Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Manor" komandas sastāvā F1 sezonu uzsāks Stīvenss un Meri

Juris Grīns
Juris Grīns

"Manor" komandas sastāvā F1 sezonu uzsāks Stīvenss un Meri
Roberto Meri DTM laikos
Foto: divinity.es

F1 komanda "Manor" apstiprinājusi, ka tās sastāvā 2015. gada sezonas pirmajā posmā startēs Vils Stīvenss un Roberto Meri. Šobrīd gan nav skaidrs, uz cik ilgu laiku Meri pievienojies komandai.

Līgumu ar 23 gadus veco Vilu Stīvensu, kurš aizvadītajās divās sezonās iekļuva pirmajā sešiniekā "Formula Renault 3.5" čempionātā, "Manor" parakstīja jau pirms kāda laika. Savukārt līgumsaistības ar spāni Roberto Meri, kurš arī ir 23 gadus vecs, noslēgtas tikai tagad. Komanda gan ziņo, ka līgums pagaidām parasktīts vien "uz pirmajiem posmiem".

Iespējams, Meri šogad pamatā startēs "Formula Renault 3.5" čempionātā, kas startēs aprīlī, jo pirms kāda laika jau paziņoja, ka viņam ir līgums ar kādu no šī čempionāta komandām. Līdz ar to "Manor" sastāvs pēc dažiem posmiem atkal varētu mainīties.

"Esmu sajūsmā par to, ka jau šajā nedēļas nogalē Melburnā debitēšu F1 čempionātā "Manor Marussia F1 Team" sastāvā," stāsta Meri. "Tā ir liela atbildība, taču esmu gatavs šim solim un gribu pierādīt, ka varu sniegt svarīgu ieguldījumu komandas attīstībā."

Meri vairākas sezonas ir startējis DTM salonmašīnu sacīkstēs, kur lielus panākumus neguva, tiekot tikai pie viena pjedestāla. Savukārt pagājušajā gadā "Formula Renault 3.5" čempionātā viņš uzvarēja trīs sacīkstēs, gūstot trešo vietu kopvērtējumā, lai gan tā viņam bija debijas sezona.

Tāpat "Manor" vadība apstiprinājusi, ka tās attīstības programmas pilots šogad būs Džordans Kings, kurš ir komandas jaunā priekšsēdētāja Džastina Kinga (bijušā veikalu ķēdes "Salsbury's" vadītāja) dēls. Džordans Kings formulu sacīkstēs aizvadījis jau piecas sezonas, 2013. gadā kļūstot par Lielbritānijas F3 čempionu, bet 2014. gadā izcīnot septīto vietu Eiropas F3. Šogad viņš debitēs GP2 čempionātā.

Izmantotie resursi:
Adam Cooper's F1 Blog | Just another...
driverdb.com

     [+] [-]

, 2015-03-10 08:46, pirms 9 gadiem
Tagad no Sauber puses vajadzētu būt protestam, ka Meri startēšana būtu nepieņemam apdraudējums viņam un pārējiem.

     [+] [-]

, 2015-03-10 08:58, pirms 9 gadiem
Pagaidām Meri ar Manor noslēdzis līgumu vien uz Austrālijas GP

Jāpiezīmē, ka pagājušās nedēļas beigās norisinājās pirmie Formula Renault 3.5 pirmsezonas testi (Meri palika 7. un 19.). Tā kā nākamie Formula Renault 3.5 pirmsezonas testi norisināsies 30. un 31. martā Aragnonā, Spānijā, tā ka diez vai Meri būs Manor pilots Malaizijā (gonka 29. martā)

     [+] [-]

, 2015-03-10 12:26, pirms 9 gadiem
maafree rakstīja: Tagad no Sauber puses vajadzētu būt protestam, ka Meri startēšana būtu nepieņemam apdraudējums viņam un pārējiem.
Vismaz beidzot kads pilots sacelas pret Sauber izdaribam, jo ja atmina nevil, vini sadi jau ir reiz izrikojusis, tiko pamana kadu naudigaku pilotu pie apvarksna, ta uzmet brauceju kam jau irka vieta apsolita.
Viss atkarigs no liguma niansem starp Sauber un Gido van der Garde, jo sis atruna vairak ka uzvienu posmu nevar nostradat, kamer benki pie pakalas nepiedzen.

     [+] [-]

, 2015-03-10 12:32, pirms 9 gadiem
Runajot par Manor, ja vini parvares 107% robezu domaju, ka norinkos sacikti lidz galam, jo startes ar nedaudz parveidotu pagaisa gada masina un Marussia bija diezgan izturigas, par punktu iegusanu protams neiet nerunas, kaut gan cucenes medz nospiedet.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-10 13:57, pirms 9 gadiem
Sākās. Letiņu ņaudēšana. Kas jums par daļu ko Sauber dara?

Ja tas palīdz iegūt naudu, un konkurēt ar pārējām komandām, tad man pie vienas vietas.

Vai es gribu redzēs ko Eriksons iespēs jaudīgākā forumā? JĀĀ!
Vai es gribu redzēt NASRI? JĀĀ!

Tākā, man pie vienas vietas, ko kautkāds Van den Garde grib.
BEt Letiņi, jau vienmēr visu zin, un ir afigenais viedoklis par katru sūdu.

Tak zemnieku tauta protās savu vietu, jēzus. Apkaunojoši lasīt jūsu murgus.

     [+] [-]

, 2015-03-10 17:33, pirms 9 gadiem
Prikshaans rakstīja: Sākās. Letiņu ņaudēšana. Kas jums par daļu ko Sauber dara?

Ja tas palīdz iegūt naudu, un konkurēt ar pārējām komandām, tad man pie vienas vietas.

Vai es gribu redzēs ko Eriksons iespēs jaudīgākā forumā? JĀĀ!
Vai es gribu redzēt NASRI? JĀĀ!

Tākā, man pie vienas vietas, ko kautkāds Van den Garde grib.
BEt Letiņi, jau vienmēr visu zin, un ir afigenais viedoklis par katru sūdu.

Tak zemnieku tauta protās savu vietu, jēzus. Apkaunojoši lasīt jūsu murgus.
Nesaprotu par ko esi iesprindzis ?
Ja par manu komentāru tad atslābsti

Mani uzjautrināja tas iepriekšējais raksts par Sauber argumentāciju, katru gadu ir tādi kas noslēdz līgumus un sēžas pie stūres teju bez piebraukšanas ... kaut vai Meri piemērs.

Personīgi man dziļi vienalga, kurš brauks Sauber, Manor, Force India utt. un kāds ir komandu spēka samērs ...

     [+] [-]

, 2015-03-10 21:20, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Runajot par Manor, ja vini parvares 107% robezu domaju, ka norinkos sacikti lidz galam, jo startes ar nedaudz parveidotu pagaisa gada masina un Marussia bija diezgan izturigas, par punktu iegusanu protams neiet nerunas, kaut gan cucenes medz nospiedet.
Neesmu gan tik drošs, jo tomēr šie vāģi pat nav testēti, lai arī ir pārveidoti pagājušā gada šasijas. + jāņem vērā, ka viņiem būs pagājušā gada Ferrari dzinēji, tā ka arī dzinēji var ko labu izstrādāt. Runājot par punktu gūšanu, tad visādi mēdz gadīties, trāpās, piemēram, slikti laikapstākļi. Atminamies 2012. gada Brazīlijas posmu un Petrova 11. vietu ar Lotus/Caterham formulu, lietaino un 4h garo 2011. gada Kanādas posmu un Ljuci 13. vietu ar HRT, jā, tie nav punkti, bet laikapstākļi šad tad ar lielajām komandām var nospēlēt kādu ļaunu joku