Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" pārspēj Ogri, "Tenax" panākums Ludzā

Krišs Upenieks

"Celtnieks" pārspēj Ogri, "Tenax" panākums Ludzā
Dobeles ''Tenax''
Foto: Sandra Škutāne

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā uzvaras izcīnīja "Celtnieks Rīga" un Dobeles "Tenax", kas pieveica, attiecīgi, "Ogre/Miandum" un Ludzas "Latgolu".

"Celtniekam" un Ogrei divas no trim savstarpējām spēlēm šajā sezonā (ieskaitot Rīgas čempionātu) noslēgušās neizšķirti (27:27 Rīgas čempionātā, 32:32 Latvijas čempionāta otrajā aplī), bet vienā uzvaru izdevies izcīnīt rīdziniekiem (35:29). Pirmo spēli šosezon Ogres rindās aizvadīja Artis Kurmēns, lai gan iepriekš viņa atgriešanās ierindā pēc savainojuma sadziedēšanas tika prognozēta uz mēneša beigām.

Spēles pirmās minūtes aizritēja līdzīgi, bet tam sekoja rīdzinieku četru vārtu izrāviens, kas 13.minūtes sākumā pēc Artūra Lazdiņa metiena ļāva "Celtniekam" panākt 6:2. Visa pirmā puslaika gaitā rīdzinieki saglabāja 3-4 vārtu pārsvaru, epizodiski ļaujot ogrēniešiem pietuvoties divu vārtu attālumā. Pirmo puslaiku "Celtnieks" noslēdza ar triju vārtu pārsvaru – 14:11.

Jāuzsver, ka jau pirmā puslaika gaitā laukumā vienlaikus devās vārtsargi Normunds Reips (Celtnieks Rīga) un Pēteris Ratnieks (Ogre/Miandum). Unikālu šo notikumu padara tas, ka abu vārtsargu kopējais vecums ir 112 gadi (Normundam – 55, Pēterim – 57),kas, iespējams, varētu būt rekordu grāmatu cienīgs sasniegums.

Otrā puslaika ievadā rīdziniekiem izdevās saglabāt pārsvaru, bet veiksmīgi nospēlētas epizodes laikā 38. līdz 40.minūtei Ogrei ļāva gūt trīs vārtus pēc kārtas un panākt izlīdzinājumu – 19:19. "Celtnieks" gan atbildēja vēl pārliecinošāk, veicot izrāvienu 5:0 un panākot 24:19. Ogrēniešiem uz brīdi izdevās pietuvoties divu vārtu attālumā (24:22), bet mača izskaņā rīdzinieki atkal atrāvās, nokārtojot drošu uzvaru – 30:24. Artūrs Lazdiņš panākumu kaldināja ar deviņiem vārtiem, ogrēniešiem tikpat vārtu guva Arvis Laganovskis.

Vēl vienā spēlē Ludzas "Latgols" savā laukumā uzņēma Dobeles "Tenax". Abas komandas šo maču aizvadīja be saviem rezultatīvākajiem spēlētājiem Jāņa Pavloviča un Austra Tuminska. Līdzšinējos savstarpējos dueļos starp "Tenax" un "Latgolu" dobelnieki bija guvuši uzvaras ar 36:32 un 39:34.

Šīvakara duelī rezultātu jau pirmajā minūtē atklāja "Tenax", kas vēlāk panāca 6:2 un 7:3, turpinot palielināt pārsvaru visa pirmā puslaika gaitā. Neilgi pirms puslaika beigām dobelnieki panāca +9 un ar šādu pārsvaru arī noslēdza pirmo puslaiku – 18:9.

Otrajā puslaikā, lielā mērā pateicoties Normunda Seņkāna rezultativitātei, "Latgolam" izdevās demonstrēt līdzvērtīgāku sniegumu un pietuvoties piecu vārtu attālumā (22:17). Tomēr "Tenax" aizvadīja pārliecinošu puslaika otro daļu, 56.minūtes sākumā pēc Ņikitas Pančenko metiena pirmoreiz iegūstot desmit vārtu pārsvaru (32:22), bet visā spēlē uzvarot ar 13 vārtu pārsvaru – 36:23. Uzvarētāju labā pa deviņiem vārtiem guva Nils Kreicbergs un Emīls Kurzemnieks, bet zaudētājiem divas trešdaļas no komandas iespētā Normunda Seņkāna rēķinā (15).

Pēc trim aizvadītajām spēlēm (no sešām) otrajā posmā līdere ar 10 punktiem ir "Tenax", ar sešiem punktiem seko "Celtnieks Rīga", bet pa trim punktiem nopelnījušas "Ogre/Miandum" un "Latgols". Divas labākās komandas automātiski iekļūs Latvijas čempionāta pusfinālā.

SynotTip handbola Virslīga. 2. posms
Celtnieks Rīga – Ogre/Miandum 30:24 (14:11)

Celtnieks Rīga: Lazdiņš 9/2, Eglītis 4, Kļaviņš 4, Leja 3, Čikuts 3, Balceris 3, Petuhovs 2, Ignatjevs 1, Černousovs 1.
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 8/2, Strazdiņš 5, Art. Laganovskis 4, Svārups 2, Dravnieks 2, Mancurovs 2, Kurmēns 1.

Ludzas Latgols – Dobeles Tenax 23:36 (18:9)
Latgols: Seņkāns 15/1, Mekšs 3, P. Borisenko 2, Tretjakovs 1, Borodkins 1, Strazds 1.
Tenax: Kreicbergs 9, Kurzemnieks 9, Pančenko 8, Šuleiko 4, Krivmanis 2, Politers 2, Jonuška 1, Arājs 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Celtnieks...