Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstounu sarūgtina vadošo F1 komandu vienaldzība

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstounu sarūgtina vadošo F1 komandu vienaldzība
Bernijs Eklstouns
Foto: AP/Scanpix

Formula 1 boss Bernijs Eklstouns izteicis sarūgtinājumu par turīgāko komandu nevēlēšanos glābt čempionāta nākotni.

Eklstouns kādā intervijā stāsta, ka joprojām nav padevies savai iecerei ieviest F1 čempionātā iespēju pirkt šasijas no vadošajiem ražotājiem. Viņaprāt, komandām, kas nevar atļauties tērēt daudz, jāizveido iespēja nopirkt divas šasijas par 15 miljoniem eiro, kā arī jādod iespēja izmantot tām paredzētos "Cosworth" vai "Renault" motorus.

"Dažas komandas apgalvo, ka tā vairs nebūs Formula 1, ka tas pazeminās čempionāt vērtību, tomēr man tā nešķiet," stāsta Eklstouns. "Šīs četras vai piecas komandas, kas piegādātu šasijas, uz Komandu čempionātu. Šajā čempionātā startētu visas komandas, tomēr tās, kuras šasijas pirktu, nevarētu iegūt Konstruktoru kausu."

Eklstouns tomēr atzīst, ka bagātākās komandas nevēlas tamlīdzīgu plānu realizēšanos.

"Esmu piedāvājis idejas, kas ļautu kopā sadzīvot cilvēkiem, kuru neuztrauc naudas tēriņi un, kurus tas satrauc," skaidro brits. "Tomēr viņi saka, ka tas pazemina F1 vērtību. Viņi dzīvo ļoti turīgā zonā un viņiem šķiet, ka šādas pārmaiņas nozīmētu it kā dzīvot nabadzīgā rajonā. Viņi nevēlas tikt saistīti ar to."

Tāpat Eklstouns atceras laikus, kad komandu pieeja F1 sacīkstēm bija krasi atšķirīga.

"Kad septiņdesmitajos gados vadību "Brabham" komandu, bija jārīkojas atbildīgi un jāmeklē sava pieeja," viņš stāsta. "Mēs visi bijām cīnītāji un mēģinājām nodrošināt tik daudz naudas, lai varētu visu turpināt. Vienmēr bija bagātie un ne tik bagātie un tad vēl bija "Ferrari" ar lielo naudu. Mūsdienās viss ir citādi. Ir komandas, kas tērē varbūt pat 500 miljonus sezonā un citi, kas mēģina iztikt ar 120 miljoniem, lai gan pat tas ir par daudz. Noteikumi neietekmē tos, kas var tērēt daudz, bet traucē to komandu pastāvēšanai, kas to nevar brīvi atļauties."

Eklstouns turpina: "Ja divu mašīnu komanda nodarbina 120 cilvēkus un iztērē pusmiljardu sezonā, tas nav loģiski. "Mercedes" izmanto 24 kravas furgonus, lai pārvadātu savas detaļas un visu pārējo. FIA uzskata, ka F1 mašīnām jātērē pēc iespējas mazāk degvielas. Bet tā nav. Tās komandas, kas izmanto 24 smagos auto, iztērē ļoti daudz degvielas. Tādēļ tas kļūst par absurdu. Tas ir pilnīgs stulbums, kas mani kaitina. FIA vēlas būt "zaļi", komandas ir dalītās domās par to, kā viss jādara, bet mēs vēlamies, lai čempionāts būtu veiksmīgs."

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-10 09:27, pirms 9 gadiem
Zaļajiem tak ir paredzēts E čempionāts. F1 lai tik smacina gaisu. Cik tad viņi var piesmacēt....

Un kā Bērnijs nez iedomājas, ka šasijas pirks no Ferrari, Meršiem, Maklāreniem un brauks ar Cosworth vai Renault. Tad visiem šasijas pielāgotas motoriem.

     [+] [-]

, 2015-03-10 12:38, pirms 9 gadiem
Lai vecuks tik priecajas, ka bagatas komandas nav aizgajusas no F-1 un izveidojusas savu cempi, nakotne paredzu sadu scenariju un tad vinas vares piedalities ar 3 vai 4 masinam no komandas, jo tiesam, kamdel viniem savas masinas tirgot citiem, pelnu jau no tapat nevar iegut, beigas iznak pa nullem vai pat minusi.

     [+] [-]

, 2015-03-10 19:13, pirms 9 gadiem
1) pats Ekleris boja cempi vairak par visiem
2) Kapec lai komandas pardod to pie ka pasas citigi stradajusas?
3) Ja sasijas nonak tirgu tad gribi negribi konkurenti tiks klat!
Butu stradajis pie sponsoru un bazes komandu piesaistes nevis "attistijis zalo tehnologiju"
Neatceros kurs teica bet komandas lieto tik daudz degvielas lidmasinam un furem ka tas ko nodedzina pa saciksti tads nieks vien ir!
Ja kads ari galina F1 tad tas ir Ekleris!

     [+] [-]

, 2015-03-10 19:16, pirms 9 gadiem
Starpcitu Ekleris negrib pats no savas kabatas ieguldit naudu komandu glabsana!
Tas butu jadara citam komandam...
Liekulis un dir##js!