Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lielisku formu uzņēmusī "Maple Leafs" uzvar derbijā, "Bruins" kā otrā sasniedz 20 punktus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lielisku formu uzņēmusī "Maple Leafs" uzvar derbijā, "Bruins" kā otrā sasniedz 20 punktus
Breds Maršāns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) savus astotos panākumus pēdējās deviņās spēlēs izcīnījušas Ziemeļu un Austrumu divīzijas līdervienības Toronto "Maple Leafs" un Bostonas "Bruins", kas ar 4:2 un 3:2 pagarinājumā pieveica attiecīgi Monreālas "Canadiens" un Ņujorkas "Rangers".

Vienā no vēsturiskākajiem līgas derbijiem "Maple Leafs" gan nācās ilgi pagaidīt, lai gūtu savus pirmos vārtus - pēc Džoša Andersona precīza metiena 76. sekundē "Canadiens" līdz pat mača 36. minūtei atradās priekšgalā ar 1:0. Tad neizšķirtu panāca Toronto aizsargs Treviss Dermots.

Izšķirošs izrādījās noslēdzošās trešdaļas sākums, kad pēc Džastina Hola un Iļjas Makejeva vārtu guvumiem "Maple Leafs" 42 sekunžu laikā no 1:1 ieguva 3:1 pārsvaru. Krietni biežāk pretinieku vārtus apdraudējusī (metieni: 35-24) "Canadiens" pēc Tomāša Tatāra raidījuma 57. minūtē pietuvojās līdz 2:3, tomēr Zaka Haimena metiens tukšos vārtos 64 sekundes līdz finālsirēnai pielika punktu spēlei. Lielu ieguldījumu "Maple Leafs" ceturtajā uzvarā pēc kārtas deva arī vārtsargs Frederiks Andersens, kurš atvairīja 33 metienus.

Toronto vienība ar 23 punktiem 14 cīņās joprojām ir NHL punktiem bagātākā komanda. "Canadiens" ar 13 mačos nopelnītiem 18 punktiem Ziemeļu divīzijā ir otrā.

Paralēli notikušajā cīņā "Bruins" piekto savstarpējo maču pēc kārtas apspēlēja "Rangers" komandu. Zīmīgi, ka otrā perioda vidū bostonieši izcēlās skaitliskajā mazākumā, kad veiksmīgā pretuzbrukumā izrāvās Kriss Vāgners, tobrīd panākot 1:1. Vāgnera rēķinā pēcāk arī kautiņš. Trešajā periodā komandas apmainījās ar vienu rezultatīvu metienu, bet uzvaru "Bruins" labā pagarinājuma 36. minūtē nodrošināja Breds Maršāns - 3:2.

"Bruins" kā otrā komanda NHL sasniedza 20 punktu atzīmi, nostiprinoties Austrumu divīzijas vadībā. Savukārt "Rangers" ar 11 punktiem 12 cīņās Austrumos ir sestā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/