Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam 1+1 zaudējumā pret Kalniņu, Hārtlija "Avangard" fiasko galotnē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Daugaviņam 1+1 zaudējumā pret Kalniņu, Hārtlija "Avangard" fiasko galotnē
Kaspars Daugaviņš. Foto: Oksana Džadana/F64

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) kārtējo veiksmīgo maču aizvadīja latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem, palīdzot Helsinku "Jokerit" izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas, ar 3:2 mājās pārspējot Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Spartak", kuras labā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Kaspars Daugaviņš.

Daugaviņš 19:14 minūtēs spēja papildināt savu šīs sezonas rēķinu līdz 18 (7+11) rezultativitātes punktiem, uzvarot arī vienā no četriem iemetieniem un izdarot divus metienus pa vārtiem. Savukārt "Spartak" ceturtajā maiņā spēlējošais Mārtiņš Karsums 16:34 uz ledus pavadītajās minūtēs veica divus metienus pa vārtiem, bija pārāks divos no četriem iemetieniem un izdarīja divus spēka paņēmienus.

"Jokerit" vienībā pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei iekrāja Miko Lehtonens un Sami Lepiste, komandai ar 45 punktiem 35 mačos pakāpjoties uz ceturto vietu Rietumu konferencē. "Spartak" 36 spēlēs nopelnījusi par diviem punktiem mazāk un ir sestā.

Pamatīgu izgāšanos mača galotnē piedzīvojusi Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kam līdz pat 58. minūtes izskaņai piederēja 2:1 pārsvars pret Nursultanas "Barys". Tomēr omskieši atlikušajā laikā pamanījās mazākumā ielaist divus vārtus, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu ar 2:3. Jāatzīmē, ka "Avangard" komandai spēles sākumā piederēja vadība ar 2:0. "Barys" (46 punkti) ar piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs pakāpusies uz trešo vietu Austrumos, savukārt "Avangard" (50 punkti) saglabā vicelīderes godu.

Sanktpēterburgas SKA 11. uzvaru pēc kārtas ar 41 atvairītu metienu un pieciem neitralizētiem pēcspēles bullīšiem kaldināja vārtsargs Aleksandrs Samonovs, armijniekiem viesos ar 3:2 pēcspēles metienos pieveicot bez Mika Indraša spēlējušo Maskavas "Dynamo". SKA ar 52 punktiem 37 spēlēs atguva Rietumu līderes godu, savukārt "Dynamo" ar 46 punktiem 37 mačos saglabāja trešo vietu.

Visbeidzot jāatzīmē, ka ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja trenera asistenta Sanda Ozoliņa Ņižņijnovgorodas "Torpedo", viesos ar 2:3 atzīstot Podoļskas "Vityaz" pārākumu. "Vityaz" ar 45 punktiem pakāpās uz piekto vietu Rietumos, bet "Torpedo" ar 42 punktiem saglabā septīto pozīciju.

KHL 9. decembra spēles

KomandasRez.
Amur - Kunlun Red Star2:3
Metallurg - Dinamo R5:1
Traktor - Sibir1:2
Avangard - Barys2:3
Dynamo M - SKA2:3 PM
Jokerit - Spartak3:2
Vityaz - Torpedo3:2

  +4 [+] [-]

, 2019-12-09 21:09, pirms 4 gadiem
Kalniņš jau kādu laiku rāda Latvijas izlases nr.1 spēli

     [+] [-]

, 2019-12-10 03:33, pirms 4 gadiem
Emka953 rakstīja: Kalniņš jau kādu laiku rāda Latvijas izlases nr.1 spēli
Tas tomēr ir KHL... lai kā ir gribētāji salīdzināt ar NHL kur konkurence un talants ir vnk pārdabisks, tomēr nospēlēt sezonu iekš khl ar 92% atv. metienu nenozīmē, ka iekš nhl būs virs 89%...

     [+] [-]

, 2019-12-10 12:44, pirms 4 gadiem
henrijz rakstīja: Tas tomēr ir KHL... lai kā ir gribētāji salīdzināt ar NHL kur konkurence un talants ir vnk pārdabisks, tomēr nospēlēt sezonu iekš khl ar 92% atv. metienu nenozīmē, ka iekš nhl būs virs 89%...
Viss atkarīgs no indivīda. Pavel Francouz spēlēja KHL. Tagad NHL 93.1%