Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Golden Knights" uzbrucējam pozitīvas analīzes liek pamest maču, "Flyers" trenēties atsāks nākamnedēļ

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Golden Knights" uzbrucējam pozitīvas analīzes liek pamest maču, "Flyers" trenēties atsāks nākamnedēļ
Lasvegasas "Golden Knights" hokejisti. Foto: Jeff Chiu/AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga apstiprinājusi, ka Lasvegasas “Golden Knights” uzbrucējam Tomāšam Nosekam spēles laikā apstiprinājušās pozitīvas Covid-19 analīzes.

Naktī no otrdienas uz trešdienu pēc Latvijas laika Lasvegasas “Golden Knights” pieveica Anaheimas “Ducks”. Uzvarā līdz galam nepiedalījās Tomāšs Noseks, kuram spēles laikā bija jāpamet komanda, taču pie vainas nebija savainojums - apstiprinājusies informācija, ka mača laikā pienākušas Noseka pozitīvās analīzes. Čehu uzbrucējs kļuvis par pirmo NHL, kuram vīruss apstiprinājies spēles laikā.

Jāpiezīmē, ka rīt “Golden Knights” un “Ducks” jātiekas vēlreiz, un maču nav plānots atcelt. NHL pavēstījusi, ka visiem spēlētājiem un personālam papildus tiks veiktas ātrās analīzes, lai pārliecinātos, ka no Noseka slimība nav izplatījusies tālāk. Šosezon jau bijis gadījums, kad slimība no vienas komandas pāriet uz otru - tas notika ar Ņūdžersijas “Devils” un Bufalo “Sabres”.

Viena no komandām, kas pašlaik ievēro drošības pasākumus un nespēlē, ir Filadelfijas “Flyers”, no kuras Covid-19 protokolā ievietoti trīs hokejisti - Klods Žirū, Treviss Senheims un Džastins Brons. Tikušas pārceltas jau četras spēles. NHL gan paziņojusi, ka “Flyers”, visticamāk, pirmdien varēs atvērt savu treniņu centru, veselajiem atsākot nodarbības.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl-announces-ve...
https://www.tsn.ca/philadelphia-fly...