Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova revanšējas Taihmanei, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju Romā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova revanšējas Taihmanei, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju Romā
Anastasija Sevastova. Foto: Zuma Press/Scanpix

Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 47.) Romas WTA 1000 turnīra pirmā posma cīņā ar rezultātu 3:6, 6:1, 6:3 apspēlēja Šveices tenisisti Džilu Taihmani (WTA 54.), kurai februārī zaudēja Adelaidā. Sevastova nākamajā mačā Romā sacentīsies ar ranga 9. vietā esošo čehieti Karolīnu Pliškovu, kura šajā turnīrā triumfēja pirms diviem gadiem.

Anastasija Sevastova šodien uzvarēja tikai vienā no pirmajiem pieciem geimiem, tiekot pie 1:4 deficīta. Džila Taihmane ceturtajā geimā ar trim "forehand" uzbrukumiem nopelnīja mača pirmo breikbumbu, Sevastova īsu otrās serves izspēli pabeidza ar sitienu autā no neērtās puses. Šveices spēlētāja breiku nostiprināja ar "sauso" serves geimu.

Latvijas tenisiste atspēlējās septītajā geimā, kad ar diviem Taihmanes raidījumiem autā un viena sava "dropšota" ieguva divkāršo breikbumbu. Taihmane atspēlēja tikai pirmo (ar labu servi), bet Sevastova otro iespēju realizēja, teicami pa diagonāli atsitot pretinieces pirmo servi, un Taihmane nespēja atbildēt precīzi.

Sevastova no 1:4 bija pievilkusi līdz 3:4 un tuvojās neizšķirtam 4:4, taču to nesasniedza, jo viņai astotajā geimā no 40:30 trīs kļūdas pēc kārtas – divi auti un viens sitiens tīklā. Sevastovai uzreiz radās liela cerība uz atspēlēšanos, kad Taihmane pie 5:3 ar lielām grūtībām izservēja setu, devītajā geimā uzvarot no 0:40.

Servējot par uzvaru setā, Taihmanei trīs kļūdas pēc kārtas (divi sitieni tīklā un viens autā), taču Sevastova nevienu breikbumbu nespēja realizēt – sitiens tīklā, Taihmanes pretuzbrukums ar saīsināto sitienu un autā atsita pretinieces pirmā serve. Sevastova ar "slaisa" trāpījumu tīklā pasniedza Džilai setbumbu un setu pabeidza ar raidījumu autā, bumbiņai tur nokļūstot no tīkla.

Sevastova viegli uzvarētajā 2. setā vienīgo geimu zaudēja ar servi pie rezultāta 2:0, kad Taihmane četras reizes ar uzbrukumiem piespieda Sevastovu kļūdīties. Tas bija vienīgais geims setā, kurā Šveices kreile nospēlēja pietiekami precīzi, bet pārējos viņai daudz kļūdu, it īpaši no "forehand" puses, uz kuru Sevastova attiecīgi arī daudz spēlēja, pamanot acīmredzamo.

Taihmanes nestabilais un bieži neprecīzais "forehand" sitiens bija Sevastovas panākumu atslēga arī izšķirošajā setā. Sevastova piektajā geimā ar četrām Taihmanes kļūdām (trīs neprecīzie sitieni ar "forehand") dabūja "sauso" breiku, bet pēc sekmīga nākamā serves geima bija vadībā ar 4:2. Sevastovai 3. setā breikbumbas atspēlēt nevajadzēja, bet pati ar vēl vienu breiku izcēlās pēdējā geimā.

Statistika

KategorijaSevastovaTaihmane
Eisi34
Dubultkļūdas23
1. serves precizitāte63%67%
1. serves punkti31/4834/58
2. serves punkti16/2810/29
Breikbumbas6/163/8
Visi punkti9073

Sevastova revanšējās Taihmanei par februārī piedzīvoto zaudējumu dramatiskā mačā Adelaidā, kur Šveices spēlētāja uzvaru nodrošināja ar sesto mačbumbu, pati atspēlējot divas. Šodien gūtā uzvara Romā Sevastovai ir tikai sezonas trešā uzvara trīs setu mačos WTA pamatturnīros (3-6).

Sevastova piekto reizi spēlē Romā (4-4), pirmdienas pusdienlaikā pārtraucot trīs zaudējumu sēriju "Foro Italico" kortos, kur iepriekšējie panākumi viņai bija 2018. gadā, pārvarot divas kārtas. Sevastova ar šodien gūto uzvaru nopelnīja 60 reitinga punktus.

Viņai 2. kārtā sākotnēji bija plānota tikšanās Bjanku Andresku (WTA 7.), taču Kanādas zvaigznei turnīrs iet secen COVID-19 dēļ. Viņai pirms Madrides turnīra bija pozitīvas analīzes, esot spiestai izlaist arī Spānijas lielāko turnīru. Andresku vietu zarā ieņēma 2019. gada čempione Karolīna Pliškova (WTA 9.).

  +3 [+] [-]

, 2021-05-10 13:17, pirms 3 gadiem
#LiepājaVar

  +2 [+] [-]

, 2021-05-10 13:55, pirms 3 gadiem
Pliškovu dabūt pretī droši vien labāk nekā Andresku.
Lai veicas!
Anastasija atguvusi formu. Kaut nu veselība turētos!

     [+] [-]

, 2021-05-10 14:37, pirms 3 gadiem
ir ok, Pliškovu jāņem ar saīsitinātajiem..