Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Badosa pēc Bārtijas pieveikšanas bez lielām iespējām pusfinālā zaudē Kudermetovai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Badosa pēc Bārtijas pieveikšanas bez lielām iespējām pusfinālā zaudē Kudermetovai
Veronika Kudermetova. Foto: AFP/Scanpix

Abos Čārlstonas WTA 500 turnīra pusfinālos uzvarētājas tika pie samērā viegliem panākumiem. Veronika Kudermetova (WTA 38.) ar 6:3, 6:3 sakāva Paulu Badosu (WTA 71.), un Danka Koviniča (WTA 91.) ar 6:3, 6:2 apspēlēja Onsu Žabūru (WTA 28.).

Paula Badosa piektdienas vakarā guva karjeras lielāko uzvaru, pieveicot ranga līderi Ešliju Bārtiju, bet nākamajā mačā pēc tik liela panākuma nespēlēja pietiekami labi, lai varētu nopietni apdraudēt Veroniku Kudermetovu, kurai viņa šogad zaudēja arī sezonas pirmajā nedēļā Abū Dabī (4:6, 6:4, 1:6). Krievijas tenisistei kopumā 3-0 bilance, esot pārākai arī 2019. gadā Indianvelsā ar 6:3, 6:2.

Čārlstonas pusfināls sākās ar Kudermetovas "sauso" breiku, viņa pretinieci nobreikoja arī seta pēdējā geimā, bet pašai setā vajadzēja atspēlēt tikai vienu breikbumbu, ko viņa paveica ceturtajā geimā ar eisu. Badosa 2. setā ievadā no 0:2 panāca izlīdzinājumu, bet Kudermetova pēc tam uzvarēja vairāk nekā 10 minūtes ilgā piektajā geimā, kurā atvairīja divas breikbumbas, apturot spānietes izrāvienu.

Spānijas tenisistei astotajā geimā pēc divām dubultkļūdām un viena Kudermetovas uzbrukuma 0:40 problēma. Viņa atspēlēja pirmās divas breikbumbas, bet ar trešo galā netika, kad Veronika jaudīgi uzbruka otrajai servei. Kudermetova pie 5:3 izservēja maču, to pabeidzot ar diviem eisiem pēc kārtas. Viņai bija gandrīz divreiz vairāk tīri uzvarēto izspēļu (28:15).

Kudmertovai svētdien būs sezonas un arī karjeras otrais fināls. Viņa janvārī Abū Dabī zaudēja Arinai Sabaļenkai. Kudermetova ceļā uz Čārlstonas finālu nav zaudējusi nevienā setā. Tikmēr Badosai pēc sestdienas fiasko ir 0-4 bilance WTA pusfinālos, viņa pirmoreiz spēlēja augstāka līmeņa pusfinālā par WTA 250.

Onsa Žabūra favorītes statusā kapitulēja iepriekš vienīgajā savstarpējā cīņā uzvarētajai Dankai Koviničai, kuru viņa 2018. gadā ar 6:2, 6:1 sagrāva ITF turnīrā Budapeštā (arī uz māla seguma). Tunisiete šoreiz bija ļoti vāja un vienā no mača posmiem pat zaudēja septiņos geimos pēc kārtas. Koviniča trešo reizi spēlēs WTA finālā (0-2), pirmoreiz tik tālu tiekot WTA 500 turnīrā.

Arī WTA 250 turnīrā Bogotā abām finālistēm vēl nav titulu, turklāt viena no finālu sasniegušajām spēlētajām ir kolumbiete – 19 gadus vecā Marija Kamila Osorio Serrano (WTA 180.), kura savā pirmajā finālā tiksies ar slovēnieti Tamāru Zidanšeku (WTA 93.). Viņai tas būs otrais fināls (0-1).

"Volvo Car Open", WTA 500 turnīrs Čārlstonā uz zaļā māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Danka Kovinic – (12) Ons Jabeur6:3 6:2
(15) Veronika Kudermetova – Paula Badosa6:3 6:3

"Copa Colsanitas", WTA 250 turnīrs Bogotā uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Tamara Zidansek – Viktoriya Tomova6:3 7:5
Maria Camila Osorio Serrano – Harmony Tan6:1 6:2