Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš rezervē KHL spēlē, uzvara arī Znaroka un Vītoliņa klubam

Agris Suveizda

Kalniņš rezervē KHL spēlē, uzvara arī Znaroka un Vītoliņa klubam
Oļegs Znaroks (no kreisās) un Harijs Vītoliņš. Foto: spartak.ru

Kontinentālajā hokeja līgā šovakar pie uzvaras tika latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa un treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvētie klubi Helsinku "Jokerit" un Maskavas "Spartak."

Pēc abu iepriekšējo decembra spēļu aizvadīšanas šoreiz rezervē palika Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" izbraukumā ar 5:2 pārspēja Austrumu konferences ceturto komandu Čeļabinskas "Traktor". Mājinieki trešā perioda vidū 21 sekundes laikā no 0:4 panāca 2:4, taču beigās ielaida tukšos un piedzīvoja ceturto zaudējumu piecos mačos. "Jokerit" vārtos 19 no 21 metiena atvairīja Andešs Lindbeks.

Helsinku klubu atpakaļ uz astoto vietu konferencē nostūma Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Spartak", kas divreiz atspēlējās un ar diviem vēliem vārtiem izšķīra mača likteni pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" (4:2). Pa diviem vārtiem guva Jori Lehtere un Maksims Ciplakovs.

Austrumu konferences augšgala komandu duelī līdere Kazaņas "Ak Bars" ar 3:0 sakāva Magņitogorskas "Metallurg", pārtraucot viesu piecu uzvaru sēriju. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Naidžels Douss. Savukārt par Maskavas "Dynamo" vecāko spēlētāju kļuva vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko, kurš 40 gadu, septiņu mēnešu un 29 dienu vecumā atvairīja 18 no 20 metieniem un palīdzēja viesos ar 3:2 uzveikt Minskas "Dinamo". Minskieši jau spēles ievadā bija ieguvuši divu ripu pārsvaru, piektajā minūtē 2:0 panākot mazākumā.

KHL 9. decembrī

SpēleRez
Traktor – Jokerit2:5
Severstal – Dinamo R4:2
Ak Bars – Metallurg Mg3:0
Dinamo Mn – Dynamo M2:3
Sochi - Kunlun3:4
Spartak - Neftekhimik4:2

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/game/1045/872719...