Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA prezidents: "Belgradā mums nebija ne plāna A, ne plāna B"

Andrejs Siliņš

CSKA prezidents: "Belgradā mums nebija ne plāna A, ne plāna B"
Nando De Kolo un Dimitris Itudis
Foto: Sputnik / Scanpix

"Mums nebija ne plāna A, ne plāna B. "Final Four" turnīrs ir karš, bet mēs pretiniekiem likām domāt, ka esam ieradušies tikai uzspēlēt basketbolu," atskatoties uz zaudējumu ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīra pusfinālā Belgradā, sacīja Maskavas CSKA prezidents Andrejs Vatutins.

"Kritiku var apstādināt tikai ar uzvaru, bet tā tas nenotika. Ja baidies uzņemties risku, tad vienkārši jāmaina darbs. CSKA vienmēr atradīsies rampu gaismās un saņems kritiku, tā ir daļa no šī darba. Ir patīkami būt prezidentam tad, kad tiek izcīnīti panākumi. Citās dienās ir jābūt gatavam saskarties ar uguni. Cenšamies nesalūzt pēc neveiksmēm. Kāds gudrs draugs man reiz teica - veiksme un veselība nedrīkst izšķirties no tā, vai kāds gūst punktus vai nē. Es viņā neieklausījos Otro reizi es viņā neieklausījies pēc Berlīnes. Ko viņš man teica toreiz? Tas nav svarīgi," sacīja Vatutins.

Berlīnē 2016. gada maijā CSKA pēdējo reizi triumfēja Eirolīgā, un tā bija trenera Dimitra Ituda otrā sezona pie varenā Maskavas kluba stūres. Četrās sezonās, vadot CSKA, Itudis allaž spēlējis "Final Four", taču, neraugoties uz iespaidīgo budžetu, kas, visticamāk, ir lielākais visā Eiropā, CSKA tikai reizi šajā laikā pārvarējusi pusfinālu un tikusi finālā - 2016. gadā, kad arī tika izcīnīts tituls.

"Šeit nav vainīgs viens cilvēks, daļa vainas ir katram. Mēs visi zaudējām. "Real" spēlēja ar lielu motivāciju un parādīja disciplinētu basketbolu. Luka Dončičs saņēma piecas piezīmes, šķiet, pirmoreiz karjerā. Mums tā visa pietrūka. Ļaujiet man būt tiešam. Eksperti sacīja, ka trenerim Itudim Belgradā nebija alternatīvas pirmajam spēles plānam. Zināt, Peps Gvardiola saka, ka viņam nekad nav B plāna, ka viņam ir tikai plāns A un spēles laikā viņš to mēģina uzlabot. Neesmu eksperts, lai pateiktu, vai tādam jābūt un kādam, taču patiesība ir tā, ka Belgradā mums neizdevās nekas. Mums nebija ne plāna A, ne plāna B. "Final Four" turnīrs ir karš, bet mēs pretiniekiem likām domāt, ka esam ieradušies tikai uzspēlēt basketbolu."

Itudim 2016. gadā noslēgtais līgums ar CSKA paredz sadarbību arī uz nākamo sezonu.