Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Avtodor" desmit dienas pēc līguma pagarināšanas atlaiž Pašutinu

Andrejs Siliņš

"Avtodor" desmit dienas pēc līguma pagarināšanas atlaiž Pašutinu
Jevgēņijs Pašutins
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas basketbola kluba Saratovas "Avtodor" vadība ceturtdien pavēstīja, ka pārtrauc līgumattiecības ar komandas galveno treneri Jevgeņiju Pašutinu, lai gan tikai pirms desmit dienām abas puses vienojās par sadarbības turpināšanu arī uz nākamo sezonu.

"Avtodor" šajā sezonā bija pārliecinoši labākā komanda VTB līgā aiz lielā piecinieka un regulārā turnīra noslēgumā pat apsteidza vienu no piecinieka komandām Maskavas apgabala "Khimki", ieņemot piekto pozīciju. Pirms izslēgšanas turnīra sākšanās kluba vadība pagarināja līgumu ar galveno treneri Pašutinu arī uz nākamo sezonu.

Tomēr darba attiecības abas puses pārtraukušas tikai desmit dienas pēc līguma pagarināšanas. Šajā laikā "Avtodor" VTB līgas ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 piekāpās Sanktpēterburgas "Zenit". "Esam ļoti apmierināti ar komandas paveikto regulārajā sezonā trenera Pašutina vadībā. Cerējām, ka līguma pagarināšana pirms "play-off" dos psiholoģisko impulsu komandai nostartēt veiksmīgi, diemžēl tā tas nenotika," skaidroja kluba prezidents Vladimirs Rodionovs.

"Mums ar Jevgeņiju ir atšķirīgi skatījumi konceptuālos jautājumos par kluba nākotni. Uzskatu, ka "Avtodor" ir klubs, kas domāts jaunajiem spēlētājiem, kuri ir starp talantīgākajiem valstī. Nedot spēles laiku mūsu jaunajiem basketbolistiem ir noziegums. Pašutins piekrita šādam redzējumam, izsakot vēlmi spēlēt ātru basketbolu un aktīvi piesaistot jaunos spēlētājus. Tomēr laiku pa laikam novērojām pretēju situāciju. Pirms līguma pagarināšanas vēlreiz izdiskutējām šīs lietas, taču "play-off" parādīja, ka nekas nav mainījies," turpināja prezidents.

"Ar mūsu budžeta iespējām nevaram atļauties jaunos spēlētājus ierobežot aiz leģionāru mugurām, rotācija ir svarīga. Viena spēle VTB līgā jaunajiem ir ekvivalenta sešiem mēnešiem treniņprocesā. Pašutins ir apliecinājis savu darba stilu un ir spējīgs sasniegt rezultātu ar augstākā līmeņa komandām. Nedomāju, ka viņš sevi lauztu un vairāk uzticētos jaunajiem krievu spēlētājiem, nekā leģionāriem. Šī iemesla dēļ vienojāmies par līguma pārtraukšanu. Pateicamies Jevgeņijam par ieguldīto darbu komandas uzvarās un šķiramies ar savstarpēju cieņu."

Sezonas ievadā "Avtodor" startēja FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā, taču trešajā kārtā divu spēļu summā pēc piedzīvotas sagrāves izbraukumā atzina vēlāk pret "Ventspili" spēlējušās un sezonas beigās no Itālijas A sērijas izkritušās "Capo d'Orlando" pārākumu. FIBA Eiropa kausā "Avtodor" izstājās jau pēc pirmās kārtas grupu turnīra.

49 gadus vecais Pašutins trenera karjeru sāka CSKA klubā kā jauniešu treneris, vēlāk kļuva par lielās komandas asistentu, bet galvenā trenera gaitas sāka 2008. gadā pie Sanktpēterburgas "Spartak" stūres. Vēlāk par galveno strādājis arī CSKA, Kazaņas "Unics", Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" un Krievijas izlasē. Pašutins divas reizes izcīnījis ULEB Eiropas kausu - 2011. gadā ar "Unics" un 2013. gadā ar "Lokomotiv Kuban".

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 17:10, pirms 6 gadiem
Nu kā jau Krievijā...