Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dakša: "Ar laikapstākļiem iepriekšējos gados Virslīgai paveicās, bet šoreiz..."

Rolands Eliņš

Dakša: "Ar laikapstākļiem iepriekšējos gados Virslīgai paveicās, bet šoreiz..."
RFS futbolists Sedriks Kuadio 4. marta pārbaudes spēlē Mežaparkā. Foto: Edgars Vērpe/RFS

"Optibet" futbola Virslīga briest jaunās sezonas sākumam, taču acīmredzot to nāksies darīt skarbos laikapstākļos, jo nedēļas nogalē gaidāma zema gaisa temperatūra un nokrišņi. Futbola Virslīgas izpilddirektors Ainārs Dakša portālam Sportacentrs.com norādīja, ka visu kārtu atcelt nav plānots un par katras atsevišķas spēles iespējamo pārcelšanu tiks lemts, visticamāk, tieši pirms tās sākuma.

Igaunijas futbola čempionāta vadība vakar pavēstīja, ka pārceltas visas nedēļas nogalē gaidāmās spēles, jo valsts teritorijā sagaidāms sniegputenis un futbolam neatbilstoši laikapstākļi. Līdzīgi vārdi sakāmi arī par Latvijā gaidāmajiem laikapstākļiem – tiek paredzēts auksts laiks, vējš un nokrišņi. Atšķirībā no Igaunijas, Latvijas Virslīgā šajā nedēļas nogalē būs sezonas sākums.

"Ja reiz ir viena lieta, ko nevaram ietekmēt, tie ir laikapstākļi," rūgti norādīja Virslīgas izpilddirektors Ainārs Dakša. "Šodien mums vēl paredzēta vizīte meteoroloģijas centrā, lai iegūtu precīzāku informāciju, taču kopējā prognoze jau skaidra – nokrišņi rītdien ir sagaidāmi. Vai tas ietekmēs spēļu aizvadīšanu? Par to, visticamāk, spēles delegāti un tiesneši lems pirms katras atsevišķas spēles. Bet pārcelt visu spēļu kārtu šobrīd nav Virslīgas plānos."

Dakša piebilda, ka šeit arī jākonstatē fakts, ka 4-5 iepriekšējos gados laikapstākļu ziņā Virslīgā sezonas ievadā bija paveicies, bet marta pirmā puse tomēr vēl ir ziema: "Attiecīgi arī mums nevajadzētu brīnīties, ka ziemā ir ziemai raksturīgi laikapstākļi. Nu, un šoreiz ir tā, kā ir."

Virslīgas izpilddirektors izteicās, ka viņa rīcībā nav informācijas par to, vai kāda konkrēta pirmās kārtas spēle būtu vairāk apdraudēta nekā citas.

Plāns B, ja tāda izmantošana būs nepieciešama, ir apspriests. Virslīgas kalendārs pārcelto spēļu aizvadīšanu paredz sezonas otrajā pusē vai arī Eirokausu laikā (klubiem, kas tajos nepiedalās), taču pastāv arī iespēja, ka, ja nākas pārcelt kādu no sestdienas spēlēm, tad to varētu izspēlēt uzreiz nākamajā dienā, kad laikapstākļi solās nedaudz labāki.

''Optibet'' futbola Virslīga, 1. kārta

Dat.LaiksSpēleRez.Vieta
11.03.13:00Valmiera – RFSValmieras OC
15:00Metta – LiepājaHanzas vidusskola
17:00Auda – Super NovaMežaparks SV
12.03.15:00Tukums/Telms – DaugavpilsTukuma māksl. lauk.
17:00Riga – JelgavaMežaparks SV

Visas Virslīgas pirmās kārtas spēles būs vērojamas portāla Sportacentrs.com tiešraidēs. Pirmā spēļu diena iepriecinās ar sešām Virslīgas futbola stundām TV4 kanālā, bet svētdien TV4 kanālā futbola pārraides sāksies ar Tukuma cīņas otro puslaiku.

     [+] [-]

, 2023-03-10 13:36, pirms gada
visi autobusos un uz Liepājas jauno halli

  -1 [+] [-]

, 2023-03-10 14:39, pirms gada
Šito Dakšu vajag Saeimā šlesera vai lemberga partijā - runā daudz, bet jēgas nekādas.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-10 15:07, pirms gada
Ja šajās brīvdienās paredzētās spēles pārceltu uz vasaru , tas būtu visiem vislalabākais variants ! Futbolisti pa laukumu skrien +- nenosals , bet kā būs rezervistiem un līdzjutējiem , daudz būs skatītāju šādos ekstrēmos apstākļos !Pēc tam brīnās kapēc tik maza apmeklētība ! LFF domājiet tak ar galvu , nevis ar to vietu kas zemāk jostasvietai .

     [+] [-]

, 2023-03-10 16:28, pirms gada
Virslīgas organizatoriem nav pielecis, ka daža pirmās kārtas spēle jāatceļ. Laikam nav redzējuši 6-7dienas prognozi.

  +4 [+] [-]

, 2023-03-10 17:03, pirms gada
Jā, te Dakša nelīdzēs, vajadzēs Šķūri.

     [+] [-]

, 2023-03-10 19:08, pirms gada
K-Rab rakstīja: Jā, te Dakša nelīdzēs, vajadzēs Šķūri.
kad liekas- pasaulei vairs nav nākotnes, tad parādās šāds komentārs un viss atkal ir labi

     [+] [-]

, 2023-03-10 20:14, pirms gada
Šeit nu mēs redzam savu futbola infrastruktūru,jo pilnībā esam atkarīgi no laika apstākļiem.Un tas 21.gadsimtā,kad slēgtajām futbola hallēm vajadzētu būt visās Latvijas lielpilsētās,kā minimums,kur bērniem trenēties cauru gadu.Tikai tad varētu prasīt no futbolistiem labākus rezultātus.Šeit arī ir visa problēmu sakne.Tam nevajag augstu izglītību,lai to saprastu.

     [+] [-]

, 2023-03-10 22:08, pirms gada
alguns rakstīja: Šeit nu mēs redzam savu futbola infrastruktūru,jo pilnībā esam atkarīgi no laika apstākļiem.Un tas 21.gadsimtā,kad slēgtajām futbola hallēm vajadzētu būt visās Latvijas lielpilsētās,kā minimums,kur bērniem trenēties cauru gadu.Tikai tad varētu prasīt no futbolistiem labākus rezultātus.Šeit arī ir visa problēmu sakne.Tam nevajag augstu izglītību,lai to saprastu.
👍