Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola Virslīgā milžu cīņas: favorīti mērosies savā starpā

Jānis Pārums

Handbola Virslīgā milžu cīņas: favorīti mērosies savā starpā
Epizode no "Tenax" un "Celtnieks/LSPA" spēles Vītola kausā. Foto: handbols-dobele.lv

Nedēļas nogalē Latvijas vīriešu handbola Virslīgas čempionātā tiks aizvadītas četras spēles, savukārt dāmu turnīrā – divas. Viens mačs tiks demonstrēts arī Sportacentrs.com TV tiešraidē.

Šī nedēļas nogale startēs ar divām sieviešu Virslīgas spēlēm. Sestdien plkst. 15:00 Dobeles "SS/REIR" savā laukumā uzņems LAT-98 handbolistes. Dobelnieces sezonu uzsākušas ar divām uzvarām, izvirzoties turnīra tabulas galvgalī. Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī ar 25 vārtiem savukārt izvirzījusies LAT-98 uzbrukuma līdere Simona Ārmane, tiesa, viņa aizvadījusi par vienu spēli vairāk nekā dobelnieču uzbrukuma spēks un pēdējo divu sezonu rezultatīvākā spēlētāja Laura Ņeverovska. Viņa divās spēlēs guvusi tikai par vārtiem mazāk nekā Ārmane. LAT-98, pretēji dobelniecēm, ir tabulas lejasgalā – līdz šim trīs zaudējumu.

Sestdien plkst. 16:00 ASK zālē tiks aizvadīta vēl viena sieviešu Virslīgas spēle un tajā tiksies šīs sezonas potenciālās favorītes – LSPA un Stopiņu NHK – vēl divas komandas, ka līdz šim nav piedzīvojušas zaudējumu. LSPA dāmām sezonas ievadā izcīnīti divi panākumi, Stopiņu komandai – viens. LSPA handbolistes gan spēlējušas pret pastarītēm, kamēr Latvijas čempiones Stopiņu NHK vienīgajā mačā pieveikušas valsts vicečempione "Latgols". Pērn LSPA un Stopiņu NHK tikās trīsreiz un visos gadījumos uzvarēja esošās čempiones, turklāt divos gadījumos pārliecinoši (35:25, 26:25, 38:22).

Vēl divas spēles sestdien notiks arī vīriešu Virslīgā, turklāt šajos divos mačos tiksies iepriekšējās sezonas četras labākās komandas. Dobelē valsts čempioni "Tenax" uzņems "Celtnieks/LSPA", kas pērn pirmoreiz pēdējo desmit gadu laikā palika bez Latvijas čempionāta medaļām, ieņemot ceturto vietu. Pirms pusotra mēneša, gatavojoties sezonai, abas komandas tikās K. Vītola piemiņas kausa izcīņā, kur ar 28:20 uzvarēja dobelnieki, lai gan pēc puslaika ar 13:9 vadībā bija "Celtnieks/LSPA".

Latvijas čempionātu "Tenax" iesākuši ar trim uzvarām, pagarinot savu bez zaudējumu sēriju līdz 28 spēlēm. "Celtnieks/LSPA" trijos mačos tikuši pie diviem panākumiem, līdz šim vienīgo zaudējumu nedaudz negaidīti piedzīvojot Vaiņodē.

Savukārt Latvijas vicečempioni "Ogre/Miandum" savā laukumā plkst. 18:00 uzņems pērnās sezonas bronzas medaļniekus "Latgols". Ogrēnieši trijās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras (vienīgais zaudējums pret "Tenax"), kamēr ludzāniešiem sezona nav iesākusies, kā cerēts (neveiksme ne tikai pret "Tenax", bet arī ASK/LU). Taču tieši "Latgols" spēlētājs Austris Tuminskis ir pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs Virslīgā. Rezultatīvākais Tuminskis bija arī pērn.

Vēl divas spēles vīriešu Virslīgā notiks svētdien. Vispirms plkst. 14:45 LAT-98 handbolisti, kas pagaidām spēlē bez uzvarām (0-3) uzņems Vaiņodes komandu (1-2), bet plkst. 17:30 ASK/LU uzņems "Jūrmalas sportu". Jūrmalnieki pēc zaudējuma sezonas ievadā pret "Celtnieku" (19:23) izcīnījuši divas pārliecinošas uzvaras (34:16 pret LAT-98 un 35:20 pret Vaiņodi), kas šobrīd turnīra tabulā ļauj atrasties uzreiz aiz "Tenax". Jūrmalnieki noteikti gribēs pagarināt savu panākumu sēriju, taču ASK/LU jau reiz ir pierādījuši, ka ar viņiem ir jārēķinās – lai arī "Celtniekam" un Ogrei zaudēts pārliecinoši, reti kurš gaidīja, ka ASK būs pa spēkam pieveikt "Latgolu", kas tomēr izdevās. Jebkurā gadījumā handbola līdzjutējus gaida spraiga un aizraujoša nedēļas nogale.

Jāuzsver, ka ASK/LU un "Jūrmalas Sporta" spēle tiešraidē būs vērojama portālā Sportacentrs.com un Lattelecom interaktīvās TV 411.kanālā Sportacentrs.com TV.

Virslīga vīriešiem
Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm
Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv