Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Petkovičai WTA fināls pēc sešu gadu pārtraukuma, Rusei – pirmoreiz

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Petkovičai WTA fināls pēc sešu gadu pārtraukuma, Rusei – pirmoreiz
Andrea Petkoviča. Foto: Reuters/Scanpix

Rumānijas tenisiste Elena Gabriela Ruse (WTA 198.) Hamburgas WTA 250 turnīra pirmajā pusfinālā ar 2:6, 6:1, 6:4 apspēlēja ar pirmo numuru izsēto Ukrainas tenisisti Dajanu Jastremsku (WTA 38.), pirmoreiz iekļūstot WTA finālā. Tur viņas pretiniece būs Vācijas veterāne Andrea Petkoviča (WTA 130.), kura otrajā pusfinālā ar 7:6(4), 4:6, 7:5 pieveica citu Vācijas tenisisti Juli Nīmaijeri (WTA 167.).

Dajanai Jastremskai šonedēļ Vācijā, kur mači notiek uz māla seguma, bija pirmais turnīrs kopš pagājušā gada oktobra. Dopinga lietošanā attaisnotā Ukrainas tenisiste nolūza nedēļas trešajā mačā, kura vidū viņai bija medicīnas pārtraukums, sūdzoties par kreisā gurna sāpēm.

3. setā pirmie septiņi geimi tika izspēlēti bez breikiem, bet finišā trīs breiki pēc kārtas. Astotajā geimā zaudējusi servi, Jastremska tūlīt neļāva Elenai Gabrielai Rusei izservēt maču, bet pēc tam pati vēlreiz nenosargāja servi. Jastremska bija tuvu neizšķirtam 5:5, taču 10. geimā zaudēja no 40:15, maču pabeidzot ar sitienu autā, kas bija viņas 60. nepiespiestā kļūda.

Ruse tā tika pie karjeras pirmās Top 40 uzvaras, pirmoreiz iekļūstot WTA finālā. 23 gadus vecajai rumānietei, kurai bijis daudz savainojumu, Hamburgas turnīru sāka kvalifikācijā. Viņai pirms sapņu nedēļas Vācijā bija tikai viens WTA līmeņa ceturtdaļfināls.

21 gadu vecā Jule Nīmaijere zaudējusi abos WTA pusfinālos, viņa maijā Strasbūrā ar 7:5, 3:6, 4:6 piekāpās vēlāk par čempioni kļuvušajai Barborai Krejčīkovai.

33 gadus vecā Andrea Petkoviča, kurai vajadzēja divus mēģinājumus, lai izservētu maču, 12. reizi iekļuva WTA finālā (5-5), kur pēdējoreiz bija 2015. gada februārī Antverpenē. Toreiz no mača atteicās Karla Suaresa Navarro.