Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins atsācis treniņus, rezervē nosēdinātais Laine piedalīsies nākamajā spēlē

Agris Suveizda

Merzļikins atsācis treniņus, rezervē nosēdinātais Laine piedalīsies nākamajā spēlē
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" gatavojas naktī uz piektdienu gaidāmajai izbraukuma spēlei pret Čikāgas "Blackhawks". Lai arī vēl ne pirmās komandas rindās, taču pie rezerves sastāva treniņus atsācis latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

Ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ Merzļikins nav spēlējis nedēļu. Klubs konkrētu atlabšanas ilgumu neminēja, taču piebilda, ka vārtsarga prombūtne nebūšot ilga. Kā ziņo žurnālists Džefs Svoboda, Merzļikins šovakar trenējies kopā ar "Blue Jackets" tā sauktā taksometra sastāvu, bet pirmās komandas treniņā piedalījās somu vārtsargs Jonass Korpisalo un Kems Džonsons, kurš sezonu sāka ECHL.

"Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella arī paziņoja, ka somu uzbrucējs Patriks Laine, kurš tika nosēdināts malā iepriekšējās spēles otrajā trešdaļā, dosies laukumā nākamajā spēlē. Neoficiāli tiek ziņots, ka Laine tika nosēdināts par komandas trenera apvainošanu. Treniņā Laine darbojās trešajā maiņā kopā ar Džeku Rosloviku un Kemu Etkinsonu.

Merzļikina prombūtnē pie iespējas netika arī no taksometra izsauktais Matīss Kivlenieks, kurš pirms savas iespējamās pirmās spēles sezonā iedzīvojās ķermeņa apakšdaļas savainojumā. Sīkāku informāciju klubs nesniedza. Merzļikins šosezon piedalījies sešās spēlēs, no kurām sācis piecas, un atvairījis 91,3% metienu, kā arī ielaidis 2,76 ripas. Korpisalo deviņos mačos atvairījis 90,1% metienu un ielaidis 3,14 ripas.

Kolumbusas "Blue Jackets" aizvadīs trīs izbraukuma spēles pret Čikāgas "Blackhawks" un Karolīnas "Hurricanes". "Blue Jackets" ar 15 punktiem 14 spēlēs ieņem ceturto vietu Centrālajā divīzijā, aizvadot vairāk spēļu kā gandrīz visas konkurentes.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/JacketsInsider/...
https://twitter.com/Aportzline/stat...