Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs kļūst par "Parma" galveno treneri

Andrejs Siliņš

Nikolajs Mazurs kļūst par "Parma" galveno treneri
Nikolajs Mazurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola speciālists Nikolajs Mazurs kļuvis par VTB Vienotās līgas kluba Permas "Parma" galveno treneri, vēstīts kluba mājaslapā.

36 gadus vecais Mazurs aizvadītās sezonas izskaņa bija Jevgēņija Pašutina asistents pie Eirolīgā spēlējošās Kazaņas "Unics" komandas stūres, bet pirms sezonas strādāja ar Saratovas "Avtodor" kā galvenais treneris, taču pameta klubu jau pašā sezonas ievadā.

Iepriekš Mazurs astoņus gadus strādāja "VEF Rīga" klubā, pirmos septiņus gadus kā asistents, bet 2015. gadā kā galvenais treneris aizveda komandu līdz Latvijas čempiontitulam. Pēcāk Mazurs īsu brīdi bija Maskavas "Dynamo" galvenais treneris, bet vēlāk nepilnu sezonu veica arī Tbilisi "Vita" galvenā trenera pienākumus.

"Esmu pateicīgs kluba vadībai par uzticēšanos. Kļūt par treneri tik lielā basketbola pilsētā kā Perma man ir liels gods. Esmu gatavs uzdevumiem, kas izvirzīti nākamajai sezonai, esmu drošs, ka varēsim izveidot komandu, kas spēs cīnīties par izslēgšanas turnīru. Šis mērķis mums ir pa spēkam. Saprotu, ka līdzjutējiem trūkst uzvaras, un nākamsezon būsim gatavi ne tikai cīnīties ar pretiniekiem, bet arī uzvarēt," mājaslapā citēts Mazurs.

Aizvadītajā sezonā "Parma" debitēja VTB līgā, izcīnot vienu uzvaru 24 spēlēs un paliekot pēdējā pozīcijā. Neraugoties uz vājajiem rezultātiem, vietējie izrādīja lielu mīlestību pret savu komandu - "Parma" ar vidēji spēlē 5115 līdzjutējiem bija pārliecinoši apmeklētākā komanda savā laukumā.

"Galvenā trenera pozīcijai mums bija plašs kandidātu loks, bet Nikolajs atbilst visām kvalitātēm un prasībām, kas mūs interesēja. Esmu pārliecināts, ka šis treneris spēs pilnībā atklāt katra spēlētāja potenciālu, un komanda spēs sasniegt savus mērķus. Galvenais uzdevums ir iekļūt izslēgšanas spēlēs," norādīja kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Bašmirnovs.

Sezonas izskaņā VTB līgas vadība norādīja, ka "Parma" nāksies palielināt budžetu, lai noturētos līgā. Šodien kluba paziņojumā par Mazura piesaisti atzīmēts arī tas, ka kluba budžets tikšot palielināts.

Izmantotie resursi:
Баскетбольный клуб "ПАРМА" (Пермский край)...

  +2 [+] [-]

, 2017-06-10 21:21, pirms 7 gadiem
Tas gan Parmas ruseņi sitās laukumā neatkarīgi no rezultātā, zāle pilna.

Līgā ir top5 komandas. Pārējās, ja nenoskopo budžetu un trāpa pāris leģionāros, var tikt play-off. To arī nākamsezon novēlu!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-10 22:30, pirms 7 gadiem
Cerams, ka atļaus ilgāk pastrādāt nekā avtodor

  +2 [+] [-]

, 2017-06-10 22:49, pirms 7 gadiem
Lai izdodas! Cerams, ka nesanāks līdzīga situācija, kā bija ar Dynamo, kad, Mazuram kļūstot par treneri, komandai laikam atteica vietu VTB vai kaut kas tamlīdzīgs (precīzi neataceros).

     [+] [-]

, 2017-06-11 00:00, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Lai izdodas! Cerams, ka nesanāks līdzīga situācija, kā bija ar Dynamo, kad, Mazuram kļūstot par treneri, komandai laikam atteica vietu VTB vai kaut kas tamlīdzīgs (precīzi neataceros).
Tad komanda reāli noalgoja treneri brīdī, kad budžeta pat nebija, ar cerību, ka sakasīs līdz sezonas sākumam, starp citu, tas gadījums ir viens no iemesliem, kāpēc stingri vtb pieiet finansu situācijai un klubu garantijām

  +2 [+] [-]

, 2017-06-11 01:40, pirms 7 gadiem
"Galvenā trenera pozīcijai mums bija plašs kandidātu loks, bet Nikolajs atbilst visām kvalitātēm un prasībām, kas mūs interesēja."
Te var būt tikai viena prasība - mazs šmelis. Mazurs tam atbilst. Prozit!