 64 spēlēs sakrāja deviņus (2+7) punktus, 43 soda minūtes un pozitīvu lietderību +11, bet šosezon viņš septiņos mačos ticis pie negatīvas lietderības -3 un palicis bez punktiem. "Devils" pretī deva nosacītu trešās kārtas izvēli. Zīgentālers 2015. gadā tika draftēts otrajā kārtā.

Maiņu veica arī Monreālas "Canadiens" un Detroitas "Red Wings". Monreāla ieguva 29 gadus veco amerikāņu aizsargu Džonu Merilu, kuram ir spēkā vienas sezonas līgums par 925 tūkstošiem, un pretī deva fārmkluba uzbrucēju Heidenu Verbīku, kuram šis ir pēdējais gads trīs sezonu līgumā par 2,33 miljoniem, un piektās kārtas izvēli. Merils, pirms tam trīs gadus pavadījis Vegasas "Golden Knights", šosezon 36 spēlēs nopelnījis piecas rezultatīvas piespēles un pozitīvu lietderību +2.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/panthers/news/f...
https://twitter.com/PierreVLeBrun/s...
https://twitter.com/NJDevils/status...
https://twitter.com/CanadiensMTL/st...