Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vialle noslēdz četru gadu līgumu ar KTM un debitēs MXGP klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Vialle noslēdz četru gadu līgumu ar KTM un debitēs MXGP klasē
Toms Vialle. Foto: Red Bull KTM

2020. gada pasaules motokrosa čempions MX2 klasē Toms Vialle ir parakstījis jaunu līgumu uz nākamajām četrām sezonām ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Nākamo sezonu viņš vēl pavadīs MX2 sacensībās, bet 2023. gadā plāno pāriet uz MXGP klasi.

Pērn Vialle pirmo reizi kļuva par MX2 čempionu, šogad uzvarējis četros posmos, taču rokas lūzuma dēļ vairākās sacīkstēs piedalīties nevarēja, līdz ar to tas iedragājis viņa izredzes aizstāvēt titulu. No 11. pozīcijas kopvērtējumā viņam šobrīd izdevies pacelties jau uz ceturto vietu, bet līdz pasaules čempionāta beigām atlikuši septiņi posmi.

KTM rūpnīcas komandai Vialle pievienojās 2019. gadā, kad debitēja MX2 klasē un jau pirmajā sezonā lieliski pierādīja savu talantu, regulāri finišējot pirmajā trijniekā, bet kopvērtējumā izcīnot ceturto vietu - viņam priekšā bija tikai tagad jau MXGP startējošie Horhe Prado un Tomass Kjers Olsens, kā arī Jago Gērtss.

Jaunais līgums paredz, ka 2022. gadā Vialle turpinās braukt MX2 klasē, bet no 2023. līdz 2025. gadam pārstāvēs KTM krāsas MXGP klasē, kur viņam tiks dots laiks iejusties un sevi pierādīt.

"Kad Toms ienāca "Red Bull KTM" komandā, viņam tika dota iespēja parādīt, uz ko ir spējīgs," stāsta komandas pārstāvis Roberts Jonass. "Viņš smagi strādāja, ieklausījās, mācījās un attīstījās. Manuprāt, viņš ir spīdošs piemērs visiem jauniešiem, kas grib iet to pašu ceļu. Viņš ir attaisnojis cerības, ko uz viņu lika tādi cilvēki kā Džoels Smetss un Dirks Grēbels, un mums ir prieks skatīties, kā viņš ir progresējis un kļuvis par vienu no vadošajiem braucējiem savā klasē. Esmu lepns, ka varam turpināt šo stāstu kopā, un tas ir fantastisks ilgtermiņa projekts, kas mums un Tomam turpināsies MX2, bet pēc tam jau MXGP klasē. Ja spēsim šādi turpināt, mums būs vēl viena īpaša braucēja, komandas un motocikla kombinācija."

Izmantotie resursi:
mxgp.com

     [+] [-]

, 2021-10-09 20:07, pirms 3 gadiem
a kur Herlingu liks?

     [+] [-]

, 2021-10-10 08:44, pirms 3 gadiem
Bet varbūt Prado būs tas, kam būs jauna mājvieta. Lai arī komandā ir 2 top 5 pasaules braucēji, par līdzvērtīgām rezervēm ir jādomā laicīgi.

     [+] [-]

, 2021-10-10 11:17, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Bet varbūt Prado būs tas, kam būs jauna mājvieta. Lai arī komandā ir 2 top 5 pasaules braucēji, par līdzvērtīgām rezervēm ir jādomā laicīgi.
runas tādas klīst par Prado