Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Prizma" izrauj uzvaru pēdējā minūtē un nonāk soli līdz pusfinālam

Rolands Eliņš

"Prizma" izrauj uzvaru pēdējā minūtē un nonāk soli līdz pusfinālam
Divu vārtu autors Jurijs Kļujevskis spēlē pret "Zemgale/LLU"
Foto: Ruslans Antropovs

Latvijas hokeja Virslīgā ceturtdaļfināla sērijā pret „Zemgali/LLU” vadībā izvirzījās „Prizma”, kas šodien uzvarēja 3:2, bet sērijā līdz trim uzvarām ir priekšgalā ar 2-1. „Prizmas” sastāvā divus vārtus guva Jurijs Kļujevskis, bet uzvaru pēdējā minūtē izrāva Eduards Hugo Jansons.

Ceturtdaļfināla pirmajās divās spēlēs „Zemgale/LLU” un „Prizma” uzvaras bija dalījušas uz pusēm, turklāt abas reizes rezultāta starpība nebija lielāka par vieniem vārtiem, līdz ar to trešais mačs bija svarīga cīņa par iniciatīvu sērijā.

Šodienas mačā pirmā vadībā izvirzījās izbraukumā spēlējošā „Zemgale/LLU”, kas izmantoja divu vīru vairākumu. Ar vārtu guvumu atzīmējās Raivis Kurņigins, kurš precīzi meta 11. minūtē.

Otrajā periodā „Prizmai” bija pāris iespējas vairākumā, taču neizšķirts tika panākts tieši pēc sava mazākuma izciešanas, kad vārtus guva Jurijs Kļujevskis. Savukārt trešo periodu „Prizma” iesāka īpaši apņēmīgi un saņēma par to balvu – Kļujevskis vēlreiz bija uzbrukuma smailē un pārspēja „Zemgales” vārtsargu Nikolaju Žurkovu ar metienu no visai asa leņķa, toties negaidītu un aši izdarītu.

„Zemgale/LLU” metās atspēlēties un tai bija teicama iespēja pēc piespēles gar vārtiem, taču „Prizmas” vārtsargs Edgars Lūsiņš tomēr paspēja pārvietoties un atvairīt metienu no tuvas distances. Emocijas hallē sita augstu vilni, taču vietējos līdzjutējus uz brīdi tomēr sarūgtināja Matīss Gelažis, kurš vārtu priekšā sagaidīja Sanda Zolmaņa piespēli un panāca neizšķirtu 2:2 105 sekundes pirms pamatlaika beigām.

„Prizma” iepriekš bija nedaudz iesēdusies aizsardzībā, taču rezultāta un tam sekojošā taktikas maiņa neizsita komandu no līdzsvara. Uzreiz sekoja veiksmīgs uzbrukums, kurā Eduards Hugo Jansons 41 sekundi pirms pamatlaika beigām izrāva „Prizmas” uzvaru ar 3:2. „Zemgalei” spēlējot ar tukšiem vārtiem, „Prizma” vēl vienreiz raidīja ripu vārtos, taču mirkli par vēlu, sirēna paspēja atskanēt pirms ripa šķērsoja vārtu līniju, kas gan netraucēja „Prizmai” svinēt uzvaru un vadību sērijā.

„Zemgales/LLU” un „Prizmas” dueļa uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar „Liepāju”, savukārt otrā ceturtdaļfinālā „Kurbads” ar 2-0 vadībā pret hokeja skolu „Rīga” un droši soļo pretim pusfinālam pret „Mogo”. Abu ceturtdaļfinālu nākamās spēlēs paredzētas rīt.

”Prizma”-”Zemgale/LLU” 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Vārti: 10:10 Kurņigins (Gelažis) 0:1, 35:48 Kļujevskis (Lukaševskis, Grīnbergs) 1:1, 41:22 Kļujevskis (Grīnbergs, Lukaševskis) 2:1, 58:05 Gelažis (Zolmanis) 2:2, 59:19 Jansons (3:2
Soda minūtes: 8:8
Vārtsargi: Edgars Lūsiņš – Nikolajs Žurkovs

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-03-11 22:41, pirms 8 gadiem
Prizmas uzvara, tīrāka haļava
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-11 23:53, pirms 8 gadiem
Jā, nu Žurkovam šī noteikti nebija veiksmīgākā spēle karjerā.. Zemgalei vispār šodien veiksmes pietrūka- divreiz tukšos vārtos netrāpīt.. bet vispār komandas līdzīgas, līdz ar to arī hokejs gana sīvs un aizraujošs.

     [+] [-]

, 2016-03-12 01:17, pirms 8 gadiem
Prizmu laikam Lūsiņš velk...