Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vasiļevskim sausā spēle, Stenlija kausa fināla atkārtojumā uzvar ''Lightning''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vasiļevskim sausā spēle, Stenlija kausa fināla atkārtojumā uzvar ''Lightning''
Andrejs Vasiļevskis. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pagājušās sezonas Stenlija kausa fināla atkārtojumā pārliecinošu uzvaru pār Kolorādo ''Avalanche'' ar 5:0 svinēja Tampabejas ''Lightning''. Tās vārtos pārliecinošs bija Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja visus 30 pretinieku izdarītos metienus.

• Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pagājušās sezonas Stenlija kausa fināla atkārtojumā Tampabejas ‘’Lightning’’ pārliecinoši ar 5:0 pārspēja Kolorādo ‘’Avalanche’’.

• 2021./2022. gada sezonā abas vienības tikās finālā, ‘’Avalanche’’ neļaujot Tampabejai izcīnīt trešo Stenlija kausu pēc kārtas. Sērijā Kolorādo uzvarēja ar 4-2.

• Spilgtu spēli Tampabejas vārtos aizvadīja Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja visus pretinieku izdarītos 30 metienus. Vārtsargs aizvadīja pirmo sauso spēli šajā sezonā un kopš 2021. gada 26. novembra. NHL karjerā viņam 29 mačos izdevies savus vārtus nosargāt neskartus.

• ‘’Lightning’’ trīs no pieciem vārtiem guva otrajā periodā. Brendons Heigels maču noslēdza ar diviem vārtiem un vienu piespēli, Braidens Points ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet trīs rezultatīvas piespēles Aleksam Killornam.

• Tampabeja izcīnīja sesto uzvaru pamatlaikā pēdējo desmit maču laikā. Ar 68 punktiem tā pašlaik ierindojusies piektajā vietā Austrumos. Līdz trešajai vietai to šķir četri punkti.

• ‘’Avalanche’’ piedzīvoja tikai otro zaudējumu pamatlaikā pēdējo desmit spēļu laikā. Ar 58 punktiem klubs ierindojies septītajā vietā Rietumos, taču tikpat punkti ir astotajā un devītajā vietā esošajām Minesotas ‘’Wild’’ un Kalgari ‘’Flames’’.

NHL spēles 10. februārī

SpēleRezultāts
Lightning - Avalanche5:0
Flyers - Oilers2:1 PM
Panthers - Sharks4:1
Devils - Kraken3:1
Red Wings - Flames2:1
Islanders - Canucks5:6
Wild - Golden Knights1:5