Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" rīta treniņā uz ledus tikai daļa komandas, aiz laukuma apmales… māņticība

Jānis Celmiņš

"Dinamo" rīta treniņā uz ledus tikai daļa komandas, aiz laukuma apmales… māņticība
Artis Ābols
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Rīgas „Dinamo” komanda šorīt aizvadīja pirmsspēles treniņu, gatavojoties vakarā gaidāmajai Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas ceturtajai spēlei pret Doņeckas „Donbass” vienību. Uz ledus pēc vakardienas mača šorīt izgāja tikai desmit laukuma spēlētāji un trīs vārtsargi, bet aiz ledus laukuma apmales virmoja… māņticība.

Vakar „Dinamo” komanda prata gūt septiņus vārtus pret labāko aizsardzības komandu Kontinentālās Hokeja līgas regulārajā turnīrā, un šodien abas komandas uz „Arēnas Rīga” ledus izies otrreiz. Rīta treniņa uz ledus no rīdziniekiem izgāja vien Marsels Haščāks, Roberts Bukarts, Rustams Begovs, Džeimijs Džonsons, Mets Robinsons, Andris Džeriņš, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Pols Šehura un Vitālijs Pavlovs, kurš joprojām gaida lēmumu dopinga lietošanas jautājumā. Pārējie rīdzinieki svīda trenažieru zālē, vai vienkārši izskrēja vieglu rīta krosiņu ap „Arēnu Rīga”.

Aktuālākais jautājums, kas šobrīd varētu interesēt hokeja draugus, ir vārtsargi - kuram no viņiem šovakar tiks uzticēta „Dinamo” vārtu drošība? Pēc treniņa ledu kā pirmais pameta Jakubs Sedlāčeks, bet komandas vārtsargu treneris Juris Klodāns kopā ar Mikaelu Telkvistu palika gandrīz vai pēdējie, uzlabojot zviedra meistarības līmeni. Lai gan treneri izslēgšanas spēļu laikā ir izvairīgi sarunās ar medijiem, var nojaust, ka šovakar „Dinamo” vārtos spēli sāks Sedlāčeks, kurš vakar Rīgas komandas cietoksnī stājās mača 29. minūtē, nomainot Telkvistu, un atlikušajā spēles laikā atvairīja septiņus pretinieku metienus.

Hokejisti (un ne tikai) ir māņticīgi, un tas pierādījās arī šodien. Tāpat kā vakar pirmsspēles treniņa laikā, arī šodien aiz laukuma apmales bija vērojams bijušā Latvijas izlases hokejista Alekseja Širokova vaigs. Pēc kāda no „dinamiešu” jautājumiem, ko Aleksejs te atkal dara, viņš atbildēja īsi: „Bez mani jums uzvaru neredzēt!” Savulaik dzirdēti dažādi stāsti par to kā izslēgšanas spēļu laikā uz spēlēm devies Lauris Dārziņš. Ja spēle iepriekšējā vakarā uzvarēta, nākamās spēles dienā viņš izvēlējies to pašu ceļu uz ledus arēnu, kuru dienu iepriekš.

Arī šo rindu autors šorīt ilgi apsvēra domu, doties vai nē uz „Dinamo” rīta treniņu, taču māņticība ņēma virsroku… Vakar pabiju nodarbībā, komanda vakarā uzvarēja. Jautājums tika noņemts no dienaskārtības, šorīt atkal bija jābrauc… pa to pašu ceļu. Par uzvaru!

  +6 [+] [-]

, 2014-03-11 13:06, pirms 10 gadiem
dar ko var, dar ko var, Dinamo ir jauzvar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-03-11 13:16, pirms 10 gadiem
Širokovs Dinamo talismans

 +10 [+] [-]

, 2014-03-11 13:22, pirms 10 gadiem
Eh, baigais līkums būš jāmet, lai pa to pašu ceļu brauktu uz Arēnu šodien. Un atkal jau noteikumi jāpārkāpj Galvenais, lai tā pati stāvvieta ir brīva!

  +4 [+] [-]

, 2014-03-11 13:51, pirms 10 gadiem
Manticiba nostradas,es ari sodien busu klatiene,tiekamies Arena Riga Domaju ka bals nebus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-11 15:49, pirms 10 gadiem
srsly.. Uzvaras ir tikai pašu rokās, neviena cita!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja