Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Spenss acs traumas dēļ nevarēs aizvadīt cīņu pret Pakjao

Rolands Eliņš

Spenss acs traumas dēļ nevarēs aizvadīt cīņu pret Pakjao
Menijs Pakjao un Erols Spenss. Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais bokseris Menijs Pakjao 22. augusta naktī Lasvegasā cīnīsies par pusvidējā svara čempiona jostu, taču darīs to pret Jordeni Ugasu, nevis plānoto pretinieku Erolu Spensu, kuram konstatēts acs tīklenes plīsums un būs nepieciešama tūlītēja medicīniskā palīdzība.

"Esmu ļoti vīlies, ka nevarēšu aizvadīt cīņu pret Pakjao," ESPN citē Erolu Spensu, 31 gadu veco ASV bokseri, kuram pieder WBC un IBF pasaules čempiona tituli un kurš savā karjerā uzvarējis visās 27 cīņās. "Ar nepacietību gaidīju cīņu, taču medicīniskajās pārbaudēs ārsti man atrada acs tīklenes ieplīsumu un teica, ka man nepieciešama operācija, cik drīz vien vien iespējams. Man teica, ka es nekādā gadījumā nevaru aizvadīt cīņu ar aci šādā stāvoklī."

"Vēlos atvainoties visiem, kas gaidīja cīņu," sacīja Spenss, apsolot, ka atgriezīsies ringā un tēmēs uz jaunām virsotnēm. "Esmu atgriezies no vēl sliktākas vietas," viņš apgalvoja, atsaucoties uz 2019. gadā ciesto auto avāriju, pēc kuras ilgu laiku atradās slimnīcā.

Spensa un Pakjao cīņa būtu bijusi vasaras galvenais notikums pasaules boksā. 42 gadus vecais Pakjao bija pieņēmis izaicinājumu vēl vairāk uzspodrināt savu leģendu un aizvadīt cīņu pret brieduma gados esošu pasaules čempionu. Pakjao iepriekšējā cīņa bija 2019. gadā, kad viņš ieguva WBA pasaules čempiona jostu, tiesa, pēc tam WBA pieņēma lēmumu viņam titulu atņemt tā neaizstāvēšanas dēļ.

WBA tituls nonāca pie kubieša Jordena Ugasa, kuram arī bija paredzēta cīņa 21. augusta šovā, un tagad viņš ieņems Spensa vietu. "Tas ir liels gods cīnīties pret vairāku svara kategoriju čempionu," teica Ugass. "Esmu gatavs šim izaicinājumam, ļoti cienu Pakjao, taču šajā cīņā uzvarēšu es."

Spenss žurnāla "The Ring" rangā šajā svara kategorijā izlikts ar pirmo numuru, kamēr Pakjao ir ar trešo numuru, bet Ugass (26-4) ir ar piekto numuru pasaulē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...